Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi

Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 68.6677
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 68.6677.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2023 68.6677
2022 70.7124
2021 78.7646

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 12 adet oydan ortalama 4.1 oy aldı!

Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi

Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi nerede? Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0216 475 6316
FAX: 0216 475 5929
Web Sitesi: http://haticebayraktar.meb.k12.tr
Adres: UĞUR MUMCU MAH. AKŞEMSETTİN CAD. NO: 62/1 İÇ KAPI NO: 2 KARTAL / İSTANBUL
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Kartal
Ek Bilgiler:

Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi Hakkında

Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi Kartal Uğur Mumcu Mahallesinde bulunmaktadır. 10.600 m2 alanı mevcuttur. Bu alanın 4.000m2 sine okul yerleştirilmiş olup, 6.600 m2 bahçe alanına sahiptir. Okulun inşaatına 1992 yılında başlanarak 1998 yılında bitirilmiştir. Okul; mega proje ile yapılmış olup, projesi 72 derslik, 10 idari oda, 5 laboratuar, 1 kantin, 1 kalorifer dairesi ve irili-ufaklı 6 odadan oluşmaktadır. Bayraktar Holdingin sahiplerinden hayırsever Hüseyin Bayraktarın okul yapımında büyük katkıları olduğundan annesi Hacı Hatice Bayraktarın ismini almıştır.          

Okulumuz 27.06.1998 tarihinde açılışı yapılarak, 1998-1999 eğitim-öğretim yılında hizmete girmiştir. 1998-1999 eğitim-öğretim yılında;  250 öğrenci, 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 22 öğretmen kadrosuyla eğitim ve öğretim başlamıştır.

 200 7-2008 Eğitim-Öğretim Yılı I. Döneminde okul binası deprem tehdidine karşı güçlendirilmiştir. 2011 yılı yaz döneminde ise İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapılan ihale neticesinde teferruatlı bir tadilattan geçirilmiştir. Okul dış cephesine mantolama yapılmış, çatı yenilenmiş, tüm pencereler ve bina içi kapılar değişmiş, mevcut tuvaletler de elden geçirilmiştir.   Milli Eğitim Bakanlığının okul dönüşümlerine ilişkin genelgesi kapsamında okulumuz Anadolu statüsü alarak 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren ismi Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi olarak değişmiş ve 9. Sınıfa SBS puanına göre öğrenci almıştır.    

 Halen içinde bulunduğumuz 2014-2015 eğitim-öğretim yılında; 63 derslik kullanılmakta olup, 1 müdür, 1 müdür başyardımcısı, 4 müdür yardımcısı, 108 öğretmen ve 1718 öğrenciyle eğitim ve öğretimimiz devam etmektedir.  

     Ortaöğretim kurumlarının ilk hedefi olan akademik başarının geçmişten bu tarafa hedeflendiği şekilde gerçekleşmesi okulumuzu tercih edilen bir kurum haline getirmiştir. Bugün yüzlerce mezun öğrencimiz ya yükseköğretimde eğitimlerine devam ediyorlar ya da mezun olup hayata atılmış durumdalar.    

Ayrıca okulumuz sosyal ve kültürel faaliyetlerde kazanılan başarılar ve alınan kupalarla da adından sıkça söz ettirmektedir. Atletizmde sürekli alınan il ve ilçe dereceleri, keza futbol, basketbol, voleybol ve futsal branşlarında da alınan başarılar ve kazanılan kupalar bizleri gururlandırmaktadır. Geçtiğimiz yıl da tüm branşlarda ilçe çapında kupa kazanılmış olup atletizmde İstanbul çapında başarı elde edilmiştir.

       2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından okulumuz bahçesine yaptırılan Spor Salonu ve içinde mevcut olan fitness aletlerinden hem okulumuz öğrencileri, hem de çevre halkı istifade etmektedir.

  • Öğretmen : 92
  • Rehber Öğretmen : 4
  • Öğrenci : 1541
  • Resim Sınıfı : 0
  • Müzik Sınıfı : 0
  • Derslik : 48
  • BT Sınıfı : 1
  • Misafirhane : 0
  • Kütüphane : 1
  • Fen Laboratuvarı: 3
  • Hazırlık Sınıfı : 0
  • Konferans Salonu : 0
  • Atölye-İşlik : 1
  • Spor Salonu : 1
  • Öğretim Şekli : Tam Gün
  • Kantin: 1
  • Yemekhane : 1
  • Revir : 0
  • Bahçe : 1
  • Saatler : Ders Başlangıç: 08:50 Ders Bitiş: 15:55
  • Bağlantı : Metro Ethernet
  • Yabancı Dil : 1.Yabancı Dil:İngilizce 2.Yabancı Dil:Almanca-Fransızca
  • Isınma : Doğalgaz
  • Pansiyon : Pansiyon bulunmamaktadır.
  • Lojman : Lojman bulunmamaktadır. Sayısı:0
  • Servis : Öğrenci servisi bulunmaktadır.
  • Ulaşım : İETT: 21U Kadıköy, 16U Üsküdar, 17S Bostancı, 132C-132Z Sultanbeyli ve KM31 Kartal hatları ile gelenler Bulvar durağından 300 metre yürüme mesafesi ile okulumuza ulaşabilirler. Minibüs: Kartal´dan Soğanlık Uğurmumcu, Kartal-Uğur Mumcu ile 100 metre yürüme mesafesi. Kartal´dan Sultanbeyli Samandıra istikametinde giden minibüslerde 300 metre yürüme mesafesi. Kadıköy-Uğur Mumcu minibüs hatları ile 100 metre yürüme mesafesi.
  • Yerleşim Yeri : İstanbul/Kartal/Uğurmumcu
  • İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl Merkezine Uzaklık 36 km İlçe Merkezine Uzaklık 1,5 km

Okulun YGS/LYS Başarı Durumu

  • 2013-2014:%49 ......
  • 2014-2015:%51 ......

LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi

  • 2013-2014:%34 ......
  • 2014-2015:%43 ......

Kaynak: http://haticebayraktar.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 12 adet oydan ortalama 4.1 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın