Keçiören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Keçiören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 370.4052
Yüzdelik Dilim -
OBP Puanı 88.6116
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
1 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Keçiören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Keçiören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 370.4052.
Keçiören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu Teknik Programı olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Keçiören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2023 88.6116
2022 92.0157
2021 89.3959
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Keçiören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi 2. Nakil Puanı
2023 370.4052 - 384.9816
2022 356.1023 18.97
2021 339.6425 16.47
2020 371.41 13.89
2019 378.1118 17.96
2018 310.9469 17.72
2017 404.1494 -

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Keçiören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 11 adet oydan ortalama 3.7 oy aldı!

Keçiören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Keçiören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Keçiören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Keçiören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nerede? Keçiören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Keçiören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Keçiören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0312 356 30 66
FAX: 0312 357 79 37
Web Sitesi: http://keciorenibnisina.meb.k12.tr
Adres: KUŞCAĞIZ MAH. GAZELLER CADDE NO:3 PK:06280 KEÇİÖREN/ANKARA
Bağlı olduğu İl: Ankara
Hangi İlçesinde?: Keçiören
Ek Bilgiler:
Keçiören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Keçiören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hakkında

Okulumuz, Sağlık Bakanlığına bağlı olarak Laboratuvar Teknisyenliği alanında yardımcı sağlık personeli yetiştirmek amacıyla, 1990 yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. 03.03.2006 tarih ve 26069 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 5450 sayılı "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Bağlı Okulların Milli Eğitim Bakanlığına Devredilmesi ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" la Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir. 1993-1994 eğitim ve öğretim yılında ilk mezunlarını veren okulumuz 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında 21. dönem mezunlarını verecektir. Okulumuza 2007-2008 eğitim ve öğretim yılından itibaren hemşirelik bölümü de açılmıştır. Okulumuzda şu anda:

  • 1. Tıbbi Laboratuvar Teknisyenliği
  • 2. Hemşirelik
  • 3. Acil Tıp Teknisyenliği olmak üzere üç alan bulunmaktadır.

Mezun olan öğrencilerimiz vasıflı bir eleman olarak kolay iş bulma imkânına sahiptir. Mezunlarımızın 2 yıllık Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarına sınavsız geçiş hakları vardır ve tamamına yakını bu okullara yerleşmektedir.Okulumuzun hizmet binası Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bazı üniteleriyle müşterek kullanılmaktadır. Binanın kullanım hakkının %70 i okulumuza, % 30 u da hastaneye aittir. Okulumuzda 1 Müdür, 1 Müdür Başyardımcısı,3 Müdür Yardımcısı, 57 Öğretmen, 1 Ayniyat Saymanı, 1 Memur ,1 Şoför ve 3 hizmetli olmak üzere toplam 68 personel görev yapmaktadır.

 

Okulumuzda;10 Derslik, 3 Laboratuvar, 2 Teknik Oda, 1 BT Sınıfı, 1 Kütüphane, 1 Konferans Salonu, 1 Rehberlik Servisi, Kantin bulunmaktadır.

Okulumuzda tam gün tam yıl öğretim yapılmaktadır. Öğrenci mevcudu 361 olup, öğrenciler 24 kişilik sınıflarda öğrenim görmektedirler.

Öğrencilerimiz okulumuzda bulunan "Hematoloji", "Biyokimya", "Mikrobiyoloji" laboratuarlarında ve "Teknik Sınıf" ta derslerini yapmakta, 11.ve 12. sınıflarda da işletmelerde beceri eğitimi almaktadırlar. Bunun sonucu olarak öğrencilerimiz, hem bir üst öğrenime, hem de iş hayatına tam donanımlı olarak hazırlanmaktadır.

Çalışma hayatına başlayan ya da işletmelerde beceri eğitimine giden öğrencilerimizle ilgili işletme yetkililerinden veya çalıştıkları birimlerden olumlu intibalar alınmaktadır.Ayrıca okulumuzda Tam Yıl, Tam Gün eğitim kapsamında, yetişkinlere meslek edindirme eğitimi olarak"Yaşlı ve Hasta Bakımı , İlk Yardım ve İlk Müdahale" kursu verilmektedir.

Öğrencilerimiz huzurlu bir ortamda eğitim ve öğretim görmektedir.Okulumuzda disiplin olayları sebebi ile sene kaybı olan ciddi vakalar yaşanmamıştır. Okulumuzda disiplinsizlik ve devamsızlık problemleri bulunmamaktadır. Bu durum velilerin ve çevrenin takdiri ile karşılanmaktadır.

Vizyon Verdiği mezunları ile kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında tercih edilen sağlık personelleri yetiştirmek.

Misyon Türk Milli Eğitimi´nin Temel Amaçları doğrultusunda, alanında teorik ve pratik bilgilerle donanmış, Türk Milletinin değer yargılarını yaşamına geçirmiş, Temel insan haklarına saygılı, bireysel ve ekip hizmeti anlayışını kavramış sağlık personeli yetiştirmek.

  • Öğretmen :52
  • Rehber Öğretmen :1
  • Öğrenci :410
  • Derslik :11
  • BT Sınıfı :1
  • Kütüphane :1
  • Konferans Salonu :1
  • Atölye-İşlik :6
  • Öğretim Şekli :TAM GÜN
  • Kantin :1
  • Bahçe :1
  • Saatler 08:30-18:05

Okulun YGS/LYS Başarı Durumu

  • 2013-2014 %80
  • 2014-2015 %69

LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi

  • 2013-2014 %28
  • 2014-2015 %15

Kaynak: http://keciorenibnisina.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Keçiören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 11 adet oydan ortalama 3.7 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 1 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
Behlül

not ortalamasıyla bu okula girebiliyormuyuz.ortamamam 86

09 Temmuz 2022 00:28:06

Okul adına göre arama yapın