Dokuz Eylül Anadolu Lisesi

Dokuz Eylül Anadolu Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 50.3355
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 19
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Dokuz Eylül Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Dokuz Eylül Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 50.3355.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Dokuz Eylül Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2023 50.3355
2022 72.7288
2021 73.031

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Dokuz Eylül Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 3 adet oydan ortalama 4.0 oy aldı!

Dokuz Eylül Anadolu Lisesi

Dokuz Eylül Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Dokuz Eylül Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Dokuz Eylül Anadolu Lisesi nerede? Dokuz Eylül Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Dokuz Eylül Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Dokuz Eylül Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0232 456 16 39
FAX: 0232 456 17 29
Web Sitesi: https://dokuzeylulanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres: ATAMER MAH. ÇAMLIK CADDE NO:57 PK:35190 KONAK/İZMİR
Bağlı olduğu İl: İzmir
Hangi İlçesinde?: Konak
Ek Bilgiler:

Dokuz Eylül Anadolu Lisesi Hakkında

Vizyon

Mesleğin devamı olan üst öğrenim programlarına alanlarında iyi yetişmiş, gelecekte iyi ebeveyn olabilecek özelliklere sahip bireyler yetiştirmektir.

Misyon

İnsana, ahlaka, özgürlüğe, bilime, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı; kültürel mirasa dayalı bir din öğretimi anlayışının oluşmasına katkıda bulunan, bilimsel düşünebilen, insanları ve doğayı seven bireyler yetiştirmek, ülkemizde tanınan ve tercih edilen, alanında öncü bir kurum olmaktır.

Başarılar

Kick Boks – İzmir İl Birinciliği (Büşra DEMİRAYAK, 2017) Taekwondo – İzmir İl Birinciliği - Türkiye Beşinciliği (Sinem ÇOROK, 2017) Genç Nida Kuran-ı Kerim´i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması - İzmir İl Birinciliği (Hatice Nur AKTEKE, 2017) AGD Siyer-i Nebi Yarışması - İzmir İl Birinciliği (2016-2017) 10 Kasım Atatürk´ü Anma Kompozisyon Yarışması - İlçe üçüncülüğü

 Öğretmen :55

 Öğrenci :664

 Derslik :58

 Konferans Salonu :2

 Toplantı Salonu :3

 Spor Salonu :1

 Biyoloji Laboratuvarı :1

 BT Sınıfı :1

 Müzik Sınıfı :1

 Resim Sınıfı :1

 Kütüphane :1

 Yemekhane :1

 Revir:1

Saatler

08.45-16.15

Isınma

Doğalgaz

Bağlantı

Yok

Yabancı Dil

İngilizce-Arapça

Pansiyon Bilgileri

Ulaşım

Otobüs, minibüs, metro.

Servis Bilgisi

Karabağlar ve Buca yönüne öğrenci servislerimiz vardır.

Yerleşim Yeri

ilçe

İl/İlçe Merkezine Uzaklık

Şehir merkezine 3 km., ilçe merkezine 1 km. uzaklıktadır.

Kontenjan Bilgileri

420 Lise, 255 ortaokul öğrencisi vardır.

Taban-Tavan Puan Bilgileri

Sınavsız okuldur.

Okulun Sınav Başarı Durumu

38 öğrencimiz yüksek öğrenim kurumuna yerleşmiştir.

Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi

%31,66

Sportif Etkinlikler

Kurslar: Okçuluk, Tekvando, Masa Tenisi, Voleybol. Müsabakalar: Tekvando, Kickboks, Yakar Top, Satranç.

Bilimsel Etkinlikler

TÜBİTAK Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması TÜBİTAK Bilim Fuarı (2017 Mayıs - 20 Proje)

Proje Çalışmaları

Bir Yazar Bir Kitap Dost Kitaplar 40 Şair 40 Şiir

Yurtdışı Proje Faaliyetleri

Erasmus, e-twinning başvurularımız vardır.

OKULUN/KURUMUN TARİHÇESİ

Okulumuzun Tarihçesi Türkiye’de 1949 yılında Ankara İlahiyat Fakültesi,1951 senesinde de 7 ilde İmam Hatip Okulu açılmıştır. Üç yıl sonra 1953’de 19 tane İmam Hatip Okulu açılmıştır, bunlardan biri de İzmir İmam Hatip Okulu olmuştur. İzmir İmam Hatip Lisesi,1953 yılında eğitim ve öğretime başlamıştır.

Günün hayırsever eşrafından H.Nuri Sevil’in annesinin bağışladığı bu arsada Kestane Pazarı İmam Hatip ve İlahiyata Öğrenci Yetiştirme Derneği tarafından, bilhassa H.Raif Cilasun ve H.Ali Rıza Güven’in himmet ve gayretleriyle yaptırılan bina 1970 yılına kadar hizmet vermiştir. Yer yetersizliğinden dolayı öğrenci sayısı 150’ye varmamıştır.1965 yılında müdürlük görevine gelen rahmetli müdürümüz Feyzullah Türker Hocamızın ve Okul-Aile Birliğinin gayretleri ile çevreden kiralanan binalarla birlikte derslikler arttırılıp öğrenci sayısı 150’lere çıkmıştır. Büyük talep karşısında bu çalışmalar da yetersiz kalmış, Kestane Pazarının büyük gayretleri ile Hatay semtimde 30 derslikli modern bir bina yapılmış 1967’de müdürlük görevine başlayan Abdullah Fındık’ın zamanında öğrenci sayısı 800’lere kadar çıkmıştır. 1971-1972 eğitim ve öğretim yılında İmam Hatip Okullarının orta kısımları kapatılmıştır. Okullarımızın İmam Hatip Lisesi adını alması bu döneme rastlar.

1977-1978 öğretim yılında Konak binamızda kız öğrencilerimiz eğitim ve öğretime başlamışlardır. Kız öğrencilerin büyük ilgisiyle daha ilk yılda bina yetersiz hale gelmiş ve çevredeki evler satın alınarak okulumuz genişletilmiştir. Nihayet Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün 11/12/1995 tarih ve 369/6471 sayılı onayı ile senelerdir şube konumundaki okulumuz Konak İmam Hatip Lisesi adını alarak 23/01/1996 tarihinden itibaren müstakil olarak eğitim öğretime başlamıştır.

22 Eylül 2014 tarihinde okulumuz eski tekel binası restore edildikten sonra taşınmış ve bu bina da Yeni 38 derslik, 1 konferans odası, 5 sunum odası, 1 yemekhane ile hizmet vermiştir. Ayrıca bu bina da Proje okul kapsamında Hisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yer almıştır. 15 Temmuz 2016 günü FETÖ ( Fetullahçı Terör Örgütü) ‘ nün darbe girişiminde bulunması sonucu aziz milletimizin ve vatansever devlet görevlilerinin ihanete canı siperane karşı koymaları sonucu bu hain girişim boşa çıkarılmış ve yine bu örgütün uhdesinde bulunan tüm kurumlara devlet el koymuştur.

El koyduğu kurumlardan olan eski adıyla Özel Bozyaka Yamanlar Koleji binası okulumuza tahsis edilmiş ve yine darbe girişimi sırasında şehit düşmüş vatan evlatlarının anısını yaşatmak üzere Konak Anadolu İmam Hatip olan ismi 15 Temmuz Şehitleri Kız Anadolu İmam hatip Lisesi olarak değiştirilip 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılında yeni ismi ve binasıyla hizmet vermeye başlamıştır.


Kaynak: https://dokuzeylulanadolulisesi.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Dokuz Eylül Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 3 adet oydan ortalama 4.0 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın