Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 371.2106
Yüzdelik Dilim -
OBP Puanı 79.4833
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
1 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 371.2106.
Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu Teknik Programı olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2023 79.4833
2022 77.6853
2021 74.2614
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 371.2106 -
2022 350.7672 20.27
2021 312.8785 23.23
2020 356.39 17.82
2019 367.5473 20.84
2018 301.3277 20.45
2017 375.4364 -

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 2 adet oydan ortalama 5.0 oy aldı!

Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nerede? Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0 (212) 423 29 89
FAX: 0 (212) 423 26 30
Web Sitesi: http://haydarakin.meb.k12.tr
Adres: MUSTAFA KEMAL PAŞA MAH. HİLAL SK. HAYDAR AKIN ANADOLU LİSESİ BLOK NO: 69 İÇ KAPI NO: 1 AVCILAR / İSTANBUL
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Avcılar
Ek Bilgiler:
Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hakkında

1995-1996 öğretim yılında öğretime başladı.

Haydar Akın ilk Okulumuz (1995) Özel projesinde yaklaşık 13 dönümlük arazide 8.590 m²´lik inşaat alanı üzerinde dört eğitim binası, bir sosyal tesis, bir lojman ve bir kapalı spor salonu olmak üzere yedi bölüm gösterilen okulumuzun A ve B blokları 1995, kapalı spor salonu 2007 yılında hizmete girdi.

ALANLARIMIZ: Bilişim Teknolojileri Alanı, Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı, Giyim Üretim Teknolojileri Alanı

okulumuzda; oniki derslik, üç alan, yedi atölye, yedi idare odası, üç bilgisayar laboratuvarı, bilgi teknolojisi sınıfı, kimya laboratuarı, İnternet erişimli kütüphane, tam donanımlı çok amaçlı salon (konferans ve tiyatro salonu), kapalı spor salonu ve kantin bulunmaktadır.

Halen, okulumuzun Anadolu Teknik Lisesi okul türüne Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanlarında öğrenci kabul edilirken, Anadolu Meslek Lisesi okul türüne her üç alanda da öğrenci kabul edilmektedir.

Öğrencilerine, Haydar Akın´lı olmanın ayrıcalığını yaşatma çabasında olan okulumuzun prensibi; bilgili, kültürlü, sosyal yönü ve sorumluluk duygusu gelişmiş, her konuda fikir yürütüp çözüm üretebilen, sağlıklı iletişim kurabilen, milli ve manevi değerlere sahip çıkan, sağlam karakterli, öz güvenli gençler yetiştirmektir.

Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ülke sanayisinin kalkınmasında önemli görevler üstlenerek, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmeyi hedeflemektedir. Okulumuz; idarecisi, öğretmeni ve tüm personeliyle bu hedefini gerçekleştirme yolundaki çalışmalarına devam etmektedir.

Bilişim teknolojileri sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeniyle sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeniyle bilişim teknolojileri sektörü, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadır.

Bilişim Teknolojileri Alanı Çerçeve Öğretim Programı´nda;

  • Bilgisayar Teknik Servisi
  • Veri Tabanı Programcılığı
  • Web Programcılığı
  • Ağ İşletmenliği

dalları yer almaktadır. Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Bilişim Teknolojileri Alanı´nda;

  • Anadolu Teknik Programı öğrencilerine; VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI
  • Anadolu Meslek Programı öğrencilerine; BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİSİ

dalında öğretim yapılmaktadır.

Elektrik-elektronik sanayi, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeniyle sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeniyle elektrik-elektronik sanayi, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadırlar.

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı Çerçeve Öğretim Programı´nda;

  • Bobinaj
  • Büro Makineleri Teknik Servisi
  • Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü
  • Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi
  • Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım Onarım
  • Endüstriyel Bakım Onarım
  • Görüntü ve Ses Sistemleri
  • Güvenlik Sistemleri
  • Haberleşme Sistemleri
  • Otomasyon Sistemleri
  • Yüksek Gerilim Sistemleri dalları yer almaktadır.

Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı´nda; Anadolu Meslek Programı öğrencilerine; ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM dalında öğretim yapılmaktadır.

Giyim üretim teknolojisi sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeniyle sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeniyle giyim üretim teknolojisi sektörü, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadır.

Giyim Üretim Teknolojisi Alanı Çerçeve Öğretim Programı´nda;

  • Kadın Giyim Modelistliği
  • Erkek Giyim Modelistliği
  • Çocuk Giyim Modelistliği
  • İç Giyim Modelistliği
  • Hazır Giyim Model Makineciliği
  • Deri Giyim
  • Kadın Terziliği
  • Erkek Terziliği
  • Kesim dalları yer almaktadır.

Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Giyim Üretim Teknolojisi Alanı´nda Anadolu Meslek Programı öğrencilerine; KADIN GİYİM MODELİSTLİĞİ dalında öğretim yapılmaktadır.

  •  

VİZYON : Atatürk ilke ve inkılaplarını esas alan, milli eğitimin temel amaçları doğrultusunda, mesleki beceri kazandırmanın yanı sıra bilgili, becerili, çağdaş, yenilikçi ve yaratıcı, saygılı, toplumun temel değerlerine bağlı, ahlaklı ve teknolojik gelişmelere ayak uydurabilen bireyler yetiştirmek.

MİSYON : Türkiye´yi, milli eğitimin amaçları doğrultusunda dünya standartlarına ulaştıran, hızla gelişen teknolojinin ihtiyacı olan nitelikli teknik elemanı yetiştiren ve eğitim-öğretim etkinliğini en iyi şekilde uygulamayı hedef alan denk okullar arasında ayrıcalıklı bir yere sahip olmak.

BAŞARILAR : * Kompozisyon Yarışması İstanbul İkinciliği * Kick Box Turnuvası Birinciliği * Güzel Şiir Okuma Yarışması İlçe Birinciliği * Güzel Türkçemizi Güzel Konuşalım İlçe Birinciliği * İstanbul Konulu Şiir Yarışması İlçe Birinciliği * EBİKO (Uluslararası Bilim Olimpiyatı) (www.elektronikcop.com) * Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması Altın Madalya (www.elektronikcop.com) * Güzel Şiir Okuma Yarışması İlçe Birinciliği * Münazara Yarışması İlçe Birinciliği * 19 Mayıs Konulu Kompozisyon Yarışması İlçe Birinciliği * Değerler Eğitimi Hikaye Yarışması İlçe Birinciliği * Değerler Eğitimi Hikaye Yarışması İlçe Üçüncülüğü * e-Dream Bilgisayar Proje Olimpiyatı Gümüş Madalya (Sanal Sınav) * e-Dream Bilgisayar Proje Olimpiyatı Bronz Madalya (QR Book)

  • Öğretmen : 41
  • Rehber Öğretmen : 2
  • Öğrenci : 584
  • Derslik : 18
  • BT Sınıfı : 1
  • Kütüphane : 1
  • Konferans Salonu : 1
  • Atölye-İşlik : 11
  • Spor Salonu : 1
  • Öğretim Şekli : Normal öğretim (Tam gün)
  • Kantin: 1
  • Yemekhane : 1
  • Bahçe : 1
  • Saatler : 08:30 - 17:10
  • Bağlantı : ADSL (16 Mbit ve üzeri)
  • Yabancı Dil : İngilizce
  • Isınma : Doğalgaz
  • Pansiyon : Yok
  • Lojman : İki katlı betonarme bina Sayısı:1
  • Servis : Var
  • Ulaşım : Metrobüs, Otobüs ve Minibüsle D100 karayolu "Mustafa Kemal Paşa" durağından ulaşılabilir.
  • Yerleşim Yeri : Okulumuz; İstanbul ili Avcılar ilçesi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi´nde D100 karayolu üzerinde yer almaktadır.
  • İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İstanbul il merkezine olan uzaklık = 30 km. Avcılar ilçe merkezine olan uzaklık = 3 km.
  • Okulun YGS/LYS Başarı Durumu : 2014-2015 eğitim öğretim yılı = %74
  • LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2014-2015 eğitim öğretim yılı = %38

Kaynak: http://haydarakin.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 2 adet oydan ortalama 5.0 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 1 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
Güzel bir okul

İyi günler nakil işlerileri başladımı.yoksa milli eğitimmi belirliyor.geç kalmayalım.

25 Eylül 2023 10:07:22

Okul adına göre arama yapın