Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi

Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 87.5545
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
1 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 87.5545.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2023 87.5545
2022 86.4105
2021 86.9904

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 5 adet oydan ortalama 4.8 oy aldı!

Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi

Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi nerede? Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0 312 484 46 44
FAX: 0 312 484 03 46
Web Sitesi: https://erdembeyazital.meb.k12.tr/
Adres: EYMİR MAH. VAN GÖLÜ CAD. NO: 7 GÖLBAŞI / ANKARA
Bağlı olduğu İl: Ankara
Hangi İlçesinde?: Gölbaşı
Ek Bilgiler:

Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi Hakkında

Erdem Bayazıt Kimdir? 1939’da Maraş’ta doğdu. İlkokul ve Lise öğrenimini burada tamamladı. Yüksek öğrenimine 1959 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde başladı. Geçim zorluğu yüzünden 1961’de öğrenimini devam mecburiyeti olmayan Ankara Hukuk Fakültesine naklederek askere gitti. Askerliğini yedek subay öğretmen olarak Burdur İli, Yeşilova İlçesi, Çuvallı köyünde yaptı. Askerlik dönüşü fakülte değiştirerek yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi DTCF Türk Dili ve Edebıyatı Bölümünde tamamladı. Edebiyat öğretmenliği, kütüphane müdürlüğü yaptı. İstanbul Türk Musikîsi Devlet Konservatuarı’nın kuruluşu sırasında genel sekreter olarak çalıştı. Daha sonra, Sanayi Bakanlığı İnsan Gücü Eğitim Dairesi Başkan Yardımcısı iken bu görevinden istifa suretiyle ayrılarak Akabe Yayınları’nın ve Mavera dergisinin yönetimini üstlendi. 1984’te Akabe A.Ş.’nin İstanbul’a taşınması kararı ile bu görevini devrederek yeniden memurluğa döndü. DPT’de sözleşmeli personel olarak çalışırken, 1987 Milletvekili seçimlerinde Anavatan Partisi’nden aday oldu. Kahramanmaraş’tan milletvekili seçildi. TBMM’nin 18. Dönem çalışmaları süresince Milli Eğitim ve Çevre Komisyonlarında görev aldı. 1991 seçimlerinde adaylığını koymadı, İstanbul’a yerleşti. Evli ve dört çocuk babasıdır. Tok, kavgacı, destana yatkın bir üslûpta söylenmiş olan şiirlerinde ayrıca ince duyarlılıklar işlenmiştir. İslâmî ton bir “leit-motiv” halinde bütün şiirlerine yayılmıştır. Şiirleri Açı (K. Maraş), Çıkış (Ankara), Yeni İstiklâl, Büyük Doğu, Diriliş, Edebiyat, Mavera ve Yedi İklim dergilerinde yayınlanmıştır. Aldığı Ödüller: Risaleler; Türkiye Yazarlar Birliği 1988 Şiir Ödülü. İpek Yolundan Afganistan’a; TYB 1983 Gazetecilik Ödülü. Erdem Bayazıt, 5 Temmuz 2008 tarihinde İstanbul´da vefat etti. ESERLERİ: Sebeb Ey İlk şiir kitabı 1972’de Edebiyat Dergisi Yayınları (2. baskı,1979) Risaleler son şiirleri adı altında Akabe Yayınları arasında 1987 yılında çıktı (2. baskı 1989). Şiirler (Sebep Ey ve Risaleler iki kitap bir arada) İz Yayıncılık tarafından 1992 yılında basıldı (4. baskı 1998). İpek Yolundan Afganistan’a:1981’de İran, Pakistan, Afganistan ve Hindistan’ı içeren iki aylık gezi ile ilgili izlenimlerini kitaplaştırdı( 1982). Vizyon: Okulumuzda Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkan, laik ,çağdaş,bilime ve evrensel düşünceye inan fikri hür,vicdanı hür genç kuşaklar yetiştirebilmek Misyon: Okulumuzu Akademik,Sosyal,Kültürel ve Sportif alanlarda yüksek standartları olan bir kurum haline getirmek. Başarılar


Kaynak: https://erdembeyazital.meb.k12.tr/

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 5 adet oydan ortalama 4.8 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 1 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
2007 Lİ

Bu yıl gelicem ama evim uzak sincanda oturuyoruz terciğimi bura yapsam çıkarmı acaba ortalamam 88 ama taşıncaz oraya

23 Nisan 2021 14:52:20

Okul adına göre arama yapın