2018 LGS Soruları ve Cevapları Ne Zaman Yayınlanacak?

2018 LGS sınavı bugün yapıldı (2 Haziran 2018). 8. sınıf öğrencileri şimdi merakla soruların cevaplarının yayınlanmasını bekliyorlar. 2018 Lise giriş sınavının soruları ve cevap anahtarı MEB tarafından ne zaman yayınlanacak?

Öğrencilerimiz için sınavlara daha iyi daha verimli çalışabilmesi için çeşitli Milli Eğitim Müdürlüklerinin yayınladıkları deneme sınavlarını ve cevaplarını bir arada derlemeye, online LGS testlerini bolca ve güncel olarak eklemeye gayret ettik.

Şimdi sıra sınav sonrasına geldi, sınavdan sonra soruların cevaplarını merak edenleri ve sorular hakkında yorumları burada toplayacağız.

2018 Lise Geçiş Sistemi sınav soruları ve cevap anahtarlarını burada bulabilirsiniz. 2 Haziran 2018 LGS Soruları ve cevapları.

2018 LGS’de hangi dersten kaç soru çıkıyor? TABLO


LGS SÖZEL BÖLÜM DERSLERİ VE SORU SAYILARI

Alt Testler Soru Sayısı
Türkçe 20
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10
Yabancı Dil 10
Toplam 50

LGS SAYISAL BÖLÜM DERSLERİ VE SORU SAYILARI

Alt Testler Soru Sayısı
Matematik 20
Fen Bilimleri 20
Toplam 40

Tabloları incelediğinizde toplamda 90 soru sorulduğunu görebilirsiniz. Bu soruların 60 soruluk kısmı Türkçe, matematik ve fen bilimleri derslerine eşit olarak dağılırken kalan 30 soruluk kısmı da İnkılap tarihi, din kültürü ve ahlak bilgisi ve yabancı dil (İngilizce) derslerine eşit olarak dağıtılmış durumda.

Öğrencilerin başvuruları tamamlandı, giriş belgeleri hazır. Sınav 2 Haziran’da yapılacak.

2018 LGS Soruları ve Cevaplarını yayınlanır yayınlanmaz buradan bulabilirsiniz.

Takip Et
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör