Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi

Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 472.1987
Yüzdelik Dilim -
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Kız/Erkek
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
3 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 472.1987.
Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Fen Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi 2. Nakil Puanı
2023 472.1987 - 477.2344
2022 451.3108 2.69
2021 424.08 2.91
2020 441.05 2.48
2019 464.5656 2.58
2018 400.2183 2.45
2017 489.7216 2.14

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 4 adet oydan ortalama 3.3 oy aldı!

Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi

Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi taban puanı kaç? Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi nerede? Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0236 414 92 11
FAX: 0236 414 82 48
Web Sitesi: http://macideramiztaskinlar.meb.k12.tr
Adres: Hürriyet Mahallesi 450 Sk. No168 Akhisar / MANİSA
Bağlı olduğu İl: Manisa
Hangi İlçesinde?: Akhisar
Ek Bilgiler:
Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi Hakkında

Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi; 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında Akhisar Fen Lisesi adıyla, Anadolu Öğretmen Lisesine ait okul binasında hizmete açılmış olup, Ramiz Gıda A.Ş. tarafından 2013 yılı Şubat ayında kendine ait okul binasının yapımının tamamlanmasıyla birlikte Macide Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi adını almıştır. 2013-2014 Eğitim- Öğretim yılına yeni okul binasında başlayacak olan okulumuzun pansiyon binası ise henüz yapılmamıştır.

2014/2015 Faaliyetlerimiz İçin 

Okulun Tanıtım Videosunu İzlemek için 

VİZYON Ülkemizin her yönden kalkınmasını ilke edinmiş, bilimin her alanında hizmet ederken insanı odak alan, milli ve manevi değerlerine sahip çıkmayı yaşamının bir parçası haline getiren, yurt ve dünya meselelerine duyarlı, sorumluluk bilincini kişiliğiyle yoğurmuş bireyler yetiştirmek.

MİSYON Milli Eğitiminin Temel Kanunu´nda belirtilen genel ve özel amaçlar doğrultusunda Türk Milli Eğitiminin Temel İlkelerinden taviz vermeyen, eğitim ve öğretim lideri özelliğine sahip yönetici kadrosu ve alanında yetkin, mesleki gelişimini önemseyen, eğitimdeki yeni paradigmayı kavramış, günceli ve süreli-süresiz yayınları takip eden bir eğitim kadrosuyla; etkili ve disiplinli ders çalışmayı alışkanlık haline getirmiş, sosyal aktivitelere katılan, yetiştiği kültürün milli ve manevi değerlerini özümsemiş, milli birlik ve beraberliğin önemini kavramış, yurt ve dünya meselelerini düşünen, sorgulayan ve çözüm üreten, insana değer veren, ülkesinin çağdaş medeniyetleri yakalayıp geçmesi için gerekli sorumluluk bilincini almış bireylerin yetiştirildiği bir eğitim ortamı oluşturmak.

BAŞARILAR TÜBİTAK proje yarışmasında Biyoloji Projemizin bölge elemelerini geçmesi. TÜBİTAK Matematik Olimpiyatlarında bir öğrencimizin Türkiye genelinde seçilen 54 öğrenci arasına girmesi. OXFORD Yayınlarının düzenlediği yabancı dil yarışmasında bir öğrencimizin Türkiye ikincisi olması.
  • Öğretmen : 21
  • Öğrenci : 334
  • Derslik : 11
  • Kütüphane : 1
  • Fen Labaratuarı: 2
  • Konferans Salonu : 1
  • Öğretim Şekli : Normal
  • Saatler : 08.30-16-30
  • Bağlantı : ADSL (1 Mbit)
  • Isınma : Doğalgaz
  • Lojman : Sayısı:0
  • Ulaşım : Şehir içi toplu ulaşım araçlarıyla sağlanmaktadır.
  • Yerleşim Yeri : Manisa-Akhisar

Kaynak: http://macideramiztaskinlar.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Macide-Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 4 adet oydan ortalama 3.3 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 3 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
Öğrenci

Olumsuz yönleri:
-Okulda kopya çekmek serbest hâle geldi neredeyse. Bazı öğretmenler (3-4 tane) kopya çekilmelere şahit olsalar da söz çıkarmıyorlar.
- Konferans salonu maksimum 100 kişilik. Özel günlerde 3 şube aynı anda alınıyor ve bazı öğrenciler merdivenlere oturmak zorunda kalıyorlar.

Pansiyon hakkında bir bilgim yok. Varsa pansiyonda kalan arkadaşlarımız yazabilirler.

16 Ağustos 2022 14:57:02
Öğrenci

Olumsuz yönleri:
- Laboratuvar sayısı az. Biyoloji ve fizik laboratuvarları birleştirilmiş. Kimya için ayrı bir laboratuvar var ama çok küçük olduğu için deney yapılamıyor.
- Okulda doğru düzgün bir deney yapıldığını görmedim. Sadece gruplar halinde gelip fotoğraf çekerek deney yapmış sayılıyorsunuz. 9. ve 10. sınıf için konuşuyorum. 11 ve 12. sınıflar nasıl yapıyor bilmiyorum.
- Sınıflar 30 öğrenci için aşırı küçük. Sıra aralarında yürümek eziyet oluyor. Mecburen sıraları ikişerli yapıyoruz.
- Bazı öğretmenler (2-3 tane) yaşları gereği dersleri iyi bir performansla işleyemiyorlar.
- Okul çok küçük olduğu için kütüphane ve bilgisayar sınıfı birleştirilmiş. İhtiyacınızı karşılamak için dar bir alan kalıyor.
- Okul yemekhanesi tüm okulun aynı anda beslenmesi için uygun değil. Sırayla öğrenci alınıyor.

16 Ağustos 2022 14:55:18
Öğrenci

Okulda okumakta olan bir öğrenci olarak olumlu-olumsuz yönlerini yazıyorum:
Olumlu yönleri:
+Okul yöneticileri öğrencilere karşı ilgili.
+Okulda bazı öğretmenler alanında başarılı.
+Tuvaletler ve sınıflar genelde temiz.
+ Erasmus, AP, eTwinning gibi programlara katılım sağlanıyor.

16 Ağustos 2022 14:52:54

Okul adına göre arama yapın