Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 356.7981
Yüzdelik Dilim -
OBP Puanı 81.2054
Kontenjan Türü Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Erkek
Eğitim Süresi Hazırlık + 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 356.7981.
Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi
Yıl Obp Puanı
2022 81.2054
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi 2. Nakil Puanı Alan
2023 323.5047 - 378.9294 Fen Ve Sosyal Bilimler Programı
2023 356.7981 - 389.7978 Fen Ve Sosyal Bilimler Programı
2022 294.0223 38.6
2021 304.1103 25.85
2020 342.59 21.85

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 0 adet oydan ortalama 0 oy aldı!

Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi

Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı kaç? Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi nerede? Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0216 441 23 99
FAX: 0216 305 86 1
Web Sitesi: http://orhangazianadoluihl.meb.k12.tr
Adres: CEVİZLİ MAH. TOROS CADDE NO:17 PK:34846 MALTEPE/İSTANBUL
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Maltepe
Ek Bilgiler:
Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Hakkında

Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Maltepe İmamet ve Hitabet Vakfı bünyesinde 1997 yılında kuruldu. Maltepe merkezinde 8000m2 çok değerli bir arsayı vakfımızın mülkiyetine aldık. İmam Hatip Lisesinin geliştirilmesine ve ilmi faaliyetlerin yapılmasına uygun okul ve tesislerin kurulması için aramızda 1998 yılında ve 2005 yılında plan tadilatı yapıldı. 2005 yılında proje çalışmalarına başladık. Faaliyet alanımız ilim ve eğitim öğretimle, milletimize ve insanlığa hizmet etmektir.

Vizyon Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin İlahiyat Fakültelerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmek.

Misyon Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ''Yaradan''dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.

Başarılar-YGS/LYS sınavı sonucuna göre Maltepe 3.sü, Güreş Yıldız Erkekler İstanbul 1.si, Futsal Maltepe 1.si, Voleybol Kız Takımı Maltepe 1.si, Ezber Hadis Okuma Yarışması Umre Ödülü

2016 LYS sonuçlarına göre okulumuz öğrencilerinden DİL1 puan türünden Yunus Biçer 485,31 puanla ve TM3 puan türünden de Kübra Şendoğdu 472,26 puan ile Türkiye´de ilk 1000 içerisinde yer almışlardır. Ayrıca tercih yapan öğrencilerimizden 186´sı üniversiteye yerleşmiştir.

  • Öğretim Şekli: Erkek
  • Pansiyon: Yok
  • Proje Okulu: Hayır
  • Açılış Tarihi: 2010-2011
  • Öğrenci Sayısı: 723
  • Servis İmkanı: Maltepe, Kartal, Pendik
  • Derslik Sayısı: 39
  • Dil Laboratuvarı: Var
  • Kütüphane: Var
  • Uygulama Camii: Yok
  • Yemekhane: Var
  • Spor Salonu: Var
  • Bina Yapım Yılı: 2007
  • Bina Sayısı: 1
  • Bina Bahçe m2: 1000
  • Konferans Salonu: Var (550)
  • Fen Laboratuvarı: Var

Projelerimiz

  • 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi Eğitimlerine Katıldık
  • Geleceğin Teknolojisi olan 3D Yazıcıları daha yakından tanımak için Türkiye'nin ilk ve tek 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezine 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz ile birlikte gittik. Öğrencilerimiz 3D Yazıcıları yakından tanıdılar ve kendi 3D tasarımlarını (isimli anahtarlık) yaptılar.
  • Ahlat Dergisi İlk Sayısıyla Okuyucuya "Merhaba" Dedi
  • Muhammed Kasım Aydın'ın genel yayın yönetmenliğinde ve Resul Günaydın'ın editörlüğünde "Ahlat" Dergisi ilk sayısıyla okuyucunun karşısına çıktı. Ahlat, İslam fikrinin, sanat ve hikmetinin Anadolu topraklarına ilk nakşedildiği şehirlerden bir tanesi... Hem bu topraklardaki İslam düşüncesinin kadim köklerine yapılan telmih, hem de Ahlat meyvesinin "hudayinabit"liğiyle kurduğu benzeşme bakımından Ahlat hem önemli olanın ve ihmal edilenin altını çiziyor hem de yaşadığımız çağda kırılan ve bozulanı vahyin gölgesinde yeniden inşa için bir tefekkür iklimine giriyor. Ahlat, bu sayısında Abdüssemi Aydın'ın "Hikmetin ve Sanat'ın Yitik Şehirleri" başlığı altında inşallah uzun süre sürecek olan yazı dizisinin ilk yazısında "Bağdat"ın dönemi ve tarihi açısından ilim, hikmet ve sanat bağlamındaki yankısına eğiliyor. Elbette bunun yanında yakın tarihimizde İslam dünyasının vicdan ve hafızasındaki yeriyle hepimizin dikkatini üzerine çeken şahsiyetlerin ele alındığı "Öncü Yüzler" bölümünde Dilruba Öz'ün "Hasan Elbenna", Kasım Aydın'ın ise "Şamil Basayev" üzerine yazdığı portre yazıları yer alıyor. Bu sayının kitap tavsiyeleri bölümünde yer alan "Eskimeyen Kitaplar" ise edebiyatımızın önemli ismi Erdem Bayazıt'ın seneler sonra yeniden basılan "İpekyolu'ndan Afganistan'a" kitabı ve Mevdudi'nin "Kur'an'ın Dört Temel Terimi" adlı eseri.
  • Eyvallah ve Ahlat '7. Uluslararası Dergi Fuarı'nda
  • Okumanın, idrakin işlenmiş hali olarak ortaya çıkan fikriyatın kaleme alındığı düşünce yazıları için yer aldıkları kitaplardan önceki ilk yuva ve konaklanan yer şüphesiz dergilerdir. Her zaman için güncelliği koruyan, bunu belli bir periyotla çıkmasına ve okuyucunun nabzını tutuşuna borçlu olan dergiler elbette her dönem de vardılar. Bu dergilerin edebiyat ve düşünce sahasındaki yetiştiriciliği ve adeta bir okul görevi olmaları ve pek çok yeni derginin muştusuna gebe olmaları sebebiyle Türkiye'deki düşünce hayatındaki işlek damarlardan olduğu tartışma götürmez. Bizim de bu yıl tüm bu düşüncelerin köklerinden beslenen ve onlar vesilesiyle filizlenen iki dergimiz; Eyvallah ve Ahlat Dergileri, bu yıl Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) tarafından yedincisi düzenlenen ve yurtiçi-yurtdışı toplam 305 derginin bulunduğu "Uluslararası Dergi Fuarı"da yerini aldı. Fuar, her sene olduğu gibi bu sene de Sirkeci Garı'nda 10-15 Mayıs tarihleri arasında okuyucuların ilgisine sunuldu. Okuyucularını kendi standında bekleyen, gerek tasarımı gerekse muhtevası yönüyle dikkatleri üzerine çeken Eyvallah ve Ahlat, fuarın ilgi odağı dergilerinden oldu.
  • Eyvallah Dergisi'nin Yeni Sayısı Çıktı
  • Meryem Betül Koçak'ın genel yayın yönetmenliğinde ve Şuhedanur Hacıalioğlu'nun editörlüğünde çıkan Eyvallah, ikinci sayısı ile okuyucusuna kavuştu. İkinci sayının dosya konusu 'Sultan Hamid'i Anlamak'... Dosya, Sultan İkinci Abdulhamid'i çok farklı cepheleriyle edebiyatın kadrajına aldı ve "Sultan Hamid'i Anlamak"ın hem onun dönemindeki edebiyatın hem de yankısı hala süren fikriyatının bugüne tesirini ve bu tesirin oluşturduğu imajı inceledi. Kasım Aydın, Mehmet İsa Özdemir, Abdüssemi Aydın gibi isimlerin şekillendirdiği dosyada Prof. Dr. Vahdettin Engin ile yapılmış bir söyleşi de bu "Anlamak" gayretine ışık tutuyor. Öte yandan, bu sayısında Eyvallah, görsel çağın elden çıkardığı bir tür olarak gezi yazısının elinden tutma gayretini sürdürüyor. Şuhedanur Hacıoğlu'nun ikinci bölümünü neşrettiği "Avrupa'nın Kudüs'ü: Bosna Hersek"in yazı dizisine henüz ilk defa yazılarını yayımlayan Abdüssemi Aydın'ın "Kudüs'ü Gezmek 'Neyi Kaybettiğini Hatırlamaktır" başlıklı Kudüs yazısı eşlik ediyor. Deneme- İnceleme sayfalarında Necla Topçı, Hamza Çoban, Mehmet İsa Özdemir, Abdüssemi Aydın,Meryem Betül Koçak gibi isimler yer alıyor. Dergideki bir diğer sürpriz ise Şair-Yazar Mehmet Akıncı ile yapılan " Biz İstemedikçe İşgal Edilemeyen Tek Toprak Parçası Kalbimizdir." başlıklı söyleşi... Tasarımıyla ve muhtevasıyla dikkatleri üzerine çeken Eyvallah Dergisi, ilk sayısında olduğu gibi bu sayısında da M. Ahmet Demir'e ait bir çizgi ve Meryem Betül Koçak'a ait bir fotoğraf ile tamamlanıyor.
  • Okulca Bir Olduk Yetimlere Kardeş Olduk
  • Milli Eğitim Bakanlığı ile İHH (İnsani Yardım Vakfı) arasında imzalanan bir anlaşma gereği yapılan, ülkemizde ve dünyanın 135 ülkesinde yetim,kimsesiz ve korumasız çocuklar yararına tüm dünya çocukları arasında kardeşlik bağlarını güçlendirmek amacıyla yürütülen bu projeye MALTEPE ORHANGAZİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ olarak destek vermek istedik. Projenin çocuklarda yardımlaşma, insanî destek, insanlık ve ümmet bilincini oluşturmasına katkıda bulunacağı inancıyla böyle bir iyiliğe ve hayra vesile olmayı amaçladık. Okulumuzda 2014 yılının mart ayında başlatmış olduğumuz "HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ VAR'' adlı projemizde gönüllü velilerimiz ve öğrencilerimizin yardımlarıyla dünyanın çeşitli yerlerinden 26 yetim kardeşimize ulaşmış bulunmaktayız. Başlatmış olduğumuz bu projemizle Türkiye'den beş, Filistin'den altı, Mısır'dan üç, Suriye, Azerbaycan, Somali'den iki, Etiyopya ,Pakistan ve Sudan'dan ise birer yetimin bir yıllık ihtiyaçlarını karşılamış bulunuyoruz. İhtiyaçlarını karşıladığımız yetimlere ait bilgiler elimize ulaştı ve bunları sınıflarımızla paylaşarak okul panolarımıza da astık. Kendisine ulaştığımız yetimlerden bazıları Türkiye'den Yaren, Eminenur, Yusuf, Sevgi, Mısır'dan Abdullah, Aye, Ahmed, Somali'den Nurto ve Nafisa, Filistin'den Gina ve Leyar, Gazze'den Ahmed ve Pakistan'dan Laraib.. Projeden sorumlu hocalarımız Ayşe Betül KAYA ve Şahika BÖĞÜRCÜ hocalarımız, velileri ve öğrencileri projeyle ilgili olarak dağıtılan dilekçeler ve konferans salonundaki bir takım etkinliklerle bilgilendirerek, projenin devamlılığını sağlamaktadırlar. Yetim projesi kapsamında destek gören yetimlerimizden Bosnalı ve Sudanlı kardeşlerimizi küçük bir etkinlikle okulumuzda ağırladık. Böylece öğrencilerimizin yapmış oldukları yardımın somut neticelerini görmelerini sağlayarak bu anlamdaki çalışmalarda daha fazla gönüllü olmalarını, ümmet bilinci ve insanî yardımın önemini kavramalarını hedefledik.
  • Etkinliğin En Güzeli
  • Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak sene boyunca okul, öğrenci, veli kaynaşmasını sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu etkinliklerden bir tanesi, bizce en önemlisi ve de EN GÜZELİ "Sabah Namazında Buluşuyoruz" Projesidir. Sabah Namazında Buluşuyoruz Projesi ile her ayın ikinci pazar günü, önceden belirlediğimiz bir camide, öğrenci - veli - öğretmen katılımıyla sabah namazını cemaatle eda edip, namaz sonrası camii içinde sohbet ve tesbihatlar gerçekleştirerek manevi doyumlara ulaştık. Manevi doyumdan sonra yine tüm katılımcılar, cami hocası, müezzini ve cami cemaatiyle beraber kahvaltı edilerek veya çorba içilerek maddi doyuma da ulaştık. Bu güzel etkinliği geleneksel hale getirerek her yıl yapmayı hedeflemekteyiz. Bu güzel etkinlikte emeği geçenlerden ve katılanlardan Allah(CC) razı olsun.
  • Cep Harçlığı Burs Projesi
  • Okulumuzda her ay cep harçlığım projesi çerçevesinde etkinlik yapılmaktadır. Bu etkinliğin hedefini açıklamak gerekirse; okulumuzda eğitim gören öğrencilerin sevgi, ilgi, eğitim ihtiyaçları yanı sıra maddi olarak da öğrencilerimizi rahatlatmak diyebiliriz. Etkinliğimizin gerçekleştirilmesinde gönüllü öğretmenlerimiz rol almaktadır. Etkinlik her ay organize edilen bir yemekle başlıyor. Yemeğin düzenlenmesi ve organizasyonu yine gönüllü öğretmenlerden oluşmaktadır. Bu yemekler sadece midemizi değil, aynı zaman da öğretmenlerimizin birbiriyle nitelikli vakit geçirmesi, ortaklaşa çalışmalar yaparak muhabbeti artırması açısından da gönüllerimizi doyurmaktadır. Öğretmenlerimizin katılımı ve özverisiyle gerçekleştirilen bu yemekten sonra yine gönüllü öğretmenlerimiz tarafından okulumuzda eğitim gören, rehber öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz tarafından tespit edilen ihtiyaçlı öğrencilerimiz için harçlık toplanmaktadır. Ortalama 45-50 öğrenciye verilen bu harçlıkların, öğrencilerimizi biraz olsun rahatlatmasını umuyoruz. Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi ailesi olarak gerçek mutluluğun paylaşmaktan geçtiğini biliyor ve bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Bu organizasyonlarda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve bu güzelliklerin devam etmesini diliyoruz. Öğrencilerinin cep harçlığını düşünen öğretmen grubuyla yol arkadaşlığı etmek çok keyifli ve gurur verici bir okul iklimi oluşturmaktadır. Adeta maaşlarımız zamlanmış gibi bereketlenmektedir. Parasını öğrencisiyle paylaşan bir öğretmen, öğretmenliğinde asla cimrilik etmez.
  • Öğle Yemeği Bursu
  • Okulumuz sosyal okul olma yolunda çalışmalarına yemek bursu etkinliğiyle de destek vermektedir. Bu çerçevede ihtiyaç sahibi yaklaşık 50 öğrencimize okulumuz tarafından veli ve öğretmenlerimizin desteğiyle öğle yemeği bursu imkanı sağlanmaktadır. Okul rehberlik servisi ve idarecilerimizin çalışmalarıyla belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen bu hizmetin amacı öğrencilerimizin eğitim hayatını kolaylaştırmak ve onların eğitim kalitesini düşürebilecek sıkıntıları bertaraf edebilmektir. Aynı zaman da mutlu öğrenci- mutlu okul düşüncesi çerçevesinde öğrencilerimizin mutluluğunu sağlamayı hedeflemektedir.
  • Arapça Hazırlık Kursları
  • Okulumuz Orhangazi Anadolu İ H L olarak öğrencilerimiz istedikleri ve tercih ettikleri alanlarda başarılı olmalarını sağlamak amacı ile birçok alanda yetiştirme kursları açılmasına özen göstermiştir. Bu bağlamda okulumuz üniversitede ilahiyat, Arap Dili ve Edebiyatı ve benzeri bölümleri okumak isteyen ya da Arapça dilini geliştirmek isteyen öğrencilerimize Arapça yetiştirme kursları düzenlemiştir. Pratik konuşma, sarf, nahiv dersleri olarak düzenlenen kurslarımıza sahasında çok başarılı öğretmenlerimiz görev yapmaktadır. Özellikle pratik konuşma derslerine Suriye den gelen başarılı iki hocamız girmektedir. Sarf ve nahiv derslerini ise okulumuz öğretmenlerinden Ayten Polat ve Ali Aslan başarılı bir şekilde yürütmektedir. 2015-2016 eğitim yılında hız kazanan bu çalışmalar öğrencilerimizin büyük katılımı ile devam etmiştir ve bu çalışmalara önümüzdeki eğitim öğretim yıllarında da devam edilmesi istenmektedir.
  • Tiyatro Metni Yazma Yarışması
  • İstanbul ili genelindeki tüm Anadolu İmam-Hatip Liseleri arasında, Kur'an-ı Kerim'de geçen âyetler başta olmak üzere, sevgili peygamberimizin hadislerinden de ilham alarak öğrencilerimizin tiyatro metni yazmalarını teşvik etmek ve böylece Peygamber Efendimizin örnek ahlâkını kendi yaşamlarında tiyatro aracılığı ile davranışa dönüştürmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen, okulumuz Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğini yaptığı "Erdemli İnsan ve Çevre Duyarlılığı" konulu Tiyatro Metni Yazma Yarışması sonuçlandı. Proje kapsamında düşünülen yarışmanın tüm okullara duyurulması 08 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, öğrencilerin tiyatro metni yazma yarışmasına son katılım günü olarak da 15 Nisan 2016 olarak belirlenmişti. Yarışmaya İstanbul'da bulunan pek çok Anadolu İmam Hatip Lisesinden yine pek çok çalışma katılmış olup dereceye giren okulların açıklanması ve ilgili öğrencilerin ödüllendirilmesi ise 17 Mayıs 2016 tarihinde okulumuz Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda düzenlenen görkemli bir ödül töreni ile gerçekleştirildi. Yarışmaya katılmış olan eserlerden jürimiz tarafından, önceden belirlenmiş yarışma şartnamesi doğrultusunda yapılan değerlendirme sonucunda, Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Cihan ESEN'in kaleme almış olduğu İLMİN DEĞERİ adlı tiyatro metni birinciliğe layık görülürken, Kazım Karabekir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Beyza KİŞMİR'in kaleme almış olduğu HAYAT KUMBARASI adlı tiyatro metni ise ikinciliğe hak kazandı. Ödüllerini öğrencilere törene katılan Maltepe İlçesi Kaymakamı Necip ÇAKMAK ile Maltepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Faik KAPTAN birlikte verdi
  • Meal Okuma Yarışması
  • Maltepe Orhangazi Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri arasında, Kur'an-ı Kerim'i anlayarak okumalarını, meal ve tefsir okuma kültürünü kazanmalarını sağlama ve Kuran'ı Kerim'de geçen ayetlere vakıf olmalarını ve Kuran metnini yaşamlarına yansıtmalarını sağlamak amacıyla düzenlenmiştir. Okulumuz Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi tüm öğrecilerine Kuran Yolu Meali dağıtıldı ve okumaya teşvik edildi. Ekim ayının son haftası öğrenciler bilgilendirildi. Yarışmanın ilk aşaması 4 Aralık 2016 tarihinde tüm öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirildi. Yarışma beş aşama olarak yapıldı. Dereceye giren ilk 20 öğrencinin ödüllendirilmesi ise 17 Mayıs 2016 tarihinde okulumuz Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda düzenlenen görkemli bir ödül töreni ile gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz arasından ilk 20 öğrenci ödüllendirildi. İlk üçe giren öğrencilerimiz Muhammet Bedir KAPTAN, Yağmur KARAGÖZ ve Sevgi AKCAN'ın ödüllerini törene katılan Maltepe İlçesi Kaymakamı Necip ÇAKMAK ile Maltepe İlçe Millî Eğitim Müdürü Faik KAPTAN birlikte verdi. o Okulumuzun öğrencilerine yönelik düzenlenen Meal Yarışmasında Birincilik Ödülü MUHAMMED Bedir Kaptan-Umre & Kuran yolu tefsiri İkincilik Ödülü Yağmur Karagöz-1000TL & Kuran yolu tefsiri Üçüncülük Ödülü Sevgi Akcan-750Tl Dördüncülük Ödülü Nedim Aydın-Çeyrek Altın& Kuran yolu tefsiri Beşincilik Ödülü Çiğdem Tepe- Çeyrek Altın& Kuran yolu tefsiri Altıncılık Ödülü Hamza Çoban- Çeyrek Altın& Kuran yolu tefsiri Yedinci Ödülü Seher Cicihan-Çeyrek Altın& Kuran yolu tefsiri Sekizincilik Ödülü Çiğdem Tepe- Çeyrek Altın& Kuran yolu tefsiri Dokuzunculuk ödülü Resul Günaydın- Çeyrek Altın& Kuran yolu tefsiri Onunculuk Ödülü Abdulvahap Bayrak- Çeyrek Altın& Kuran yolu tefsiri
  • 2016 YGS Başarı Ödülleri
  • 1. Mahmut Ömer Baştürk/12A- Çeyrek Altın& Kuran yolu tefsiri 2. Kübra şendoğdu/12K- Çeyrek Altın& Kuran yolu tefsiri 3. Ömer Faruk Korkmaz/12A- Çeyrek Altın& Kuran yolu tefsiri 4. Ahmet Hakan Gültekin/12A- Gram Altın& Kuran yolu tefsiri 5. Yasemin Arslan/12F- Gram Altın& Kuran yolu tefsiri
  • Misafirim Öğretmenim
  • Orhangazi Anadolu İHL ailesi olarak öğrencilerimiz her zaman bu ailenin en değerli bireyleri olmuştur. Bu bağlamda ''Misafirim Öğretmenim'' projesi öğrencilerimiz ve aileleriyle bizi kucaklaştırmıştır. Öğretme öğrenme sürecinde okul başarısını arttıran faktörler üzerinde yapılan araştırmalar, öğrencilerin akademik başarılarında okul aile dayanışmasının çok önemli bir etkiye sahip olduğunu ortaya koymuştur. Ancak bu dayanışmadan yeterince faydalanılamadığı da görülmüştür. Bu sebeple hazırlanan "Misafirim Öğretmenim" projesi ile okul aile arasındaki eğitsel birlikteliği gerçekleştirmek ve ilkokul ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin akademik başarı düzeylerini arttırmak ve onları iyi insan iyi yurttaş olarak yetişmek hedeflenmiştir. Bu proje kapsamında okulumuzda yönetici ve öğretmenler öğrencilerimizi evlerinde ziyaret ederek faydalı kazanımlar elde edilmiştir. Öğrencilerimiz okulda dersini dinlediği öğretmeniyle beraber çayını yudumlarken aslında ona dersine ve okuluna karşı sağlam bir bağlılık oluşturmuştur. Misafir olduğumuz evlerde bazen hasta öğrencimize moral bazen huzur bazen de neşe dolu anlar yaşanmıştır. 12.sınıf öğrencimiz Yusuf geçirdiği kaza sonucunda omuriliğini incittiğinde ona misafir olup beraber sohbet edip çay içerek iyileşmesi için dualar ettik ayrıca Yusuf'un üniversite imtihanları için yapacağı hazırlıkta nasıl yardımcı olabileceğimizi konuştuk. Yusuf'un ailesi Yusuf'un öğretmen ve yöneticileri ile birlikte eve gelmesi ile ilgili olarak üzüntülerinin azalarak kendilerine inançlarının arttığını belirttiler. Gittiğimiz her aile öğrencimizle ilgili bilmediğimiz bir çok yönün olduğunu keşfetmemizi sağlarken karşılıklı güven, saygı ve sevgi ortamı oluştu. 11.Sınıf öğrencimiz Haval İhsan okulda çok sessiz kendi halinde bir öğrenci iken ev ortamında bize yaptığı hizmetlerle ne kadar aktif olduğunu gösterdi. İhsan'ın annesi Zeynep Hanım ailevi durumlarla ilgili olarak verdiği bilgilerle İhsan'ın hayatı hakkında daha kapsamlı bilgiler edindik. Yaptığımız anket ve konuşmalar da öğrencimizin başarısını artırmak okul ortamını benimsemesi ve okuldaki sorunların rahat ifade edebilmesi için samimi bir diyalog kuruldu. Okulumuzda öğrencilerimiz kendilerini yuva sıcaklığında huzurla ders işlediklerini düşünürler. Çünkü okul aile işbirliği çok önemsenir. Öğrencilerimizin eğitim ve öğretimin dışında kişisel gelişimini de önemsediğimiz için öğrencilerimizi çok yönlü tanımak bizim asli görevlerimiz arasındadır. 9.Sınıf öğrencimiz Süleyman Diyarbakır'dan geldi. İstanbul'a terör saldırılarından korunmak için gelen aileye misafir olduğumuzda yurdumuzun her yöresindeki farklı kültürel yapının güzelliği ile karşılaştık. Misafir ağırlamak neymiş iliklerimize kadar hissettik. Süleyman'ın Diyarbakır'da yaşadığı olumsuzluklar okulumuzda gördüğü sıcak ilgi ve samimiyetten dolayı çok gerilerde kalmıştı. Biz çayımızı yudumlarken anlatılan hikayeler eğitimin ve paylaşımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha bize gösterdi. Süleyman bizi misafir ederek aslında İstanbul ve yeni hayatı ile ilgili cesur ve güven dolu bir sayfa açmıştı. Okul olarak öğrencilerimize güzel ahlak ve iyi bir eğitim vermek misyonuyla hareket ettiğimiz için kültürel yapımızda ve dinimizde önemli bir yere sahip olan misafir kavramı bu proje ile yaşanarak öğrenilmiştir. 11.Sınıf öğrencimiz Recep'i de yanımıza alarak beraberce evlerine gittik. Recep'in annesi kendi elleriyle yaptığı ekmek ve hazırladığı güzel kahvaltı sofrası ile bizi karşıladı. Yediğimiz ikramların güzelliği sohbete de yansıdı. Recep ve kız kardeşi hedeflerini ve ilerde seçecekleri meslekleri anlattılar. Biz de konuyla ilgili teşvik edici konuşmalar yaparken aynı zamanda çalışmalar için gerekli kaynak ve ortamlar konuşuldu. Misafir olduğumuz her aile dokunduğumuz yeni bir hayat kazandığımız yeni bir öğrenci demekti. Ziyaretlerimizle elde ettiğimiz kazanımlar eğitim ve öğretimdeki başarıyı artıracağından bizleri de ziyadesiyle mutlu etmekte. Misafir ağırlamak ayrı güzel ama öğrencimize misafir olmak onu tanımak ve hayatına okul dışında da dokunabilmek eğitim açısından çok büyük kazanımlara sebep olmaktadır. Biz bu kazanımları bu proje sayesinde çok net gördük. Orhangazi Anadolu İHL olarak misafir olduğumuz 10.sınıf öğrencilerimiz Abdurrahman, Yusuf, Oğuzhan, Mihraç, , 11.Sınıf öğrencilerimiz Ekrem, Muaz Umeyr, Fatih, 12.Sınıf öğrencilerimiz Seher, Aleyna, ,Cansel hayatına dokunduğumuz ve paylaşımlarda bulunduğumuz diğer öğrencilerimizdi. 2015-2016 eğitim öğretim yılında "Misafirim Öğretmenim' projesi ile geçen yıllara nazaran, okulumuzun daha başarılı olacağı, alınan teşekkür ve takdir belgesi sayılarında artış, devamsızlık sayılarında azalma, disiplin suçlarında azalma olacağı hedeflenmektedir. ''Misafirim öğretmenim '' projesi ile elde ettiğimiz bilgi ve kazanımlar rehber öğretmenlerimiz tarafından değerlendirilip gerekli uygulama ve tedbirler alınmıştır. Ayrıca dönem içinde yapılan ŞÖK toplantılarında öğrencilerin özel durumları tüm öğretmenlerine duyurularak bilgilendirme yapılmış, bu sayede başarı ortamı artırılırken disiplin suçları azaltılmıştır. Proje kapsamında misafir olduğumuz öğrenci sayımızı önümüzdeki sene artırılması okul yönetimi ve tüm öğretmenlerin ortak istek ve görüşü olmuştur.
  • Kariyer Günleri
  • Okulumuz Orhangazi Anadolu İ H L olarak öğrencilerimizin moral ve motivasyonlarını yükseltmek başarabileceklerine inandırmak amacı ile birçok güzel program yanı sıra bir dizi KARİYER GÜNLERİ programları tertip ettik. Okulumuz meslek dersleri öğretmenlerimizden Ayten Polat hocamızın hazırladığı ve moderatörlüğünü yaptığı programımızda Maltepe imam hatip lisesinden mezun olup çok farklı mesleklerde başarılı olarak görev yapan gençlerimizi misafir ettik. Okulumuzun 12 sınıf öğrencilerimizin dinleyici olarak katıldığı programda halen Mihmandar mezunlar derneği bünyesinde bir arada bulunan mezunlarımız tarafından öğrencilerimize imam hatipli olma bilincini, geçmişte yaşanmış olan katsayı problemlerine rağmen öğrencilerin azmi ve bu günkü başarıları anlatıldı. Farklı meslekler hakkında bilgi verildi. Öğrencilerimizin yoğun ilgi ve katılımlarıyla gerçekleşen Kariyer Günleri programımıza 1999 yılı mezunlarımızdan bu gün makine mühendisi olan Hüseyin Kartal, 2000 yılı mezunlarımızda şimdi medya sektöründe başarıyla görev yapan Mustafa Bilgin, 2001 yılı mezunlarımızdan yine başarılı avukat Rıdvan Yılmaz ve 2005 yılı mezunlarımızdan Kuran ı Kerimi yüzünden okuma ve hafızlıkta Türkiye birincisi olan ilahiyat fakültesi mezunu ve halen din görevlisi vazifesini yapan Hafız Ferhat Kars katıldı. Programımız Okulumuzun öğrencilerinden Erkam Arslanoğlu' nun icra ettiği harika ilahilerle sona erdi. Öğrencilerimizin yoğun ilgi ile takib ettiği katılımcılara yoğun sorular sorduğu programın benzerlerini inşallah önümüzdeki eğitim öğretim yıllarında da planlıyoruz.
  • Kalpten Dile Musiki Çalışmaları
  • Musıki çalışmalarımız, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı itibariyle başladı. Haftada bir gün aldığımız bu eğitim bize sadece bilgi vermekle kalmayıp aynı zamanda haftada bir yapılan dinlenme terapisi hissi de verdi. Okul idaremize, biz müzik sevdalılarına böyle bir imkan sunduğu için çok teşekkür ederiz. Maltepe Musıki Cemiyeti'nden değerli hocamız; Barış Gök Bey bizlere solfej dersi verdi. Aynı zamanda birbirinden değerli üstadların, aşıkların, Allah dostlarının ilahilerini çalıştırdı. Yunus Emre Hazretleri, Ali Ulvi Baba, Şeyh Galib'in güfteleri yol oldu bizlere. Cahidi'den: ''Taliplerin şükrüdür, kalplerinin fikridir, dillerinin zikridir.'' dedik. Niyazi-i Mısri Hazretleri'nden derman aradık derdimize... Derviş Kanuni'nin besteleri kulaklarımızın pasını sildi. Perşembe günleri ders yaptığımız zamanlarda okul görevlilerinin de sınıf katından ayrılmadıkları gözümüzden kaçmadı. Ders veren değerli hocamız, her derse bir aşık edasıyla udu sırtında gelir, onun icrasını özelliklede taksimlerini dinlerken zamanın ne kadar hızlı geçtiğini sonradan anlardık. Okulun bir çok etkinliğinde sahne alan biz musıki sevdalıları ileriki senelerde eğitimimize ara vermeden sürdürmeyi planlıyoruz. Aramıza yeni katılacak olan kardeşlerimizle grubumuzu daha da büyüterek hoş sedalar bırakmaya devam edeceğiz.
  • 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarımız
  • TÜBİTAK Bilim Fuarı için hazırlık sürecimiz yaklaşık iki ay önce başladı. Öncelikle, okulumuz 9,10 ve 11.sınıf öğrencilerine, bilim fuarına katılım için bilgilendirme yaptık. Bunun sonucunda, 10 ve 11. Sınıf öğrencilerimizden oluşan 59 proje öğrencisi ve 32 proje seçildi. 2. kez katılacağımız için çok heyecanlıydık, bu heyecan öğrencilerimizin gözlerinden okunuyordu. Danışman öğretmenlerimiz desteğinde, öğrencilerimiz bu süreci başarılı bir şekilde tamamladılar. Fuarda, proje sahibi öğrencilerimiz, kendi fikirleri doğrultusunda, araştırma, deney ve maket alanlarında projeler ortaya çıkardı. Bu çalışmalarda, Kimya Öğretmenlerimiz Arzu AYDIN, Memduha ŞİMŞEK, Fizik Öğretmenlerimiz Metin KURTARICI, Havva ŞENGÜL, Biyoloji Öğretmenlerimiz Hatice PİRİM ARICI, Esranur AZAP, Tarih Öğretmenimiz Umut KANSOY, Coğrafya Öğretmenlerimiz Kemal AYGÜN, Ertuğrul ÖZTÜRK, İngilizce Öğretmenimiz Ayşe GÜROL KUCUR,Meslek Dersleri Öğretmenimiz ŞAHİKA BÖĞÜRCÜ ve Matematik Dersi Öğretmenimiz Demet BABACAN büyük bir özveri ile öğrencilerini motive ederek bu güzel projelerin ortaya çıkmasında rehberlik ettiler. Fuara hazırlık ve fuar süresince yorulduk ama sonucunda güzel ve sonraki çalışmalara örnek teşkil edebilecek bir bilim fuarı ortaya çıkardık. İki aylık çalışmalarımız sonucunda, bilim fuarı açılışımız 11-12 Mayıs Çarşamba gün lerinde okulumuzun sergi salonunda gerçekleşti. İki gün boyunca fuarımız, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, çevre okullardaki öğretmen ve öğrenciler tarafından ziyaret edildi. Gelen konuklar, fuarla ilgili beğenilerini ve tebriklerini öğretmen ve öğrencilerimize ilettiler, kendileri için de güzel bir örnek olduğunu söylediler. Gerçekleştirmiş olduğumuz bilim fuarı sayesinde öğrencilerimiz, "merak etmeyi", "sorgulamayı", "fikir üretmeyi", "araştırma yapmayı", "fikirlerini projeye dönüştürmeyi", "öğrendiklerini aktarmayı", "takım çalışmasını" yaşayarak öğrendiler. Bu tür çalışmalar, bizlere de gençlere fırsat verilince çok güzel sonuçların ortaya çıkabileceğini bir kez daha göstermiş oldu. Ayrıca biz öğretmenler için, çocukların gözündeki başarma ve takdir edilmelerine vesile olduğumuzdan dolayı gördüğümüz minnet duygusu, öğretmenlik mesleğinin manevi hazzını bir kez daha yaşattı. Bu fuarın gerçekleşmesinde bize destek veren başta TÜBİTAK Kurumuna, Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hamdi KOCAKAYA'ya, Müdür Yardımcılarımıza, edindikleri ilk fuar tecrübesi ile yanımızda olan 2015 fuar ekibi Öğretmenlerimiz Elif TAVUKÇUOĞLU'na ve Hilal YAĞMUR'a, Maltepe İmamet Hitabet ve İlmi Araştırmalar Vakfı Müdürü Mehmet Akif ERTÜRK'E, canla başla çalışmaktan usanmayan proje üreticilerimize ve gönüllülük esasıyla yardımlarını esirgemeyen öğrencilerimize teşekkür ederiz.
  • Veli Sohbetlerimiz
  • Okulumuz Orhangazi Anadolu imam hatip lisesi olarak her iki ayda bir kahvaltı programlı veli sohbetleri düzenledik. Eğitimin olmazsa olmaz parçası olan velilerimizi okulumuzla daha fazla yakınlaştırmak, velilerimizin ve öğrencilerimizin kendilerini daha iyi hissetmelerini ve birbirlerini daha iyi anlayabilmelerini sağlamak amacıyla hazırladığımız bu programlar velilerimizi ve öğrencilerimizi çok memnun etti. İlk programımız okul müdürümüz sayın Hamdi Kocakaya beyefendi ve vakıf başkanımız sayın İsmail Hakkı Ertürk hocalarımızın teşrifleri ve açılış konuşmaları ile başladı.
  • Kalan Sağlar Dergimiz
  • KALAN SAĞLAR DERGİSİ, İKİNCİ SAYISI İLE OKUYUCUYU SELAMLADI. Aktüel düşünce hayatımızın nabzı şüphesiz dergilerde atmaktadır. Düşünce hayatımızdaki tüm bu canlılığın soluklarını anbean dergilerde duyarız. Bunlar kökü mazide ufku atide olan bir hayalin nabzıdır. Nabzın sıhhati ise kanın tazelenmesi ve temizlenmesi ile mümkündür. Kalan Sağlar, düşünce hayatımıza taze kan olacak genç düşünce ve edebiyat kalemşorlarının doğuşuna şahit olmaya talip. Bu niyetle çıktığı yolda yeni uğrak noktası ile ikinci sayısı. Genel Yayın Yönetmenliğini Abdüssemi Aydın'ın ; Yayın Editörlüğünü ise Halil İbrahim Aksen'in yaptığı derginin tasarımı Atölye Balık imzasını taşıyor.Hacer Merve Yaman'ın yazısında "Sezai Karakoç "un şiirinde "Aşk" temasını izleyen yazısının ardındaki sayfaları Hayati Ahmet Helvacı'nın ve Mehmet İsa Özdemir'in çarpıcı öyküleri takip ediyor. Dergiye eser veren diğer isimler ise; Ümit Yaşar Özkan, Ömer Hatunoğlu, Ömer Faruk Muslu, İsmail Gürçay, Kevser Hakverdi, Emirhan Kılıç, Sedanur Kılıç, Şehriban Uğur. Dergideki bir diğer uğrak noktası ise "Şair Sultanlar" dosyası. Dosya çatısı altında Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ile yapılmış bir söyleşi yer alıyor. Şimşirgil'in "Kişi dilinin altındadır." sözü ise altı çizilecek cinsten. Dosyadaki bir diğer yazı ise Abdüssemi Aydın'ın "Şair Sultanlar" başlıklı yazısı.

2015 Başarı Durumu

  • YGS'ye Giren Öğrenci Sayısı: 158
  • YGS'de 140 - 180 Puan Alan Öğrenci Sayısı: 3
  • YGS'de 180 Puan Üzeri Öğrenci Sayısı: 155
  • Sınavla Lisansa Yerleşen: 89
  • Sınavla Önlisansa Yerleşen: 20
  • Sınavla Açık Öğretime Yerleşen: 1

2014-2015 Yılında Öğrencilerimizin Kazandığı Üniversiteler

  • MARMARA ÜNİVERSİTESİ - İlahiyat (Arapça) (1)
  • İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - Hukuk Fakültesi (İÖ) (1)
  • MARMARA ÜNİVERSİTESİ - İlahiyat (2)
  • ERCİYES ÜNİVERSİTESİ - Çin Dili ve Edebiyatı (1)
  • İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - Arap Dili ve Edebiyatı (3)
  • ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ - Türkçe Öğretmenliği (1)
  • BEZM-İ ÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ - Eczacılık Fakültesi (Ücretli) (1)
  • MARMARA ÜNİVERSİTESİ - İlahiyat (İÖ) (5)
  • YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ - Mimarlık (Tam Burslu) (1)
  • İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - İlahiyat (İÖ) (2)
  • YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ - Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) (%50 Burslu) (1)
  • İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - Arap Dili ve Edebiyatı (İÖ) (1)
  • SAKARYA ÜNİVERSİTESİ - İlahiyat (2)
  • FATİH ÜNİVERSİTESİ - Okul Öncesi Öğretmenliği (Tam Burslu) (1)
  • BEYKENT ÜNİVERSİTESİ - İletişim ve Tasarım (Tam Burslu) (1)
  • YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ - İslami İlimler (1)
  • FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ - İslami İlimler Fakültesi (Arapça) (%25 Burslu) (1)
  • İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ - Hukuk Fakültesi (%25 Burslu) (1)
  • YALOVA ÜNİVERSİTESİ - İslami İlimler (Arapça) (1)
  • ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ - İlahiyat (1)
  • MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ - Sanat Tarihi (1)
  • DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ - İlahiyat (1)
  • İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ - Hukuk Fakültesi (%25 Burslu) (1)
  • ERCİYES ÜNİVERSİTESİ - İnşaat Mühendisliği (1)
  • İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ - Okul Öncesi Öğretmenliği (%50 Burslu) (1)
  • ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ - İlahiyat (İÖ) (1)
  • ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ - İlahiyat (İÖ) (1)
  • DÜZCE ÜNİVERSİTESİ - Türk Dili ve Edebiyatı (İÖ) (1)
  • MARMARA ÜNİVERSİTESİ - Yerel Yönetimler (1)
  • ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ - Çocuk Gelişimi (Açıköğretim) (1)
  • İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ - Arapça Öğretmenliği (%50 Burslu) (1)
  • MARMARA ÜNİVERSİTESİ - Maliye (İÖ) (1)
  • DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ - Elektrik-Elektronik Mühendisliği (1)
  • KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ - Uluslararası İlişkiler (İÖ) (1)
  • NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ - Gastronomi ve Mutfak Sanatları (%75 Burslu) (1)
  • ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ - Radyo, Televizyon ve Sinema (1)
  • SAKARYA ÜNİVERSİTESİ - Fizyoterapi (1)
  • ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ - Anestezi (%75 Burslu) (1)
  • SAKARYA ÜNİVERSİTESİ - Bilişim Sistemleri Mühendisliği (2)
  • İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ - Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) (%50 Burslu) (1)
  • MARMARA ÜNİVERSİTESİ - Sağlık Yönetimi (1)
  • İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ - Çocuk Gelişimi (%25 Burslu) (1)
  • TRAKYA ÜNİVERSİTESİ - Makine Mühendisliği (1)
  • İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ - İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (%50 Burslu) (1)
  • ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ - Sanat Tarihi (1)
  • ANADOLU ÜNİVERSİTESİ - İlahiyat (Önlisans) (Açıköğretim) (3)
  • İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - Biyoloji (1)
  • SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ - Sosyoloji (İngilizce) (%50 Burslu) (1)
  • KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ - Yerel Yönetimler (2)
  • DÜZCE ÜNİVERSİTESİ - Elektrik-Elektronik Mühendisliği (1)
  • ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ - Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret (1)
  • SAKARYA ÜNİVERSİTESİ - İşletme (1)
  • NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ - Gazetecilik (%75 Burslu) (1)
  • DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ - Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (İngilizce) (%50 Burslu) (1)
  • DÜZCE ÜNİVERSİTESİ - Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik (1)
  • KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ - İşletme (1)
  • ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ - Çocuk Gelişimi (%50 Burslu) (1)
  • İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ - Ebelik (%50 Burslu) (1)
  • ULUSLARARASI SARAYBOSNA ÜNİVERSİTESİ - Psikoloji (%25 Burslu) (1)
  • İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ - Bilgisayar Programcılığı (İÖ) (1)
  • İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ - Endüstri Mühendisliği (%25 Burslu) (1)
  • ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ - İnşaat Mühendisliği (İngilizce) (Ücretli) (1)
  • KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ - Halkla İlişkiler ve Tanıtım (İÖ) (1)
  • KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ - Mekatronik Mühendisliği (1)
  • ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ - Optisyenlik (%50 Burslu) (1)
  • DÜZCE ÜNİVERSİTESİ - Bilgisayar Mühendisliği (İÖ) (1)
  • İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ - Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%25 Burslu) (1)
  • DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ - Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu) (1)
  • AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ - Uluslararası İlişkiler (İÖ) (1)
  • NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ - Makine Mühendisliği (1)
  • NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ - Gıda Mühendisliği (1)
  • KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ - Bilgisayar Programcılığı (1)
  • KARABÜK ÜNİVERSİTESİ - Enerji Sistemleri Mühendisliği (1)
  • FATİH ÜNİVERSİTESİ - Endüstri Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu) (1)
  • İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ - Ağız ve Diş Sağlığı (%50 Burslu) (1)
  • İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ - Yönetim Bilişim Sistemleri (%50 Burslu) (1)
  • YALOVA ÜNİVERSİTESİ - Lojistik (1)
  • AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ - İktisat (1)
  • KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ - Konaklama İşletmeciliği (İÖ) (1)
  • SİNOP ÜNİVERSİTESİ - Deniz ve Liman İşletmeciliği (1)
  • ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ - Diş Protez Teknolojisi (%75 Burslu) (1)
  • PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ - Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (%50 Burslu) (1)
  • NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ - Uluslararası İlişkiler (%75 Burslu) (1)
  • MALTEPE ÜNİVERSİTESİ - Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (İngilizce) (Ücretli) (1)
  • NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ - Dış Ticaret (1)
  • BEYKENT ÜNİVERSİTESİ - Endüstri Mühendisliği (%50 Burslu) (1)
  • DÜZCE ÜNİVERSİTESİ - İşletme (İÖ) (1)
  • KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ - Moleküler Biyoloji ve Genetik (1)
  • PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ - Tekstil Mühendisliği (1)
  • DÜZCE ÜNİVERSİTESİ - Matematik (1)
  • ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ - Optisyenlik (%25 Burslu) (1)
  • YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ - İş Sağlığı ve Güvenliği (%75 Burslu) (1)
  • KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ - Dış Ticaret (İÖ) (1)
  • ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ - Diş Protez Teknolojisi (%50 Burslu) (1)
  • İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ - Odyometri (%50 Burslu) (1)
  • BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ - Odyometri (%25 Burslu) (1)

Kaynak: http://orhangazianadoluihl.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 0 adet oydan ortalama 0 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın