Beş Şehir Kitap Özeti Ahmet Hamdi Tanpınar

Yerli Kitap Özetleri
bes-sehir-kitap-ozeti

Ahmet Hamdi Tanpınar eseri olan beş şehir kitabının başka bir yerde olmayan özgün kısa özetini aşağıdan okuyabilirsiniz Ahmet Hamdi Tanpınar Beş Şehir kitap özeti beş şehir kısa kitap özeti uzun kitap özeti geniş kitap özeti Beş Şehir konusu nedir? Beş Şehir kitabında hangi şehirler anlatılmıştır?

Ahmet Hamdi Tanpınar eseri olan Beş Şehir kitabının başka bir yerde olmayan özgün kısa özetini aşağıdan okuyabilirsiniz.

Ahmet Hamdi Tanpınar Beş Şehir kitap özeti beş şehir kısa kitap özeti uzun kitap özeti geniş kitap özeti Beş Şehir konusu kişileri karakterleri ve özellikleri beş şehir kitabı hangi şehirlerde anlatmaktadır

Ahmet Hamdi Tanpınar eseri olan Beş Şehir kitabının başka bir yerde olmayan özgün kısa özetini aşağıdan okuyabilirsiniz Ahmet Hamdi Tanpınar Beş Şehir kitap özeti Beş Şehir kısa kitap özeti uzun kitap özeti geniş kitap özeti Beş Şehir konusu kişileri karakterleri ve özellikleri

Ahmet Hamdi Tanpınar eseri olan Beş Şehir kitabının başka bir yerde olmayan özgün kısa özetini aşağıdan okuyabilirsiniz.

Ahmet Hamdi Tanpınar Beş Şehir kitap özeti Beş Şehir kısa kitap özeti uzun kitap özeti geniş kitap özeti Beş Şehir konusu kişileri karakterleri ve özellikleri Beş Şehir kitabı hangi şehirlerde anlatmaktadır

ilk şehir Ankara, Ankara yüzyıllar boyunca birçok savaşa tanıklık etmiştir bu yüzdendir ki eski çağlarda pek fazla eser günümüze kadar gelmiştir gelememiştim ankara yüzyıllar boyunca anadolu üni merkezi konumunda yer almıştır adeta anadoluda yaşayan devletler için bir kare haline gelmiştir

ikinci şehir Erzurum Ahmet Hamdi Tanpınar erzuruma yapmış olduğu bu eserinde anlatmıştır. Ahmet Hamdi Tanpınar’a göre erzurum türklerin fethettiği en büyük şehirlerden birisidir yine milli mücadelemizin temelleri eser dede belirtildiği üzere Erzurum’da atılmıştır hal Erzurum’da birlikte geçmiştir.

Bir sonraki şehir ise konya Konya gibi şehrin amı Ahmet Hamdi Tanpınar’a göre konya dışardan bakıldığında oldukça sade göze çarpıcı bir özellik olmasada aslında özünde zengin bir milattı barındıran anadolu yurtlarına benzer konya ile özdeşleşmiş olan mevlana ile ilgili hikayeler bu şehir ile birlikte anılır anlatılır Ahmet Hamdi Tanpınar bu eserinde konya anlatırken mevlana’nın o meşhur sözler neden yer vermeyi unutma gel gel kim olursan gel kafir de olsan yahudi veya putperest olsanda gel dergahımız ümitsizlik dergahı değildir 100 defa tövbeni bozmuş olsan yine gel.

Eserde geçen bir başka şehir bursa’dır. Bursa yazara göre tarihten tam anlamıyla dersini almış, tarihten derin izler taşımaktadır. Ve bunu da yansıtmaktadır. Bursa yeşilinin başka bir havası başka bir anlamı vardır.

Bir sonraki ve son şehrimiz İstanbul istanbul Tanpınar’a göre ne kadar büyük olursa olsun içerisinde ne kadar büyük sanat eserleri barındırıyor olursa olsun o kadar da küçük göze çarpmaz mucizevi özellikler taşımaktadır. Beyazıt Süleymaniye, Ayasofya, Sultanahmet, Sultan Selim veya Yeni Cami gibi İstanbul yazarımıza göre tam bir sahnedir orada yaşayanlar kendi aktörleri olmuştur.

Takip Et
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör