GAP Anadolu Lisesi

GAP Anadolu Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 82.9363
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
GAP Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
GAP Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 82.9363.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
GAP Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2023 82.9363
2022 82.4841
2021 81.8463

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


GAP Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 7 adet oydan ortalama 2.1 oy aldı!

GAP Anadolu Lisesi

GAP Anadolu Lisesi taban puanı kaç? GAP Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. GAP Anadolu Lisesi nerede? GAP Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? GAP Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. GAP Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0(414)3478823
FAX: 0(414)3478823
Web Sitesi: http://sanliurfagapanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres: BATIKENT MAH. 4105. SOKAK NO:1 PK:63100 KARAKÖPRÜ/ŞANLIURFA
Bağlı olduğu İl: Şanlıurfa
Hangi İlçesinde?: Karaköprü
Ek Bilgiler:

GAP Anadolu Lisesi Hakkında

Okulumuz GAP Anadolu Lisesi 2005 / 2006 eğitim- öğretim yılında faaliyete geçmiştir.

Okulumuz eğitim/öğretim faaliyetlerini Mayıs 2007'ye kadar Şanlıurfa Fen Lisesi'nin üçüncü katında 6 derslikte sürdürdü daha sonra okul inşaatının tamamlanması üzerine Karaköprü mevkii sol taraftaki yeni binasına geçti. Okulumuz proje okul kapsamında olup son derece modern bir binaya, derslik, laboratuar ve kullanım alanlarına sahiptir.

Okulumuz 5000 metrekare alan üzerine kurulmuştur. Bu alanın 700 metrekaresi okul binasını, 4300 metrekaresi ise bahçe, bir yürüyüş alanı, bir futbol ve basketbol sahasından oluşmaktadır. Okulumuzda şu an itibariyle 578 kayıtlı öğrencimiz bulunmaktadır.

Üniversite yerleştirme oranlarında Şanlıurfa´nın en başarılı Anadolu Liselerindendir. 2008-2009 dört yıllık Fakültelere yerleştirme oranımız % 40, 2009-2010´da ise % 59, 2011 yılında %45, 2013 yılında % 52 2014 yılında % 50 şeklinde olmuştur.

Okulumuzda müdür, iki müdür yardımcısı, 4 temizlik görevlisi, 5 Matematik, 4 Edebiyat, 3 İngilizce, 2 Biyoloji 2 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 2 Fizik, 2 Kimya, ayrıca Rehberlik, Coğrafya, Tarih, Felsefe, Beden Eğitimi, Almanca dallarından birer öğretmen bulunmaktadır. Okulumuz binası dâhilinde 17 derslik, birer kimya, fizik laboratuvarı, kütüphane, kantin, sığınak, öğretmenler odası, müdür odası, rehberlik servisi, çok amaçlı salon, müdür yarımcısı odası, memur odası ve hizmetli odası bulunmaktadır.

Bahçemizde banklar ve iki adet kamelya bulunmaktadır

Okulumuz Şanlıurfa´da çocuklarını huzurlu, güvenli ve aynı zamanda başarılı bir okula göndermek isteyen velilerce en çok tercih edilen okuldur. Eğitimdeki temel hedefimiz ise öğrencilerimizin ahlaklı ve başarılı bireyler olmasıdır. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimize elimizden gelen en iyi imkânları sunmayı kendisine şiar edinmiş bir öğretmen kadrosuna sahip bulunmanın da kıvancı içerisindeyiz. Öğrencilerimiz de kendilerine gösterilen bu çabayı boşa çıkarmayarak gerek davranış gerekse başarı noktasında velilerini ve bizleri hep gururlandırmışlardır.

VİZYON : Atatürkçü, Atatürk ilke ve devrimlerini kavrayan, yurdunu seven, Değişime ve gelişime açık, Öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, Ezbercilikten uzak, Yorum yapabilen, Kendini ifade edebilen, Değerlerini yaşayan ve yaşatan, Hoşgörü sahibi, Farklılıkları zenginlik kabul eden, En az bir yabancı dili çok iyi bilen, Sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımcı, Kendini sorgulayan, Etkili ve nitelikli, Çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.

MİSYON : Misyonumuz, Atatürk´ün ilke ve inkılapları doğrultusunda, bireysel kimliği ile sahip olduğu kültürel mirası birleştiren, ilkelerine bağlı, kendine güvenen, başaran, dil öğrenimine önem veren, kültürel ve ahlaki değerlerimizi benimseyen, evrensel görüşe sahip olan, nasıl öğreneceğini bilen, yaşadıkça öğrenen, toplumun gelişimine katkıda bulunan 21. yüzyılınaydın liderlerini yetiştirmektir.

BAŞARILAR : 2012-2013 YGS 5 ŞANLIURFA İL BİRİNCİLİĞİ 2013 2014 YGS 6 ŞANLIURFA İL BİRİNCİLİĞİ 2015 2016 GENÇ KIZLAR BASKETBOL İL BİRİNCİLİĞİ 2015 2016 GENÇ ERKEKLER BASKETBOL İL ÜÇÜNCÜLÜĞÜ

  • Öğretmen : 37
  • Rehber Öğretmen : 2
  • Öğrenci : 560
  • Derslik : 17
  • Kütüphane : 1
  • Fen Labaratuarı: 2
  • Konferans Salonu : 1
  • Öğretim Şekli : NORMAL
  • Kantin: 1
  • Bahçe : 1
  • Saatler : 08.00-15.00
  • Bağlantı : Diğer
  • Yabancı Dil : YABANCI DİL:İNGİLİZCE İKİNCİ YABANCI DİL:ALMANCA
  • Isınma : KALORİFER
  • Pansiyon : PANSİYON YOK.
  • Lojman : YOK Sayısı:0
  • Ulaşım : 76B NOLU BELEDİYE HATTI OTOBÜSÜ VE ÖĞRENCİ SERVİSİ OKULA KADAR GELMEKTEDİR.76A NOLU BELEDİYE HATTI OTOBÜSÜ İSE MAŞUK TOKİ YOLUNA KADAR GELMEKTEDİR.

Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :

  • 2013-2014: % 100
  • 2014-2015: % 100
  • 2015-2016: % 100

LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2013-2014: % 55


Kaynak: http://sanliurfagapanadolulisesi.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


GAP Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 7 adet oydan ortalama 2.1 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın