Üsküdar Bülent Akarcalı Anadolu Lisesi

Üsküdar Bülent Akarcalı Anadolu Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 95.9303
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 1
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
2 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Üsküdar Bülent Akarcalı Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Üsküdar Bülent Akarcalı Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 95.9303.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Üsküdar Bülent Akarcalı Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2023 95.9303
2022 95.8830
2021 96.2519

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Üsküdar Bülent Akarcalı Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 13 adet oydan ortalama 4.5 oy aldı!

Üsküdar Bülent Akarcalı Anadolu Lisesi

Üsküdar Bülent Akarcalı Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Üsküdar Bülent Akarcalı Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Üsküdar Bülent Akarcalı Anadolu Lisesi nerede? Üsküdar Bülent Akarcalı Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Üsküdar Bülent Akarcalı Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Üsküdar Bülent Akarcalı Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: (0216) 337 92 55 / (0216)
FAX: 0216 336 51 00
Web Sitesi: http://haydarpasabulentakarcalisml.meb.k12.tr
Adres: BAHÇELİEVLER MAH. TRAFO SK. NO: 37 İÇ KAPI NO: 1 ÜSKÜDAR / İSTANBUL
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Üsküdar
Ek Bilgiler:

Üsküdar Bülent Akarcalı Anadolu Lisesi Hakkında

Üsküdar Haydarpasa Bülent Akarcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1959 / 1960 eğitim ve öğretim döneminde sağlık memurluğu bölümünde öğrenci yetiştirmeye başlamış ve ilk mezununu 1963 yılında vermiştir.

Okulumuzda sağlık memurluğu bölümünün yanı sıra 1967 yılında hemşirelik bölümü de açılmıştır. Daha sonra bu bölüm daha sonra kapanmıştır. 1981 yılında da radyoloji bölümü ve ebelik bölümü açılmıştır. 1987 yılında hemşirelik bölümü tekrar açılmıştır. 1989 yılında ebelik bölümü Üsküdar Zeynep Kâmil Sağlık Meslek Lisesine nakledilmiş, aynı yıl Zeynep Kamil Sağlık Meslek Lisesi anestezi bölümü öğrencileri okulumuza nakledilerek bu bölümde öğretime başlanmıştır.

1988, 1990 ve 1991 yıllarında laboratuar ve radyoloji bölümlerinin tamamlama programından mezun vermiştir. 1990 yılında okula dönemin okul müdürü Nurali Kafkas´ın girişimleri ile uygulamada kullanmak üzere 500 ma gücünde röntgen cihazı alınmıştır.

1992 yılında Sağlık Bakanlığı ile Marmara Üniversitesi Rektörlüğü arasında yapılan protokol ile okul binasında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (radyoloji ve anestezi bölümleri) açılmıştır. Yüksek okul, sağlık meslek lisesi ile birlikte aynı binada 1999 yılına kadar eğitime devam etmiş ve 1999 yılından itibaren Marmara Üniversitesi Haydarpaşa kampüsündeki kendi binalarına taşınmıştır.

1992 yılında şimdiki Siyami Ersek Hastanesinin kule binasının bulunduğu bölümde konferans salonuna bitişik vaziyette bulunan sınıf ve idare bloğu yıkılarak yerine hastane yapılmış, buna karşılık olarak da şimdiki prefabrik binalar Sağlık Bakanlığının finansmanı ve Siyami Ersek Hastanesinin organizasyonu ile yapılmıştır. Okulumuz 1996-1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Fakültesi ile işbirliği halinde sağlık eğitimini geliştirme işbirliği segim projesi ile lisans tamamlayan Sağlık Eğitim Enstitüsü mezunları okulumuz pansiyonunda barındırılarak lisans uygulamasına katkıda bulunmuştur.

1999 yılında acil tıp teknisyenliği ve tekrar anestezi bölümleri açılmıştır. 2000 yılında Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğünün 26.05.2000 tarih ve 2000/54 sayılı genelgesi ile Sağlık Bakanlığının kuruluşunun 80. Yılı münasebeti ile sağlık eski bakanlarından Bülent Akarcalı´nın ismi verilerek bu tarihten itibaren okulun ismi "Haydarpaşa Bülent Akarcalı Sağlık Meslek Lisesi" olarak değiştirilmiştir 2003 yılında tekrar hemşirelik bölümüne öğrenci alınmıştır. 2004 yılında İstanbul Özel Kızılay Sağlık Meslek Lisesi´nin kapatılıp acil tıp teknisyenliği ve laboratuar bölümü öğrencilerinin okulumuza nakledilmesi ile birlikte okulumuzda laboratuar bölümü de açılmış oldu.

2005 yılında acil tıp teknisyenliği ve laboratuar bölümlerine öğrenci alınmış ve bölüm sayısı beşe yükseltilmiştir. 2006 yılında yatılı öğrencilerinin tamamının mezun olması nedeniyle okulda yatılı öğrenci kalmamış, yeni yatılı öğrenci alınmamasından dolayı yatılılık sona ermiş ve bu yıldan itibaren eğitim -öğretime gündüzlü olarak devam etmektedir. Halen radyoloji, anestezi, acil tıp teknisyenliği, hemşirelik ve laboratuar olmak üzere beş bölümde eğitim ve öğretim devam etmektedir. Kuruluşundan itibaren Sağlık Bakanlığına bağlı olarak varlığını sürdürmüş olan okulumuz 5450 sayılı kanun ile 2006 yılında milli eğitim bakanlığına devredilmiş ve 19.04.2006 tarihinden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde eğitim ve öğretime devam etmektedir. 2007 yılında daha önce yatakhane olarak kullanılan 5 katlı betonarme binanın 4 katı yapılan tadilat ile sınıfa dönüştürülmüş ve 2007/2008 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminden itibaren eğitime bu binada devam edilmiştir.

2009-2010 öğretim yılında beş bölümde toplam 731 öğrenci öğrenim görmektedir. Okulumuzdan mezun olan öğrenciler sağlık bakanlığına bağlı hastane ve diğer sağlık kuruluşlarında, üniversite hastanelerinde, vakıf hastaneleri ile özel sağlık kuruluşlarında görev almaktadırlar. Bunun yanı sıra çeşitli üniversitelerde yüksek öğrenim gören mezunumuz çok sayıdadır. Yüksek öğrenim gören mezunlarımız çeşitli birimlerde, sağlık görevlisi, idareci ve eğitimci olarak görev almaktadır. 05.12.2006 tarihinden itibaren okulumuzda 3308 sayılı Çıraklık Kanununun uygulanmasına geçilmiştir. 11. ve 12. sınıflarda öğrenim gören ve staj yapan bütün öğrencilerin çıraklık sigorta primleri ödenmeye başlanmıştır. Ayrıca staj yapan öğrencilerimize görevli oldukları sağlık kuruluşlarınca asgari ücretin % 30´u oranında ücret ödenmektedir.

ALAN/DAL LABORATUVARLARIMIZ

  • 1- Acil Tıp Teknisyenliği Laboratuvarı (Bilgisayar ve projeksiyon donanımlı)
  • 2- Anatomi Laboratuvarı (Bilgisayar ve projeksiyon donanımlı)
  • 3- Anestezi Laboratuvarı (Bilgisayar ve projeksiyon donanımlı)
  • 4- Hemşirelik Laboratuvarı (Bilgisayar ve projeksiyon donanımlı)
  • 5- Laboratuvarı (Bilgisayar ve projeksiyon donanımlı)

DİĞER LABORATUVARLARIMIZ

  • 1- Fizik-Kimya Laboratuvarı (Bilgisayar ve projeksiyon donanımlı)
  • 2- Bilgisayar ve Teknoloji Laboratuvarı
  • 3- 2 adet EĞİTİM, SPOR VE SOSYAL FAALİYET ALANLARIMIZ
  • 4- Çok Amaçlı Salon 4 adet (Bilgisayar ve projeksiyon donanımlı)
  • 5- Konferans Salonu (Bilgisayar ve projeksiyon donanımlı)
  • 6- Kapalı Spor Salonu
  • 7- Kütüphane
  • 8- Satranç Odası
  • 9- Sınav Salonu
  • 10- Kantin
  • 11- Harita Odası
  • 12- Revir

DİĞER TEKNİK VE ÇALIŞMA ALANLARI

  • 1- Teknik Tamir ve Bakım Atölyesi
  • 2- Çamaşırhane
  • 3- Depo
  • 4- Arşiv

Vizyon Uluslararası niteliklere sahip sağlıklı insan gücünün yetiştirilmesini sağlayan, çağdaş eğitim tekniklerini süratle ve verimli bir şekilde sisteme yansıtan, yararlanan ve sağlığından sorumlu bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunan, sağlık eğitimi alanında önder bir kurum olmak

Misyon Okulumuzdaki öğrencilerimize Türk Milli Eğitiminin Amaç ve İlkeleri doğrultusunda mesleki alanda sağlık eğitimi ve öğretimi vermek suretiyle sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak

Ulaşım Üsküdar- Ümraniye yönü burhaniye mahellesi. Üsküdar-Ümraniye yönü Kısıklı durağı, Altunuzadeye kadar metrobüs ile gelerek devamında Altunuzade-Ümraniye yönü araçlarla Kısıklı durağında gelinerek ulaşılabilir okulumuza...Eski adıyla Alman Hastahanesi olarak bilinen özel hastahane ile aynı sokakta bulunmaktadır.

  • Öğretmen :60
  • Rehber Öğretmen :2
  • Öğrenci :814
  • Derslik :27

Kaynak: http://haydarpasabulentakarcalisml.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Üsküdar Bülent Akarcalı Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 13 adet oydan ortalama 4.5 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 2 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
Bir veli

Arapça zorunlu ders olduğu için okulu düşünün. Tercih edilmez.

19 Temmuz 2020 06:20:55
Akile

Kaç ortalama gerekli 80 90 70
Onu söylermisiniz

08 Ocak 2020 17:39:51

Okul adına göre arama yapın