2020 LGS Ekim Ayı Örnek Soruları ve Cevapları MEB PDF

lgs deneme sınavı

2020 LGS Ekim ayı örnek soruları MEB tarafından yayınlandı. 2020 Ekim lgs örnek soruları ve cevapları. LGS’ye hazırlık için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan aylık denemeler 2019-2020 yılı için hazırlanmaya başladı. 2020 LGS Ekim ayı örnek soruları sayısal ve sözel olarak iki kitapçık halinde MEB tarafından yayınlanmıştır.

→ 2020 LGS Ekim Ayı Örnek Soruları ve Cevapları – Sözel

→ 2020 LGS Ekim Ayı Örnek Soruları ve Cevapları – Sayısal

LGS Örnek Sorular (Tüm Aylar)

2020 LGS’de Hangi Dersler Var?

Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil dersleri bulunmaktadır. Bu derslere ait soru sayısı değişmektedir. Aşağıda soru sayılarını belirttik.

2020 LGS’de hangi derslerden kaç soru çıkıyor?

Puan Hesaplama robotunda belirttiğimiz üzere Türkçe, Matematik ve fen bilimleri derslerinden 20 soru; inkılap tarihi, din kültürü ve İngilizce (yabancı dil) derslerinden 10’a soru sorulmaktadır.

2020 LGS puan hesaplama nasıl yapılır? LGS Formülü

Yeni sistemde basit gibi görünse de farklı fonksiyonları barındırmaktadır. Temel olarak aşağıdaki formül üzerinden LGS puanı hesaplanmaktadır. Formül MEB tarafından LGS kılavuzunda hesaplama için verilen formüldür. Sitemizde yer alan Lise Giriş Sınavı olan LGS için hazırlanmış tüm hesaplamalar MEB’in en güncel puan hesaplama formülüne göre hazırlanarak sizlere sunulmuştur.

2020 LGS Ne Zaman?

2020 LGS 7 Haziran’da yapılacak.

2020 LGS’de 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu?

Daha önce TEOG’da 3 yanlış 1 doğruyu götürmüyordu fakat yeni sistemle birlikte özellikle zor olması gerektiğinden dolayı 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Örneğin Matematik testinde toplam 20 soru var ve matematikten 14 doğru 6 yanlış yaptınız, matematik netiniz yaptığınız 6 yanlışa karşılık 12 olacaktır. Yani yaptığınız her yanlışın LGS puan hesaplamanızı etkileyeceğini bilmeli ve soruları dikkatli bir şekilde okumalısınız.

Birden fazla cevap işaretlenmesi durumunda ne olur?

Cevap optik formunda bir soru için işaretlediğiniz birden fazla şık olması durumunda cevabınız yanlış olarak değerlendirilecektir.

LGS Puan Hesaplama

Takip Et
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör