Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi

Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 441.8814
Yüzdelik Dilim -
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
1 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 441.8814.
Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi 2. Nakil Puanı
2023 441.8814 - 434.1493
2022 407.2319 8.7
2021 394.758 6.33
2020 413.13 5.75
2019 433.1788 6.85
2018 355.9601 7.88
2017 467.8714 10.22

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 8 adet oydan ortalama 2.5 oy aldı!

Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi

Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi nerede? Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 4122263798
FAX: 0412 2263804
Web Sitesi: http://nayazal.meb.k12.tr
Adres: Köskler Mah. Şehitlik Mezarlığı civarı /Yenisehir/ Diyarbakir
Bağlı olduğu İl: Diyarbakır
Hangi İlçesinde?: Yenişehir
Ek Bilgiler:
Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi Hakkında

Diyarbakır Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi, 1988 yılında Eğitim - Öğretime açıldı. İlk yıl Cumhuriyet Lisesi binasında hizmet verdikten sonra 3 Mayıs 1989 tarihinde Ofis semtindeki Şair Sırrı Hanım İlkokulu binasına taşındı. Daha sonra ise Koşuyolundaki İlköğretim okulu olarak yapılan binaya taşındı.

21 Kasım 1994 tarihinde eski Özel Karacadağ Lisesi binası T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından satın alınarak 10 Şubat 2000 tarihinde kurumumuza tahsis edildi.

VİZYON Yenilikleri sürekli takip eden yenilikçi öğretmen, öğrenci ve idarecileri ile eğitim ve öğretim alanında başarılı, nitelikli öğrenciler yetiştiren, en çok tercih edilen ve mensubu olmaktan gurur duyulan ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarından birisi olmaktır. Bu misyon ve vizyon ışığında ilke ve değerlerimiz ise şunlardır: Bizim için bütün öğrenciler değerlidir. Öğrenciler bütün çalışmalarımızın odak noktasıdır. Sürekli gelişim için; yaratıcılığı ve yenilikleri destekleriz. Biliyoruz ki; çağımız bilgiyi öğretme çağı değil, bilgiye ulaşma yollarının öğretildiği çağdır. Bu nedenle önemli olan bütün öğrencilerin "öğrenmeyi" öğrenmelerini sağlamaktır. Karar alma sürecinde şeffaflık ve katılım esastır. Eğitimde kaliteyi ön planda tutarız. Bilgi ve birikimleri paylaşmak. Emek ve başarıya saygılıyız. Pozitif düşünmek. Dayanışma. Biz duygusu. Irk, din, cinsiyet farkları ve bedensel eksiklere bakmadan tüm insanlara eşit davranırız.

MİSYON Bireysel ve toplumsal değerlerinin farkında olan yenilikçi, yaratıcı, özgür düşünen, düşündüklerini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendini ve çevresini sorgulayan, gelişen teknolojiyi ve çağın gereklerini takip eden, bilgiye rahatlıkla ulaşabilen, çevresine duyarlı, hoşgörülü, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı çağdaş ve demokratik bireyler yetiştirmektir.

BAŞARILAR Üniversite sınavlarındaki başarısı 2003 yılına kadarki mezunlarından sadece 23nün açıkta olup diğerlerinin değişik fakülteleri kazanmış olmasıyla ölçülebilir. 2000de yabancı dilde bir öğrencisi Türkiye birincisi olmuştur. 2001 yılında 2. Ordu Komutanlığı tarafından 27 ilde yapılan Atatürk ve Atatürkçülük konulu bilgi yarışmasında toplam 934 lise arasından birinci olmuştur. 2004 yılında Cumhuriyetin 80. yıl kutlamaları çerçevesinde yapılan bilgi yarışmasında bir öğrencisi il birincisi olmuştur. Ayrıca basketbolda 5, voleybolda 2 ve futbolda 1 il birinciliği söz konusudur.Bunun yanında 2008 ve 2009 öss sonuçlarında öğrencilerinin yaptığı Türkiye dereceleri göze çarpmaktadır.

2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı sonu okulun genel başarısı

  • % 2004 ÖSS Kazanma başarısı % 97
  • 2004 Üniversiteye yerleşme başarısı % 34
  • 2005 ÖSS kazanma başarısı % 100
  • 2005 Üniversiteye yerleşme başarısı % 47
  • 2006 ÖSS kazanma başarısı % 93
  • 2006 Üniversiteye yerleşme başarısı % 29
  • 2007 ÖSS kazanma başarısı % 99
  • 2007 Üniversiteye yerleşme başarısı % 32
  • 2008 ÖSS kazanma başarısı % 99
  • 2008 Üniversiteye yerleşme başarısı % 37
  • 2009 ÖSS Kazanma Başarısı: % 99
  • 2009 Üniversiteye Yerleşme Başarısı: % 38
  • Öğretmen : 41
  • Öğrenci : 714
  • Derslik : 23
  • BT Sınıfı : 1
  • Kütüphane : 1
  • Fen Labaratuarı: 2
  • Konferans Salonu : 1
  • Öğretim Şekli : NORMAL
  • Saatler : 07:50 - 14:40
  • Bağlantı : ADSL (1 Mbit)
  • Isınma : DOĞAL GAZ
  • Ulaşım : dolmuş, otobüs
  • Yerleşim Yeri : Köskler Mah. Şehitlik Mezarlığı civarı /Yenisehir/ Diyarbakir Tel:0412 226 37 98 Faks: 0412 226 38 04
Nevzat Ayaz Anadolu lisesinde 2009 Eğitim öğretim yılında 2013 yılına kadar mezun öğrencilerimizin fakültelere yerleşme dağılımlarını gösterir bir çalışma yaptık. Bu çalışmadaki verilerin 209-2010 mezunlarına ait veriler OSYM´nin e-okul sistemine attığı verilerden alınmıştır. 2011 yılı mezunları ilk girişlerinde yerleştikleri bölümler osym.okul sisteminden, bir sonraki yıl yerleşen öğrencilerin bilgileri iletim araçları ve mezun öğrencilerden toplanmıştır. 2012 Mezunlarıda aynı şekilde ilk yerleştirmeler osym.okul sisteminden diğer bilgiger mezun öğrencilerimizden ve facebok gibi sosyal ağlardan alınmıştır. Bu yıl mezun olup yerleşen öğrencilerimiz osym.okul sisteminden alınmıştır. Bu araştırmayı daha geçmişe götürmek istedik. Geçmişe yönelik çok az bir bilgiye ulaşabildik. İlerleyen zamanlarda geçmiş yıllardaki mezun öğrencilerin durumlarını da burda paylaşmayı düşünüyoruz.
Kaynak: http://nayazal.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 8 adet oydan ortalama 2.5 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 1 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
Songül

Vayyyy bende bu okullu istiyorum

18 Haziran 2021 15:12:45

Okul adına göre arama yapın