Çarşamba Fen Lisesi

Çarşamba Fen Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 453.3853
Yüzdelik Dilim -
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Kız/Erkek
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
2 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Çarşamba Fen Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Çarşamba Fen Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 453.3853.
Çarşamba Fen Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Fen Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Çarşamba Fen Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi 2. Nakil Puanı
2023 453.3853 - 453.1637
2022 424.6194 6
2021 408.3705 4.56
2020 427.54 3.88
2019 446.2744 4.89
2018 370.9271 5.58
2017 476.3572 7.07

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Çarşamba Fen Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 17 adet oydan ortalama 3.2 oy aldı!

Çarşamba Fen Lisesi

Çarşamba Fen Lisesi taban puanı kaç? Çarşamba Fen Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Çarşamba Fen Lisesi nerede? Çarşamba Fen Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Çarşamba Fen Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Çarşamba Fen Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0 362 834 47 42
FAX: 0 362 834 03 11
Web Sitesi: http://carsambafenlisesi.meb.k12.tr
Adres: Kirzazlıkçay Mah. Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı NO28 Çarşamba/SAMSUN
Bağlı olduğu İl: Samsun
Hangi İlçesinde?: Çarşamba
Ek Bilgiler:
Çarşamba Fen Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Çarşamba Fen Lisesi Hakkında

Okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılmış olup 2002-2003 Öğretim yılında hizmete açılmıştır. 216 öğrenci kapasitesine sahip pansiyonu vardır. İkili öğretim şekline göre karma eğitim yapılmaktadır.

Okul alanı, 14000 metrekareden oluşur; okul binası, pansiyon ve öğretmenlere ait lojman bu alanın içerisinde yer almaktadır. Binalar kaloriferle ısıtılmaktadır. Katı yakıt kullanılmaktadır. Elektrik kesintilerine karşın jeneratör kullanılmaktadır. Okul binasının güvenliğinin sağlanmasında okulun imkanlarıyla gece ve gündüz çalışan elemanlar görev yapmaktadırlar. Ayrıca kamera sistemiyle okul ve etrafı sürekli izlenmektedir.

Okulumuzda 18 derslik bulunmaktadır. Özellikle sayısal derslerin işlenişinde laboratuarlar kullanılmaktadır. Fizik, kimya ve biyoloji laboratuarları bilgisayar donanımlıdır. Bakanlıkça tahsis edilen tüm araç ve gereçler kullanılmaktadır. Müzik ve Arşiv odası bulunmaktadır. 112 kişi kapasiteli çok amaçlı salon bulunmaktadır. Salonda bilgisayar ve projeksiyon cihazları bulunmaktadır. Spor salonu 2010-2011 yılında tamamlanarak faaliyete geçmiştir.

Okulumuz 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında Bakanlığın uygun görmesiyle Fen Lisesi?ne dönüştürülmüştür. Bu kapsamda 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında okulumuza Fen Lisesini kazanan adayların kayıtları yapılmış olup Genel Lise kısmına öğrenci alınmamıştır.

BAŞARILAR
  • Öğretmen :36
  • Rehber Öğretmen :1
  • Öğrenci :512
  • Derslik :18
  • Resim Sınıfı :1
  • BT Sınıfı :1
  • Kütüphane :1
  • Fen Labaratuarı :3
  • Konferans Salonu :1
  • Spor Salonu :1
  • Öğretim Şekli :Normal Öğretim
  • Yemekhane :1
  • Kantin :1
  • Revir:1
  • Bahçe :1
  • Saatle r08:10 - 15:25
  • Isınma Katı Yakıt Kalorifer
  • Bağlantı ADSL (1 Mbit)
  • Yabancı Dil İngilizce,Almanca
  • Pansiyon Bilgileri Pansiyonumuz vardır.
  • Ulaşım Şehir içi Dolmuş hattı

Kaynak: http://carsambafenlisesi.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Çarşamba Fen Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 17 adet oydan ortalama 3.2 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 1 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
Güzel lise

Bu lise benim hayalim umarım giderim.bekle beni MAHMUT DEMİR 2021 2022 ÖĞRETİM YILI MHO

10 Mayıs 2021 21:32:32

Okul adına göre arama yapın