Ortaklar Fen Lisesi

Ortaklar Fen Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 469.3785
Yüzdelik Dilim -
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Kız/Erkek
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Ortaklar Fen Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Ortaklar Fen Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 469.3785.
Ortaklar Fen Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Fen Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Ortaklar Fen Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi 2. Nakil Puanı
2023 469.3785 - 469.2143
2022 445.8017 3.29
2021 417.6396 3.55
2020 437.8 2.79
2019 458.9642 3.23
2018 388.3388 3.51
2017 480.0845 5.65

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Ortaklar Fen Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 21 adet oydan ortalama 3.3 oy aldı!

Ortaklar Fen Lisesi

Ortaklar Fen Lisesi taban puanı kaç? Ortaklar Fen Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Ortaklar Fen Lisesi nerede? Ortaklar Fen Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Ortaklar Fen Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Ortaklar Fen Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0256.577.10.51
FAX: 0256.577.25.13
Web Sitesi: http://ofl.meb.k12.tr
Adres: Ortaklar Mahallesi, Söke Yolu 2. km, 09330 Germencik
Bağlı olduğu İl: Aydın
Hangi İlçesinde?: Germencik
Ek Bilgiler:
Ortaklar Fen Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Ortaklar Fen Lisesi Hakkında

Ortaklar Fen Lisesi, 16 Ağustos 1944 tarihinde Ortaklar bucağına 2,2 Km. uzaklıkta Adabelen tepesi denilen yerde 1840 dekar arazi üzerine temeli atılmış ve 1945-1946 Eğitim-Öğretim yılında Kızılçullu Köy Enstitüsü'nden gelen Aydın ve çevresi doğumlu öğrencilerle eğitim ve öğretim hayatına başlamıştır.

Okulumuzda 1954 yılına kadar 5 yıllık 'Köy Enstitüsü Programı´ uygulanmış, daha sonra 6234 sayılı kanunla yapılan değişiklik sonucu 6 yıllık İlköğretmen Okulu'na dönüştürülmüştür.

1974-1975 Eğitim ve Öğretim Yılında ise Öğretmen Lisesi'ne dönüştürülmüştür. 9 Ocak 1976 tarihinde okulumuzun bünyesinde Sınıf Öğretmeni yetiştiren 2 yılık Eğitim Enstitüsü açılmış, daha sonra bu kurum kapatılarak Ankara Eğitim Enstitüsü'ne nakledilmiştir.

Okulumuz 1989-1990 Eğitim ve Öğretim Yılına değin Öğretmen Lisesi olarak eğitim-öğretim hayatına devam etmiş; 1989-1990 Eğitim ve Öğretim yılında Ortaklar Anadolu Öğretmen Lisesi adıyla Türk eğitim tarihindeki seçkin yerini almıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm Türkiye genelinde faaliyet gösteren Anadolu Öğretmen Liseleri 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı sonundan itibaren kadameli olarak Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi veya Fen Lisesine dönüştürülmüş olup okulumuz da 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılından itibaren Ortaklar Fen Lisesi´ne dönüştürülmüş olup hizmetini devam ettirmektedir.

BAŞARILARI
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu
  • 2013-2014 %100
  • 2014-2015 %100
  • 2015-2016 %100
  • LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
  • 2013-2014 %65,5
  • 2014-2015 %72,59
  • 2015-2016 %73,02
  • Fiziki Yapı Okulumuz kendisine tahsisli 682.685 metrekare arazi üzerinde kuruludur. Kuzey tarafında Adabelen tepesinin eteklerine kadar geniş bir çam koruluğu bulunur. Çam ağaçlarının dışında yüzlerce meyve ağaçlarıyla, palmiyeleriyle göz alıcı bir güzelliğe sahiptir. Eşsiz bir görünümü, son derece temiz bir havası vardır. Görenlere adeta:"Cennetten bir köşe" dedirtecek doğal güzelliği övülmeye değerdir. Okul giriş kapısından okul ana binasına ulaşan yol, asfaltla kaplı, iki yanı ağaçlıklıdır. Yolun her iki tarafında Adabelen İlköğretim Okulu(-ki burası okulumuza gelecek öğretmenlerin ilköğretim çağında çocukları varsa, burada öğrenimlerini sürdürebilirler), erkek ve kız yurtları, yemekhane, kantin ve lojmanlar bulunmaktadır. Bu lojmanlar apartman biçiminde ve tek katlı, müstakil,bahçeli konut biçimindedir. Apartman biçimindeki lojmanlarımızda 20 adet daire bulunmaktadır.

    Okulumuz bu haliyle tam bir yerleşke(kampüs)görünümü arz etmektedir. Bu yerleşkede 7 adet bina vardır. Bunların dışında Köy Enstitüsü'den kalma 30 adet bina bulunmaktadır ki bunlar, İzmir Tabiat Varlıklarını Koruma Kurumu'nca koruma altına alınmıştır ve okulumuz birinci derecede "sit alanıdır". Okul ana binasının güney ve kuzey bahçeleri bulunur. Güney bahçesinde futbol sahası ve meyve bahçesi vardır.

    Olanak ve Fırsatlar Okulumuzun yatılılık ve bursluluk imkanları vardır. Erkek pansiyonu üç kattır ve bu katlarda, mutfak, kantin, internet salonu, yemekhane, misafir odası, revir, duş kabinleri, ütü ve televizyon odası, etüt odası, bavul odası, nöbetçi öğretmen odası, Mdr.yrd.odası, hizmetli odası vs. gibi küçüklü büyüklü birimler bulunmaktadır. Kız Öğrenci Yurdu A ve B Blok olmak üzere iki kısımdır. A Blokta, zemin katta banyo ve çamaşır kurutma odası; Birinci katta: TV salonu, belletici odaları ve 9.sınıf kız öğrenci yatakhaneleri vardır. 12 oda, etüt odası, 2 lavabo ve valiz odası vardır. İkinci katta: 10 sınıf öğrencilerimiz kalmakta ve burada da ilgili birimler bulunmaktadır. Üçüncü katta ise 11.sınıf kız öğrencilerimiz kalmakta olup burada da aynı olanaklar kendilerine sunulmuş durumdadır. B Blok Kız Yurdunda ise 12.sınıf kız öğrencilerimiz kalmaktadır. Burada ikişer-üçer kişilik 8 adet oda olup, lavabosu oda içerisindedir. Yurtta ara katlar da dahil olmak üzere toplam 30 oda bulunmaktadır. Bu yurt, lise son sınıf öğrencilerimizin sınavlara olabildiğince rahat hazırlanabilecekleri bir biçimde planlanıp inşa edilmiştir. Derslik, Oda ve Bina Durumu 1 adet Müdür Odası, 1 adet Müdür Baş Yardımcısı Odası, 3 adet Müdür Yardımcısı Odası FİZİKİ OLANAKLAR
    • 24 adet Derslik
    • 1 adet Eğitim Müzesi
    • 1 adet Kapalı Spor Salonu
    • 1 adet 400 kişilik Çok Amaçlı Salon
    • 1´er adet Fizik - Kimya - Biyoloji Laboratuarı(Yansıtıcı Düzenek Hazır)
    • 1´er adet Tarih ve Coğrafya Odası(Yansıtıcı Düzenek Hazır)
    • 1 adet Bilgisayar Laboratuarı
    • 1 adet İnternet Salonu
    • 1 adet Resim ve Müzik Salonu
    • 1 adet Yabancı Diller Odası
    • 1 adet Öğretmenler Odası
    • 1 adet Öğretmen Çalışma Odası
    • 2 adet Fotokopi Odası
    • 1 adet Konferans Salonu
    • 2 adet Sinevizyon Odası
    • 1 adet Kütüphane
    • 1 adet 600 kişilik Yemekhane (Özel Şirket tarafından düzenli olarak işletilmektedir)
    • 1 adet Revir
    • 34 adet Lojman
    Okulumuz, öğretmenler için de cazip olanak ve fırsatlar sunmaktadır. Lojman imkanı, rahat ve huzurlu bir çalışma ortamı, çok üst düzey öğrenci başarısı ve övgüye değer öğrenci davranışları vs. gibi.

    Eğer; siz de umutlarınızın gerçeğe dönüşmesini, öğrenci ve öğretmen olmak istiyorsanız, sizleri Türkiye'nin bu en güzide eğitim kurumuna, ORTAKLAR FEN LİSESİ'ne bekleriz!..

    Kampüs Alanı Okulumuz kendisine tahsisli 682.685 metrekare arazi üzerinde kuruludur. Kuzey tarafında Adabelen tepesinin eteklerine kadar geniş bir çam koruluğu bulunur. Çam ağaçlarının dışında yüzlerce meyve ağaçlarıyla, palmiyeleriyle göz alıcı bir güzelliğe sahiptir. Eşsiz bir görünümü, son derece temiz bir havası vardır. Görenlere adeta:?Cennetten bir köşe? dedirtecek doğal güzelliği övülmeye değerdir. Okul giriş kapısından okul ana binasına ulaşan yol, asfaltla kaplı, iki yanı ağaçlıklıdır. Yolun her iki tarafında Adabelen Ortaokulu(-ki burası okulumuza gelecek öğretmenlerin ilköğretim çağında çocukları varsa, burada öğrenimlerini sürdürebilirler), erkek ve kız yurtları, yemekhane, kantin ve lojmanlar bulunmaktadır. Bu lojmanlar apartman biçiminde ve tek katlı, müstakil,bahçeli konut biçimindedir. Apartman biçimindeki lojmanlarımızda 20 adet daire bulunmaktadır. Okulumuz bu haliyle tam bir yerleşke(kampüs)görünümü arz etmektedir. Bu yerleşkede 7 adet bina vardır. Bunların dışında Köy Enstitüsü?den kalma 30 adet bina bulunmaktadır ki bunlar, İzmir Tabiat Varlıklarını Koruma Kurumu?nca koruma altına alınmıştır ve okulumuz birinci derecede ?sit alanıdır?. Okul ana binasının güney ve kuzey bahçeleri bulunur. Güney bahçesinde futbol sahası ve meyve bahçesi vardır.
    Kaynak: http://ofl.meb.k12.tr

    1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
    2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
    3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
    4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
    5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
    6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

    1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
    2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
    3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

    1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
    2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

    Bu okulu değerlendir!


    Ortaklar Fen Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 21 adet oydan ortalama 3.3 oy aldı!
    Bu okul için yorum yap:
    Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
    Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
    Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
    Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

    Okul adına göre arama yapın