Abdülhamid Han Fen Lisesi

Abdülhamid Han Fen Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 465.9385
Yüzdelik Dilim -
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Kız/Erkek
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Abdülhamid Han Fen Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Abdülhamid Han Fen Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 465.9385.
Abdülhamid Han Fen Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Fen Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Abdülhamid Han Fen Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi 2. Nakil Puanı
2023 465.9385 - 465.8121
2022 438.7809 4.13
2021 418.9183 3.42
2020 423.86 4.31
2019 458.0017 3.35
2018 385.2786 3.82
2017 484.4347 4.02

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Abdülhamid Han Fen Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 5 adet oydan ortalama 4.0 oy aldı!

Abdülhamid Han Fen Lisesi

Abdülhamid Han Fen Lisesi taban puanı kaç? Abdülhamid Han Fen Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Abdülhamid Han Fen Lisesi nerede? Abdülhamid Han Fen Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Abdülhamid Han Fen Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Abdülhamid Han Fen Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 03822175555
FAX: 03822175558
Web Sitesi: http://abdulhamidhanfenlisesi.meb.k12.tr
Adres: Mehmet Akif Ersoy. Mah. 5329 sokak. No16
Bağlı olduğu İl: Aksaray
Hangi İlçesinde?: Merkez
Ek Bilgiler:
Abdülhamid Han Fen Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Abdülhamid Han Fen Lisesi Hakkında

Abdülhamid Han Fen Lisesi 1991 Yılında Milli Eğitim Bakanlığının 29/08/1991 tarih ve 4563 sayılı onayı ile 1991-1992 Eğitim Öğretim yılında Hacı Cevriye Ünsal Lisesinin bünyesinde açılmıştır.

29/03/1994 yılında Kılıçaslan İlköğretim Okulu ek binasına, 15/09/1997 yılında halen eğitim öğretime devam ettiği kendi binasına taşınmıştır.

Okul pansiyonu 01/01/2000 yılında kendi pansiyonuna geçmiştir Kuruluşundan bu güne kadar yüzlerce öğrenci yetiştiren okulumuz Aksaray İlinde tercih edilen okulların biri olmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğünün 03/07/2014 tarihli kararı gereğince okulumuzun adı Abdülhamid Han Fen Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Başarılar Basketbol Erkekler İl Birinciliği Basketbol Kızlar İl İkinciliği Satranç İl Birinciliği Masatenisi Kızlar İl İkinciliği Voleybol Kızlar İl Dördüncülüğü BAŞARILARI FİZİKİ OLANAKLARI
  • Öğretmen :20
  • Rehber Öğretmen :1
  • Öğrenci :389
  • Derslik :13
  • BT Sınıfı :1
  • Misafirhane :1
  • Kütüphane :1
  • Fen Labaratuarı :2
  • Konferans Salonu :1
  • Spor Salonu :1
  • Öğretim Şekli :NORMAL
  • Yemekhane :1
  • Kantin :1
  • Revir:1
  • Bahçe :1
  • Saatler 08:00-15:20 YAZ SAATİ 08:00-15:20 KIŞ SAAATİ
  • Yabancı Dil İNGİLİZCE
  • Pansiyon Bilgileri PANSİYON KAPASİTESİ 162 DİR. 96 KIZ, 66 ERKEK BÖLÜMÜ MEVCUTTUR.
  • Ulaşım FATİH MAHALLESİ VE BELEDİYE ARSALARI MİNİBÜSLERİ İLE SAĞLANIR.
  • Servis Bilgisi Öğrenci Servislerimiz Mevcuttur.
  • Okulun YGS/LYS Başarı Durumu 2016 YGS de %100 başarı İlk 10 Binde:8 öğrenci ve 18 Derece
  • LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi 2016 LYS de Başarı Yüzdesi %60 tır.
  • Sportif Etkinlikler Okulumuz sportif faaliyetler açısından oldukça aktif durumdadır. Basketbol ve Satrançta ilimizde birinci olan okulumuz il dışında temsil hakkı kazanmıştır.
  • Bilimsel Etkinlikler Okulumuz Aksaray Üniversitesi ile Sosyal ve Bilimsel İşbirliği Protokolü imzalanmış ve bu çerçevede üniversitenin imkanlarından yararlanmaya başlamıştır.
  • Proje Çalışmaları Tübitak Proje Yarışmalarına okulumuz 59 proje ile katılmış ve 1 projemiz Kayseri Bölge Sergisine çağırılmıştır. 1 projemizde İNSPO ya davet edilmiştir.
  • Yurtdışı Proje Faaliyetleri Okulumuzun ortak olduğu bir adet yurt dışı proje çalışması bulunmaktadır.
  • LYS'de Öğrenci Yerleşme Yüzdesi
  • 2013-2014 %70
  • 2014-2015 %60
  • 2015-2016 %60
  • Okul Pansiyonumuz Bodrum+4 kat olarak inşa edilmiştir.bodrum katı banyolar ve çamaşırhane olarak düzenlenmiştir.Giriş katta idari bürolar ve yemekhanemiz bulunmaktadır.1.,2.,3.katlar yatakhaneler ve etüt salonları bulunmaktadır.Okul pansiyonumuz kız-erkek karmadır.En üstkat kız öğrencilere ayrılmış olup erkek bölümünden bölmelerle ayrılmıştır.Etüdlerin ve pansiyondaki işlemlerin düzenli yürütülmesi için kız bölümünde bayan , erkek bölümünde erkek belletmenlerimiz görev yapmaktadırlar.Yatakhanelerimizde koğuş sistemi uygulanmaktadır.Yatakhaneler 6 kişiliktir.

    Pansiyonumuz yatakhaneler ve etütü salonları laminat kaplıdır.Üzerinde halı bulunmaktadır.Koridorlar ise halı kaplıdır.Pansiyonumuz doğalgazlı kaloriferle ısıtılmaktadır.Yemekhanemizde yemeklerimiz kendi personelimiz tarafından pişirilmektedir.Sabahları açık büfe kahvaltı verilmektedir.

    Öğle ve akşam yemekleri farklı öğünler olarak verilmektedir.Gündüzlü öğrencilerimiz okulumuz pansiyonundan öğle yemeklerini aylık bedelini ödemek kaydı ile yiyebilirler.

    Öğrencilerimizin çarşaf nevresim gibi büyük çamaşırları pansiyon çamaşırhanesindeki sanayi tipi makinelerde yıkanmaktadır.Günlük çamaşırları ise belirli günlerde katlarda bulunan çamaşır makinelerinde yıkanmaktadır.

    Pansiyonumuzda kalan öğrenciler pazartesi-perşembe günleri arasında ve pazar günü akşam 3 saat etüt yapmak zorundadırlar.Bu amaçla oluşturulan etüt salonlarında öğrenciler kendilerine ayrılmış çalışma masası ve sandalyesinde eütülerini yapmaktadırlar.

    Okulumuzun Eğitim-Öğretim binası 1997 yılında hizmete girmiştir.Binamız bodrum+3 kat olarak yapılmıştır.Bodrum katta BT labaratuarı, konferans salonu ve fizik labaratuarı vardır.Zemin katta müdür yardımcıları odası, grup çalışma odası, erkek lavaboları, kimya-biyoloji labaratuarı, sistem ve test odası, öğretmenler odası ve 9.sınıflar yer almaktadır.1.katta müdür odası, memur odaları, öğretmen lavaboları, 10. ve 11.sınıflar vardır. 2. katta Müdür başyardımcısı odası, kütüphane,Psikolojik danışman odası, kız lavaboları ve 11.ve 12.sınıflar yer alır.

    Eğitim-öğretim binamızın sınıfları akıllı tahtalarla donatılmıştır.Tüm okul kablosuz ağla birbirine bağlanmıştır.Bina doğalgazlı kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır.

    Laboratuvarlarımız Okulumuzun Öğretmen ve öğrencilerinin faydalanması amacıyla bir fizik, bir kimya-biyoloji,bir BT laboratuvarı vardır.Her laboratuvar da akıllı tahta mevcuttur.

    Biyoloji dersinde öğretmen ve öğrencilerimizin kullanmaları amacı ile video kameralı mikroskobumuz vardır.Her iki labarotuvarda deney masalarında bağımsız su elektrik ve gaz akışı sağlanmıştır. Sistemler ana masadan kontrol edilerek güvenlik ön planda tutulmuştur.BT laboratuvarında 16+1 bilgisayarımız vardır.Kablolu ağla donatılmış BT laboratuvarında akıllı tahta sistemi kuruludur.

    Kütüphanemiz Okulumuz Kütüphanesi öğretim binamızın üst katında yer almaktadır.Kütüphanemizin içeriği zengin olup kitap sayımız 4500 dür.Ayrıca bir akıllı tahta kuruludur.

    Kütüphanden ödünç kitap verme işi bilgisayar kontrollü olarak yapılmaktadır.Kütüphanede her gün kütüphanecilik kulübü öğrencileri nöbet tutarlar.

    Spor Salonumuz Okulumuzun spor salonu 1997 yılında hizmete girmiştir.300 kişilik oturma kapasitesine sahiptir.Zemini plastik olup 2011-2012 öğretim yılında parkeden plastiğe çevrilmiştir.

    Doğalgazlı ufo sistemiyle ısıtılmaktadır.Öğrencilerimizin boş vakitlerini değerlendirecekleri masa tenisi masaları ve kondisyon odası mevcuttur.Ayrıca okulumuzun öğrenci-öğretmen işbirliği ile yapılmış olan çim sahası,açıkhava basketbol-voleybol vardır.
    Kaynak: http://abdulhamidhanfenlisesi.meb.k12.tr

    1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
    2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
    3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
    4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
    5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
    6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

    1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
    2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
    3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

    1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
    2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

    Bu okulu değerlendir!


    Abdülhamid Han Fen Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 5 adet oydan ortalama 4.0 oy aldı!
    Bu okul için yorum yap:
    Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
    Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
    Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
    Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

    Okul adına göre arama yapın