Alparslan Anadolu Lisesi

Alparslan Anadolu Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 69.6980
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 1
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Alparslan Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Alparslan Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 69.6980.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Alparslan Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2023 69.6980
2022 71.3630
2021 66.0367

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Alparslan Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 16 adet oydan ortalama 3.7 oy aldı!

Alparslan Anadolu Lisesi

Alparslan Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Alparslan Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Alparslan Anadolu Lisesi nerede? Alparslan Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Alparslan Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Alparslan Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 03123975469
FAX: 03123975512
Web Sitesi: http://alparslananadolu.meb.k12.tr
Adres: ÇAMLICA MAH. 123 CAD. NO: 11 İÇ KAPI NO: 1 YENİMAHALLE / ANKARA
Bağlı olduğu İl: Ankara
Hangi İlçesinde?: Yenimahalle
Ek Bilgiler:

Alparslan Anadolu Lisesi Hakkında

Alparslan Anadolu Lisesi 1986 -1987 eğitim ve öğretim yılı sonunda, Demetevler 3. caddede bulunan ve üçlü eğitim yapan Demet Lale Ortaokulu ile Çamlıca Mahallesi?nde bulunan ve ikili eğitim yapan Makina Kimya Ortaokulu birleştirilerek, Çamlıca mahallesinde bulunan Alparslan Lisesi?nde eğitim ve öğretime başlamıştır.

  • Öğretmen :73
  • Rehber Öğretmen :3
  • Öğrenci :1226
  • Derslik :45
  • Müzik Sınıfı :1
  • Resim Sınıfı :1
  • BT Sınıfı :1
  • Misafirhane :0
  • Kütüphane :1
  • Fen Laboratuvarı :3
  • Hazırlık Sınıfı :0
  • Konferans Salonu :1
  • Atölye-İşlik :1
  • Spor Salonu :2
  • Öğretim Şekli :Tam Gün
  • Yemekhane :0
  • Kantin :1
  • Revir:0
  • Bahçe :3
  • Saatler
  • 08:00 - 15:05
  • Isınma Doğalgazlı Merkezi Isınma
  • Bağlantı Metro Ethernet
  • Lojman 10 - Okul yerleşkesi içindeki 5 katlı apartmandan ibarettir.
  • Ulaşım Toplu Taşım
  • Yerleşim Yeri Sakin ve nezih bir yerleşim yeri olan Çamlıca Mahallesindedir.
  • İl/İlçe Merkezine Uzaklık5 KM

Okulumuzda, deneyler eşliğinde çağdaş bir fizik dersi işlenmesine olanak sağlayabilecek bir fizik laboratuvarı bulunmaktadır. Laboratuvarda, kilitli dolaplarda muhafaza edilen birçok deneysel ekipman mevcuttur. Laboratuvar, fizik öğretmenlerimiz tarafından aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Fizik laboratuvarında internet erişimine sahip bir etkileşimli tahta da bulunmaktadır. Laboratuvarın bir iç odası vardır ve fizik öğretmenleri tarafından aynı zamanda bir zümre odası şeklinde de kullanılabilmektedir.

Okulumuzda, 15 tanesi ek binada, 25 tanesi ise ana binada olmak üzere, toplam 40 adet derslik bulunmaktadır. Sınıflarda tek kişilik sıralar kullanılmaktadır. Sınıfların temizliği, kat görevlileri tarafından her gün düzenli olarak yapılmaktadır.

Tüm sınıflarımızda, Fatih Projesi kapsamında takılan etkileşimli tahtalar mevcut olup, bu tahtalar öğretmenler tarafından aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Bilgisayar, projeksiyon cihazı ve hoparlörü bir arada sunan etkileşimli tahtalar, Windows 7 işletim sistemi yüklü bir bilgisayarın, 65? boyutundaki dokunmatik bir ekrana adapte edilmesiyle oluşturulmuştur. Aynı zamanda 100 Mbit internet erişimine de sahip olan tahtalar sayesinde, sınıflar arasında dosya paylaşımı ve tek bir noktadan interaktif eğitim yapmak mümkündür. Ek binamızın bodrum katında, 164 kişi kapasiteli modern bir konferans salonumuz bulunmaktadır. Kulis odası ve teknik odası bulunan salonumuz, toplantılar, tiyatro gösterileri, sunular, törenler ve tanıtımlar için kullanılabilmektedir. Salonda etkileşimli tahtanın yanı sıra, toplu gösterimler için bir de projeksiyon cihazı ve uzaktan kumandalı geniş bir projeksiyon perdesi bulunmaktadır. Yakın zamanda revize edilerek genişletilen salonumuzda havalandırma sistemi de mevcuttur. Resim atölyemiz, mevcudu 1000 inüzerinde olan okulumuzda, resme kabiliyeti olan yaratıcı öğrencilerin favori noktasıdır. Atölyemizde resim çizimleri için gerekli olan tuval, boya, fırça gibi pek çok olanak mevcuttur. Resme ilgisi olan öğrencilerimiz, resim atölyesini ders saatleri dışında da özgürce kullanabilmektedir. Atölyede bulunan etkileşimli tahta da, dersler sırasında etkin bir biçimde kullanılmaktadır. Resim atölyesinin bir iç odası vardır ve resim öğretmenleri tarafından aynı zamanda bir zümre odası şeklinde de kullanılabilmektedir. Spor salonumuz ek binanın bodrum katında yer almaktadır. Pinpon masaları ve çeşitli spor aletlerinin bulunduğu salon, özellikle kış mevsiminde kullanılmaktadır. Öğrenciler ders aralarında veya boş zamanlarında da salonu kullanabilmektedir. Salonumuz ihtiyaca cevap verecek kapasitede olmadığı için, okulumuzun arka bahçesine kapalı bir spor salonu yapılması için girişimler başlamış durumdadır. Bu salonun 2017 - 2018 eğitim-öğretim yılında hizmete girmesi planlanmaktadır.

Okulumuzda, bilişim laboratuvarı ve kütüphane iç içedir. Bilgisayarların, ansiklopedilerin yerini aldığı günümüzde, internet en önemli bilgi kaynağı haline gelmiştir. Bu nedenle okulumuzun kütüphanesi ve bilişim laboratuvarı birleştirilmiştir.

Laboratuvar kısmı, Fatih Projesi devreye girmeden önce sınıflarda kullanılan 15 adet modern dizüstü bilgisayarla hizmet vermektedir. Masalara sabitlenmiş olan bu bilgisayarlarda internet erişimi bulunmaktadır. Şu an yalnızca hizmet içi eğitimlerde kullanılan bilgisayarların, öğrencilerin teneffüslerinde ve boş vakitlerinde kullanımına açılması planlanmaktadır. Kütüphanemizde ise çok sayıda güncel kitap ve ansiklopedi vardır. Öğrenciler, almış oldukları kitapları evlerine götürebildikleri gibi, kütüphanede bulunan geniş çalışma masasında da okuyabilmektedir.


Kaynak: http://alparslananadolu.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Alparslan Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 16 adet oydan ortalama 3.7 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın