Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi

Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 195.0327
Yüzdelik Dilim -
Kontenjan Türü Erkek
Boş Kontenjan 7
Pansiyon Erkek
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
1 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 195.0327.
Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi 2. Nakil Puanı Alan
2023 361.3941 - 362.1122 Fen Ve Sosyal Bilimler Programı
2023 195.0327 - 210.1349 Hafızlık Projesi (fen Ve Sosyal Bilimler Programı)
2022 339.3993 23.27
2021 303.1751 26.14
2020 298.01 38.01
2019 222.1664 81.49

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 14 adet oydan ortalama 4.0 oy aldı!

Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi

Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı kaç? Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi nerede? Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0322 454 17 32
FAX: 0322 502 0008
Web Sitesi: http://adanaihl.meb.k12.tr/
Adres: REŞATBEY MAH. ORDU CAD. NO 22 SEYHAN / ADANA
Bağlı olduğu İl: Adana
Hangi İlçesinde?: Seyhan
Ek Bilgiler:
Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Okul Tanıtım Videosu

Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi Hakkında

ADANA KIVANÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU

Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda, 3 Mart 1924 Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nu ve 17.10.1951 tarih ve 601 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı  Müdürler Komisyonu kararı ile Ankara, İstanbul, Isparta, Kahramanmaraş, Konya, Kayseri ile beraber birlikte açılan ilk 7 İmam Hatip Okulu'ndan biridir. O yıllarda ismi İmam Hatip Okulu olarak belirlenmiştir. "Din Öğretimi Genel Müdürlüğü" mezkûr yıllarda bulunmadığından İmam Hatip Okulları "Özel Okullar Müdürlüğü'ne" bağlıydı.1951 yılında Adana İmam Hatip Okulu (4+3) 7 yıllık olarak açılıp; eğitim ve öğretime başladı. 1951-1952 eğitim ve öğretim yılında Ulu Camii civarında 13 öğrencisi ile ahşap bir binada faaliyete geçen okulumuza, o yıllar da -Reşatbey Mahallesindeki mevcut arsaya- Hayırlı İşler Yaptırma ve Devam Ettirme Derneği tarafından "Taş Bina" daha sonra da "Uzun Bina ve Eski Pansiyon Binası " yaptırılmıştır. 14.03.1973'te yürürlüğe giren 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile İmam Hatip Okulu ismi Adana İmam Hatip Lisesi diye değiştirildi. 1992-1999 yılları arasında Adana İmam Hatip Lisesinin öğrenci sayısı 7000'lere ulaşıp il merkezinde bulunan binasına sığmadığından 1.Tepebağ 2.Şehitduran 3.Yüreğir Refika Halıcılar 4.Kurttepe Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 4 farklı okulda da eğitim ve öğretime devam etmiştir. 1988 yılında Tepebağ şubesi, Tepebağ İmam Hatip Lisesi adıyla;1992 yılında Kurttepe mevkiinde bulunan şubesi de Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak faaliyete geçmiştir. 1996 yılında Tepebağ Şubesi, Tepebağ İmam Hatip Lisesi adıyla; Anadolu Şubesi Kurttepe Anadolu İmam Hatip Lisesi adıyla ayrı bir okul olmuştur. 1988 yılında Adana depreminde gördüğü hasar nedeniyle "Uzun Bina" adıyla bilinen ana bina tahliye edilmiş; diğer binalarda restore edilmiştir. 2005 yılında okul alanındaki bahçenin ikiye ayrılması ve Uzun Bina ve Taş Bina'ya Hayırlı İşler Yaptırma ve Devam Ettirme Derneği tarafından bir Özel İlköğretim açılması nedeniyle Adana İmam Hatip Lisesi tek binada yani bilinen adıyla "Eski Pansiyon" Binasında faaliyetine devam etmiştir. 2010-2011-2012 eğitim ve öğretim yılı mart ayında da uzun bina hasarlı olduğundan yıkımı yapılmıştır. Eski Pansiyon Binası olarak bilinen binasında eğitim ve öğretime devam eden Adana İmam Hatip Lisesi, 2011 yılında yapılan tetkikler sonucunda da yıkım kararı alınan binasından 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı eylül ayında Terllidere Mahallesinde bulunan binasında eğitim ve öğretime devam etmiştir. Bu zaman diliminden sonra Reşatbey Mahallesi ordu Caddesi üzerindeki mülkiyeti Hayırlı İşler Yaptırma ve Devam Ettirme Derneği'ne ait olan mevcut arsaya hayırsever Rahmetli Hacı Mustafa Kıvanç'ın katkılarıyla Kıvanç Tekstil Ticaret ve AŞ. tarafından modern bir bina yaptırılmış; binadaki kullanılacak birçok malzeme ve mefruşat ta beraberinde hibe edilmiştir.

Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu binasında 60 adet derslik dersliklerin içerinde etkileşimli tahtalar, her öğrenciye ait dolaplar; fizik, kimya, biyoloji, bilişim, proje hazırlama, dil laboratuarları, teknoloji ve tasarım, resim, müzik derslik ve laboratuvarları; iki adet kulüp çalışma odaları ve atölyeleri, her alandaki zümreye ait zümre çalışma odaları,4 adet PDR odası, 6 adet müdür yardımcısı odaları, muhasebe, memur, kayıt odaları, bina içi ve bahçe girişi danışma odası, 3 adet veli görüşme odası, okul aile birliği odası, 2 adet atölye, şifreli dolapları ile beraber soyunma-giyinme  odaları, spor sonrası duş alınabilecek banyolar, olimpik saha ölçülerinde kapalı spor salonu, açık spor kompleksi, 70 kişinin aynı anda oturarak sinema izleyeceği sinema ve mültivizyon salonu, 850 kişilik mescit 50 kişilik bayan mescidi, kıraat ve hafızlık pekiştirme derslikleri, sekretarya, nöbetçi müdür yardımcısı ve müdüriyetten oluşan idari bölüm, teknisyen odası, 2 adet personel dinlenme odası, 2 adet müstakil personel odası, iki katlı geniş bir fuaye alanı olan 360 kişilik amfibi konferans salonu, mütevelli başkanı odası ve toplantı salonu, yedi yıldızlı otellerin mutfağındaki konfora sahip yemek pişirme, dinlendirme, hazırlama, dağıtım, depolama, soğuk hava, bulaşıkhaneden oluşan mutfak, 430 kişinin aynı anda oturarak yemek yiyebileceği yemekhane, 200 kişinin oturup yiyip- içeceği, dinleneceği kantin alanı, 150 kişilik kütüphane, 3 adet toplantı salonu, 2 adet öğretmenler odası, sistem odası, hidrofor ve su depolarının olduğu dağıtım odası, geniş ve büyük depo, arşiv odası, 2 adet 60 kişinin aynı anda abdest alabileceği abdesthane, güreş, karate, tekvando vs. sportif çalışmaların yapılacağı özel alanlar vardır. Elektrik kesintilerinde jeneratörün devreye gireceği sistem mevcuttur.   Okulumuzun hem Fuzuli Caddesi hem de Ordu Caddesinden iki girişi bulunmakta olup; Fuzuli girişi protokol girişi olarak düzenlenmiştir. Okulumuz müştemilatının tamamında sıcak-soğuk merkezi klima ve havalandırma sistemi, engellilere uygun 2 adet asansör vardır.

Kuruluşundan bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı'nın güzide bir ortaöğretim kurumu olarak faaliyetini sürdüren Adana Kıvanç Anadolu Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında Bakanlığımız Din Öğretini Genel Müdürlüğü'nün onayıyla bünyesine Adana Kıvanç İmam Hatip Ortaokulu kısmını da katmıştır. Adana Kıvanç İmam Hatip Ortaokulundaki sınıflarda aynı zamanda Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesinin uygulandığı hafızlık sınıfları da mevcuttur. Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisemizden memleketimize, milletimize, kendisine ve ailesine faydalı birçok gencimiz mezun olmuş, Türkiye'mizin muasır medeniyetler seviyesine çıkmasında her kademede hizmette bulunmuşlardır. Türk Milli Eğitim sistemi içerisinde yerini alan, ülkemizin önemli bir ihtiyacını karşılayan Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulumuza katkıda bulunanlara ve özellikle Hayırsever Kıvanç ailesine minnet ve şükranlarımızı sunarız.

 

İnsan yaratılışı gereği madde ve manadan; cisim ve ruhtan meydana gelen bir varlıktır. Cismin ihtiyaçları olduğu gibi ruhun da ihtiyaçları vardır. Her iki yönünün ihtiyaçları karşılanırsa dünyada huzurlu Yaşar, ahirette umduğunu bulan bir kul olarak meydana çıkar. İmam Hatip Lisesi mezunları hem kendileri, hem çevresindekiler için dünya ve ahiret mutluluğunu sağlayacak kazanım ve donanımlarla toplum içerisinde yerini almaktadır. Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ailesi de bu ilkeleri kendisine şiar edinerek dünya ve ahiret kazancını beraberce hedefleyen nesiller yetiştirecektir. Açılışından bugüne kadar 40.000 civarında öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü okulumuzdan 9000 civarında lise, 13.000 civarında ortaokul öğrencisi mezun olmuş olup; mezunlarımız her meslekte ve kademede başarı ile ülkelerine hizmetlerini sürdürmüşlerdir.

Vizyon: Yerinde eğitimin yapıldığı, çağdaş teknolojinin kullanıldığı, yeteneklerin keşfedildiği, öğrencilerin her konuda öğretmenlerinin desteğine ulaşabildikleri, herkesin tercih ettiği bir okul.

Misyon: Bireyler arasında sevgi ve hoşgörü tohumları ekerek onları hayata hazırlayan, ekip anlayışı ile çalışan büyük bir aileyiz.

Başarılar: Türkiye Arapça Yarışması Türkiye 4 üncüsü Hafızlık Yarışması Türkiye 3.sü Kur´an-ı Kerim Güzel Okuma Türkiye 5.si Futsal İmam Hatip Liseleri 1.si Futbol İmam Hatip Liseleri 1.si Ezan Okuma Bölge 2.si Genç Sâdâ Musiki İl 1.si

Pansiyon Bilgileri:
Saatler: Ders Başlama Saati: 08:30 Ders Bitiş Saati : 15:50
Isınma: Merkezi Klima Sistemi
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

 Öğretmen :56

 Öğrenci :721

 Derslik :59

 Atölye-İşlik :1

 Konferans Salonu :1

 Toplantı Salonu :2

 Spor Salonu :1

 Kimya Laboratuvarı :1

 Biyoloji Laboratuvarı :1

 Fizik Laboratuvarı :1

 BT Sınıfı :4

 Müzik Sınıfı :2

 Resim Sınıfı :2

 Kütüphane :1

 Yemekhane :1


Kaynak: http://adanaihl.meb.k12.tr/

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Adana Kıvanç Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 14 adet oydan ortalama 4.0 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 1 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
baya iyi

daadaaaaaaaaa

14 Mayıs 2023 12:48:58

Okul adına göre arama yapın