Ders Programları Değişecek!

Seçmeli ders ve müfredat konusunda değişikliklerden bahseden Elvan’ın bu açıklamalar eğitimde son yıllardaki sürekli değişiklik sürecinin devam edeceği algısı yarattı. Yeni derslerin eklenmesi ile okullarda öğretmenlerin ders dağılımları, ders sayısının değişmesi ve branş dağılımının farklılaşması ile ders programı yapmak da sil baştan değişecek. Okul idarelerinin sıklıkla yaşadığı program sorunu silbaştan değişecek.
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, eğitimi öncelikli reform alanı gördüklerini belirterek, “Okullarımızdaki eğitim müfredatını gözden geçireceğiz. Öğrencilerimizin istek ve arzularını, eğilimlerini dikkate alan bir müfredat sistemi oluşturacağız. Seçmeli ders sayısını inşallah bu yeni dönemde artıracağız” dedi.
Elvan, merkez Toroslar ilçesinde yaptırılan Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 200 kişilik yatılı pansiyonun açılış töreninde, Şifa Hatun adını taşıyan meslek lisesinin açılışında bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.
Eğitimin, kalkınmanın merkezindeki bir alan olduğunu vurgulayan Elvan, şöyle konuştu:
“Eğer güçlü bir eğitim alt yapısına sahipseniz geleceğiniz parlak demektir. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyiyle insanlarının eğitim düzeyi doğrudan ilişkilidir. Eğitim düzeyi ne kadar yüksekse bu ülkenin gelişmişlik düzeyi de o kadar yüksektir. Dolayısıyla işte biz de şu 13-14 yıllık süre içerisinde eğitime çok büyük önem verdik. Bütçemizden en önemli kaynağı ve birinci sırada en fazla kaynağı eğitim alanına verdik. Çok sayıda eğitim alt yapısı oluşturduk. Okullar inşa ettik. Bu okulları inşa ederken sadece geçmişte olduğu gibi düz bir binadan ibaret bir okul oluşturmadık. Okullarımızın içinde laboratuvarları, spor tesisleri ve yurtları inşa ettik. Bir bütün olarak okulu hem bir spor kompleksi hem bir eğitim kompleksi olarak gördük ve dünyada gelişmiş ülkelerdeki standartlar neyse o standartlarda okullar inşa etmeye başladık.
Seçmeli ders sayısı artacak
Yeni dönemde de eğitim alanında çok fazla reformlarımız olacak. Eğitimi öncelikli bir reform alanı olarak görüyoruz yeni dönemde de. Okullarımızdaki eğitim müfredatını gözden geçireceğiz. Öğrencilerimizin istek ve arzularını, eğilimlerini dikkate alan bir müfredat sistemi oluşturacağız. Seçmeli ders sayısını bu yeni dönemde artıracağız. Bunun dışında tabi ki eğitimle istihdam arasındaki ilişkiyi daha da güçlendirici tedbirlerimiz olacak.”
Elvan, 13-14 yıl önce Türkiye’nin meslek liseleri alanında ciddi bir darboğaz içerisinde olduğunu, ihtiyaç duyulmasına ve öğrencilerin talep etmesine rağmen bu liselerin kapatıldığını belirtti.
Bugün ortaöğretim kurumlarının Türkiye genelinde yüzde 50’sini meslek liselerinin oluşturduğuna, bu okulların iş hayatına kolay atılma imkanı sunduğuna dikkati çeken Elvan, “Yeni dönemde meslek liselerinin sayısının artırılması için iş dünyası ile özel kesimden vatandaşların arzu etmeleri halinde kendi işletmelerinde ve fabrikalarında çalıştıracakları personeli yetiştirebilmeleri için organize sanayi bölgeleri dışında da meslek liseleri yapmalarına imkan vereceğiz. Öğrenci başına da destek sağlayacağız” dedi.
Hürriyet

Takip Et
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör