Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi

Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavsız Yerleştirme
OBP Puanı 66.8732
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 185
Pansiyon Pansiyon yok
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Hayır
OBP Hesaplama
3 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavsız öğrenci alacak.
Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere (OBP puanı) okul başarı puanı 66.8732.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait obp puanı
Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi
Yıl Obp Puanı
2023 66.8732
2022 65.9639
2021 88.7124

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 5 adet oydan ortalama 4.2 oy aldı!

Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi

Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi nerede? Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0 312 2850523
FAX: 0 312 2850698
Web Sitesi: http://omerseyfettinlisesi.meb.k12.tr
Adres: BALGAT MAH. ZİYABEY CAD. B BLOK SİTESİ ÖMER SEYFETTİN ANADOLU LİSESİ BLOK NO: 42B ÇANKAYA / ANKARA
Bağlı olduğu İl: Ankara
Hangi İlçesinde?: Çankaya
Ek Bilgiler:

Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi Hakkında

Okul açıldığında 6 öğretmen ve 227 öğrenci mevcuttu. 1968–1969 Eğitim-Öğretim Yılında şimdiki yeni binasına taşınmıştır. Orta kısmı ilk mezunlarını 1961–1964 yılı sonunda vermiştir. 1971–1972 yılında ise, lise haline getirilmiştir. İsmi de Türk Edebiyatı ve fikir dünyasının ölümsüz şahsiyeti olan Ömer Seyfettin’i yaşatmak ve gelecek kuşaklara tanıtmak amacıyla, Ömer Seyfettin Lisesi olarak değiştirilen okulumuz, orta ve lise kısımları bir arada olarak öğretime devam etmiştir. 1972–1973 Eğitim-Öğretim Yılında modern lise olmasından sonra 5 laboratuar açılmış, öğrenci mevcudunun çoğalmasıyla 1972–1973, 1973–1974 Eğitim-Öğretim Yıllarında Hasan Özbay ve Mustafa Kemal İlköğretim Okullarından sınıf ihtiyacı karşılanmıştır. Lise kısmı ilk mezunlarını 1973–1974 Öğretim Yılında vermiştir. 1975–1976 Eğitim-Öğretim Yılında Ömer Seyfettin Lisesi adı altında yalnız lise kısmı ile eğitim-öğretime devam etmiştir. 1987–1988 Eğitim-Öğretim Yılında Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı emriyle bünyesinde tekrar açılan orta kısım, 1992–1993 Eğitim-Öğretim Yılı başında Kılıçali Paşa İlköğretim Okuluna nakledilmiştir. 1999–2000 Eğitim-Öğretim Yılı başında yeni inşa edilen üç katlı bina (B Blok) hizmete girmiştir.2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Anadolu Lisesi´ne dönüştürülmüştür. Okulumuzda, okulumuzun kendi dinamik yapısı ile günün ihtiyaçlarına göre fiziksel yapıda gerekli değişiklikler yapılmaktadır. VİZYON : Akademik başarıda bir adım önde olmaktır. MİSYON : Okul toplumuna; sağlıklı, güvenli bir ortamda, nitelikli eğitim vermektir. BAŞARILAR : 2014 Başarı durumu şöyle:

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında okulumuzdan mezun olan 274 öğrencimizin 133´ü istedikleri bir üniversiteye yerleşmiştir.Yerleşme oranımız % 48.5 olmuştur.Üniversiteye yerleşen öğrencilerimizden 72´si devlet,  53´ü özel Üniversiteye  ve 8´i ise Açık Öğretim Fakültesine yerleşmiştir.Özel Üniversiteye yerleşen öğrencilerimizden  2 öğrencimiz   tam burslu, 30 öğrencimiz % 50 burslu ve ve 10 öğrencimiz ise % 25 burslu olarak yerleşmişlerdir. Ayrıca yukardaki rakamlara özel yetenek sınavlarına katılan ve yurt dışına giden öğrencilerimiz dahil değildir. 

 


Kaynak: http://omerseyfettinlisesi.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 5 adet oydan ortalama 4.2 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 3 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
efe

merhaba ben bu sene lgs gireceğim ben evime yakın olduğu için bu okulu tercih ediyorum okul ortalaması kaç istiyor bide

10 Mart 2021 08:16:21

Gerçekten efsane bir okul bence diğer bütün sınavsız alan liselere bin basar eğer nakil ve ya tercih yapacaksanız burayı seçin okuldaki öğretmenler de çok iyi! tek kelime ile mükemmel

03 Mart 2021 08:45:06
isimsiz

Muhteşem bir okul. Bu okula Google ve başka sitelerde kötü yazanlara bakmayın okulda ki çocukların iyi olmaması okulun suçu değil bu insanların kendi sorunu okul öğrencileri karaktere bakıp seçmiyor ve sonra okul bu insanlar yüzünden disiplinli olunca da şikayet ediyorlar okul formasını giymezseniz müdahale edilmesi gayet normal her okulda bu yönetmelik var zaten ama maalesef bazı şımarık öğrenciler var ki böyle mükemmel bir okulu beğenmiyorlar. dediğim gibi okulun eğitimi ve öğretmenleri harika eğer tercih yaparsanız mutlaka burayı seçin keşke sınavla alsaydı o dereceye girmeyi hak ediyor .

02 Mart 2021 19:45:21

Okul adına göre arama yapın