Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesi

Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 84.1597
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Pansiyon (Kız / Erkek)
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 84.1597.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2023 84.1597
2022 82.91
2021 81.881

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 10 adet oydan ortalama 3.7 oy aldı!

Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesi

Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesi nerede? Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0(342) 518 14 29
FAX: 0342 518 14 30
Web Sitesi: http://niziphycal.meb.k12.tr
Adres: KIBRIS MAH. TAŞHANE SOKAK NO:148 PK:27700 NİZİP/GAZİANTEP
Bağlı olduğu İl: Gaziantep
Hangi İlçesinde?: Nizip
Ek Bilgiler:

Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesi Hakkında

2001-2002 Eğitim-öğretim yılında Belkıs Mahallesi Pansiyonu adı altında hizmete girmiştir. 2004-2005 Eğitim-öğretim yılında pansiyonumuzun kapasitesi 60 kız,120 erkek öğrenci olmak üzere toplam 180 kişi olarak tahsis edilmiştir. Okulumuz Nizip İlçesi Taşhane sokakta bulunmaktadır. Okulumuz Nizipli hayırsever işadamı Hasan ÇAPAN tarafından yapılmış olup 1994-1995 eğitim-öğretim yılında Hasan Çapan İlköğretim Okulu adıyla açılmıştır. Daha sonra ilçemizin ihtiyacı nedeniyle Gaziantep Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 07/10/1994 tarihli teklifi ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 24/10/1994 tarihindeki makam onayı ile okulumuz Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesi adı altında eğitim-öğretime devam etmesi uygun görülmüştür.

2012-2013 Eğitim-öğretim yılında okulumuz Anadolu Lisesine dönüştürülmüş ve Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesi adıyla eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmiştir.

2013-2014 Eğitim-öğretim yılında faaliyete başlayan Kapalı Spor Salonumuzda, öğrencilerimizin çeşitli spor dallarında spor yapmalarına imkan verilmiştir.

Vizyon Bilim ve teknolojinin farkında olan, Değişime ve gelişime açık, Öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, Değerlerini yaşayan ve yaşatan, Hoşgörü sahibi, En az bir yabancı dili çok iyi bilen, Sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımcı, Kendini sorgulayan, Etkili ve nitelikli, Çağdaş, demokratik ve laik Atatürkçü gençler yetiştiren bir okul olmaktır.

Misyon Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda,Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı,okulumuzun gelişimini sürekli kılan,eğitimde kalite,insana saygı,vatanını ve milletini seven,çağdaş bilim ile teknolojiyi kullanabilen,edebiyatı güçlü,güzel sanatlara ilgili,sportmen nesilleri geleceğe yetiştirmektir.

  • Öğretmen :19
  • Rehber Öğretmen :1
  • Öğrenci :358
  • Derslik :14
  • Müzik Sınıfı :1
  • Misafirhane :1
  • Spor Salonu :1
  • Saatler Ders Başlangıcı = 08:00 Ders Bitişi = 15:20
  • Pansiyon Bilgileri Kız 80 Erkek 80
  • Ulaşım Okulumuz Nizip Otogarının hemen yanında olduğundan ulaşım çok kolaydır.
  • Servis Bilgisi Okulumuza köylerden ve merkezden servisler bulunmaktadır.
  • Yerleşim Yeri Okul 10500 m2 lik alana kurulu olduğundan bahçesi oldukça büyüktür.
  • İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl Merkezine 45 km. İlçe merkezine 10 dakikalık yürüme mesafesinde.

Kaynak: http://niziphycal.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Hüseyin Yalçın Çapan Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 10 adet oydan ortalama 3.7 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın