BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi

BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 420.9129
Yüzdelik Dilim -
OBP Puanı 93.1135
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Erkek
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
6 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 420.9129.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2022 93.1135
2021 90.9655
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi 2. Nakil Puanı
2023 420.9129 - 431.2996

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 18 adet oydan ortalama 4.1 oy aldı!

BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi

BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi taban puanı kaç? BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi nerede? BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0 224 216 05 89
FAX: 0 224 216 05 88
Web Sitesi: http://hsal.meb.k12.tr
Adres: VEYSEL KARANİ MAH. SEVGİ CAD. HÜSEYİN SUNGUR ORTA OKULU H BLOK NO: 4/5 OSMANGAZİ / BURSA
Bağlı olduğu İl: Bursa
Hangi İlçesinde?: Osmangazi
Ek Bilgiler:
BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi Hakkında

İlimiz Osmangazi ilçesi Veysel Karani Mahallesinde bulunan BTSO Eğitim kampüsündeki dokuz eğitim kurumundan biri olan okulumuz, 2006-2007 Eğitim Öğretim yılında Osmangazi BTSO Lisesi adıyla hizmete başlamıştır. Okulla birlikte 112 erkek, 172 kız kapasiteli öğrenci yurdu da faaliyete geçmişitr.

Okulumuz, genel liselerin Anadolu lisesine dönüşümü kapsamında 2012-2013 Eğitim Öğretim yılından itibaren BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi olmuştur.

2006-2007 Eğitim Öğretim yılında 330 öğrenci,2 idareci ve 17 öğretmen ile faaliyete geçen okulumuz,

2015-2016 Eğitim Öğretim yılında 669 öğrenci, 5 idareci, 47 öğretmen ile faaliyetlerine devam etmektedir.

Erkek Öğrenci Yurdu BTSO Selahattin Aktar Öğrenci Yurdu 112 erkek öğrenci kapasiteli olup, öğrencilerimiz 4 kişilik odaları paylaşmaktadır. Erkek öğrenci yurdumuzda ayrıca yemekhane, 4 etüt salonu, 1 dinlenme salonu, 1 revir bulunmaktadır.

Kız Öğrenci Yurdu BTSO Selahattin Aktar Öğrenci Yurdu 172 kız öğrenci kapasiteli olup, öğrencilerimiz 4 kişilik odaları paylaşmaktadırlar. Kız öğrenci yurdunda ayrıca yemekhane, 4 etüt salonu, 1 dinlenme salonu, 1 revir bulunmaktadır.

VİZYON Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir. Sadece bu kentin değil, Türkiyenin en başarılı okullarından biri olmaktır.

  • Öğretmen Sayısı : 49
  • Rehber Öğretmen Sayısı : 1
  • Öğrenci Sayısı : 662
  • Öğretim Şekli : Normal
  • Ders Başlama ve Bitiş Saati : 09:00-16.10
  • Derslik Sayısı : 24
  • Resim Sınıfı Sayısı : 1
  • Müzik Sınıfı Sayısı : 1
  • Yabancı Dil : Birinci Yabancı Dil: İngilizce İkinci Yabancı Almanca
  • Pansiyon Bilgisi : Kız Öğrenci Sayısı: 128 Erkek Öğrenci Sayısı: 116
  • İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Valilik Binası 3 km
  • Ulaşım : Toplu Taşıma Olanakları 1. Belediye otobüs hatları a. 20 nolu hat (Heykel - Millet mah.) b. 19/c nolu hat (Çekirge) c. 43/a nolu hat (Uludağ Unv. İzmir yolu) d. 43/d nolu hat (İzmir yolu) 2. Minibüs Hatları a. Zafer Mah. (Kent meydanı) b. Hipodrom (Kent meydanı)(yakın) c. Vatan-Millet mah. (Kent meydanı)(yakın) 3. Taxi Dolmuş hatları a. Zafer-Atıcılar (Kayhan dur.) b. Hipodrom (Kayhan dur.) (yakın) c. Vatan-Millet (Kayhan dur.)(yakın)

MİSYON Öğrencilerimizin; Bilgili , becerili , dürüst , sorumluluğunu bilen Araştıran , sorgulayan , paylaşan , çok yönlü ve tarafsız bakabilen Çevresiyle olumlu iletişim kurabilen Ortak bir genel kültürle , soruların farkında olabilen , ülkemizin kalkınmasına yardımcı olabilecek İlgi , istek ve yetenekleri doğrultusunda yüksek öğretime ve hayata iyi bir şekilde hazırlanmış Anadilini doğru ve etkili konuşan, yazan, anlayan Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimseyen vatanını ve milletini seven , İnsan haklarına saygılı ve duyarlı bireyler olmalarını sağlamaktır.

BAŞARILAR Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :

  • 2013-2014: % 61
  • 2014-2015: % 63

LYS de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

  • 2013-2014: % 43
  • 2014-2015: % 35

Kaynak: http://hsal.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 18 adet oydan ortalama 4.1 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 6 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
elif12092

okul bu sene proje okulu oldu oyüzden lgs sınavı ile alınacak.ilk defa lgs puanı aldığı için yüzdelik dilimi falan belli değil ama şöyle söyleyeyim ben meb in kendi yaptığı lgs tercih robotun baktım ben bu okula gidebiliyorum.umarım giderim çok istiyorum bu okulu.(genel yüzdelik dilimim; %20.51 puan;373)birisi başka sitede okulla alakalı yorumunda bu sene %10 dilim ile alacak dediğini söyledi.(kendisi o okulda okuyor diye biliyorum)

28 Haziran 2023 14:43:44
Havva

Benim obp 93.2731 sizce gidebilirmiyim

25 Haziran 2023 00:00:41
Anonim

Arkadaslar okul proje okulu oldu sinavsiz almiyo bu yil

25 Mayıs 2023 23:00:19
Seçil arvad

Kızımın ortalaması 93 758 kayıt alanındayız nakil istiyoruz olmuyor yenice abata verdiler bizi kızım istemiyor

02 Ağustos 2022 16:37:25
Öylesine biri

Merhaba ben kestelde oturuyorum ortalamam 90 küsür gelebilirmiyim evimbuzak olsa bile ?

17 Temmuz 2022 13:07:59
ömer

kımse bişey yazmamışki yorum yapalım kımdır neyin nesidir neden sınavsız alıyor neden başarılarda 2015 falan varda sonrası yok

20 Temmuz 2020 03:21:31

Okul adına göre arama yapın