Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 80.9008
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 80.9008.
Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu Teknik Programı olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2023 80.9008
2022 77.7644
2021 77.9268
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2019 - 32.01
2018 259.6911 35.11
2017 363.0641 -

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 3 adet oydan ortalama 4.3 oy aldı!

Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nerede? Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: (0216) 460 07 27
FAX: 0216 460 07 29
Web Sitesi: http://hrulusoymtal.meb.k12.tr
Adres: BAHÇELİEVLER MAH. YEŞİLTEPE CAD. HACI RAHİME ULUSOY BLOK NO: 22 İÇ KAPI NO: 1 ÜSKÜDAR / İSTANBUL
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Üsküdar
Ek Bilgiler:

Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hakkında

Türkiye'de denizcilik sektöründe ara eleman ihtiyacı olduğunu ve bu eksikliğin meslek liselerinde okuyan gençler tarafından giderilebileceğini öngören Yılmaz Ulusoy Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz ULUSOY'un bu tespitten hareketle annesinin anısına yaptırdığı okulumuz, Üsküdar ?lçesi Bahçelievler Mahallesi Yeşiltepe Caddesinde 6 dönüm arazi üzerine kurulmuştur.

3200 m² kapalı alan içerisinde 13 derslik, 1 köprü üstü simülatörü, 5 meslek dersleri atölyesi, 2 fen laboratuvarından oluşur. 340 öğrenci kapasitesi ile 2009-2010 eğitim- öğretim döneminde kapılarını eğitim ve öğretime açmıştır.

Okulumuz "Denizcilik" alanında "Gemi Yönetimi ve Kaptanlığı" dalında eğitim ve öğretim faaliyeti vermektedir.

Ortaokuldan mezun olan öğrenciler TEOG sınavından alacakları puanla okulumuza kaydolup eğitime başlarlar. Mayıs ayı içerisinde "Denizcilik" alanında eğitimine devam etmek isteyen 9. Sınıf öğrencileri "Mülakat ve Beden Yeterliliği" sınavına alınırlar. Başarılı olan öğrenciler "Gemi Adamı Olur" sağlık raporu alarak denizcilik alanı öğrencisi olur.

Okulumuzda öğrenciler "Denizcilere Mahsus Kıyafet Yönetmeliği" gereğince üniforma ile eğitim öğretim faaliyetlerini gerçekleştirirler. Okulumuzun bünyesindeki eğitim ve öğretim müfredatı, "Denizcilik Anadolu Meslek Programı" ve "Denizcilik Anadolu Teknik Programı" olarak iki ayrı mesleki ve teknik program türünden oluşmaktadır.

Denizcilik Anadolu Meslek Programı öğrencileri 12. sınıfta "işletmelerde beceri eğitimi" kapsamında eğitim öğretim yılı boyunca haftada 3 gün işletmede eğitime devam ederler. Denizcilik Anadolu Teknik Programı öğrencileri ise 11. sınıftan 12. sınıfa geçerken yaz tatilinde 40 iş günü staj uygulamasını tamamlarlar. Öğrenciler işletmelerde beceri eğitimi ve staj uygulamalarını ?stanbul Şehir Hatları, ?DO, Kıyı Emniyeti, Turyol, Dentur, Mavi Marmara gibi denizcilik alanında hizmet veren kamu ve özel sektör şirketlerinin gemilerinde yaparlar.

Denizcilik Anadolu Meslek Programı öğrencileri 12. sınıfın sonunda "işletmelerde beceri eğitimi" sınavına girerler. Meslek derslerinin tümü atölyelerde işlenir. Bazı uygulamaya dayalı eğitimler ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca denetimi yapılan eğitim istasyonlarında gerçekleştirilir. Okulumuza yakınlığı ile teknik yeterliliği ve denize kıyısı olması bakımından Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa MTAL. ile okulumuz arasında yapılan protokol gereği uygulamalı eğitimlerin bir bölümü bu okulun mevcut istasyonlarında gerçekleştirilmektedir. Teorik derslerin okuldaki uygulaması köprü üstü simülatöründe yapılır. Okulumuzdan mezun olan öğrenciler bir sene süre ile "Açık Deniz Stajı"nı da tamamladıktan sonra "Vardiya Zabitliği Yeterliliği Sınavı"na girmeye hak kazanırlar.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın bünyesinde yapılan sınavda başarılı olan vardiya zabitleri 500 ila 3000 gros tonaj arasındaki gemilerde yüksek sayılabilecek ücretle iş bulma imkanına sahiptir.

Yükseköğrenime devam etmek isteyen öğrenciler ise 2 yıllık meslek yüksekokullarında (Deniz Ulaştırma ve ?şletme Su Altı Teknolojisi Yat ?şletme ve Yönetimi Yat Kaptanlığı) veya fakültelerde (Deniz Ulaştırma ?şletme Mühendisliği, Güverte) eğitimlerini sürdürürler. ALANLARIMIZ:

  • Denizcilik Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Balıkçılık ve Su Ürünleri Dalı
  • Denizcilik Alanı (Y.Dil:İngilizce) / Güverte İşletme Dalı

VİZYON : Türk ve dünya denizcilik sektörünün sorunlarının çözümüne yönelik katkı sağlamak ve bu sektörün memnuni-yetini, başarılarını artıracak ve gelişimini sağlayacak elemanlar yetiştirmek HACI RAHİME ULUSOY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ vizyonunu oluşturmaktadır.

MİSYON : HACI RAHİME ULUSOY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ, Türkiye ve dünya denizciliğine uluslararası standartlarda nitelikli zabitler yetiştirmektedir. Ayrıca Türk denizcilerine STCW eğitimi vererek, de-nizcilerin hem eğitim bazında hem de sertifika bazındaki eksikliklerini gidermektedir. Öğrencileri, disiplinli, araş-tırmacı, geniş ufuklu, hızlı ve isabetli kararlar alabilen, liderlik ve yöneticilik vasıflarına haiz bireyler olarak yetiş-tirmek temel hedeflerdendir. Ayrıca HACI RAHİME ULUSOY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ çalışanlarına yeniliklerin takibi, bilgi aktarımı ve sosyal iyileştirme konularında katkı sağlamaktadır.

  • Öğretmen : 26
  • Öğrenci : 310
  • Resim Sınıfı :
  • Müzik Sınıfı :
  • Derslik : 14
  • Kütüphane : 1
  • Fen Labaratuarı: 2
  • Atölye-İşlik : 6
  • Öğretim Şekli : TAM GÜN
  • Saatler : SABAH 8.30 AKŞAM 17.10

Kaynak: http://hrulusoymtal.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 3 adet oydan ortalama 4.3 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın