Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi

Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 434.9485
Yüzdelik Dilim -
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Kız/Erkek
Eğitim Süresi Hazırlık + 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
1 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 434.9485.
Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Sosyal Bilimler Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi 2. Nakil Puanı
2023 434.9485 - 443.6481
2022 410.2937 8.19
2021 385.6011 7.71
2020 406.91 6.71
2019 433.0092 6.87
2018 357.8470 7.55
2017 474.0255 7.94

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 23 adet oydan ortalama 4.3 oy aldı!

Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi

Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi taban puanı kaç? Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi nerede? Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: +90 212 503 64 85
FAX: 0212 503 63 91
Web Sitesi: http://isbl.meb.k12.tr
Adres: Yenibosna Fevzi Çakmak Mahallesi, Fatih Caddesi No2 Bahçelievler /İstanbul
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Bahçelievler
Ek Bilgiler:
Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Okul Tanıtım Videosu

Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi Hakkında

İstanbul Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi 2003-2004 Eğitim Öğretim Yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Türkiye´nin ilk Sosyal Bilimler Lisesidir.Türkiye' de ilk kez sosyal bilimler alanında iyi yetişmiş, kültür mirasımıza sahip çıkıp geliştirecek, ufku geniş bilim ve kültür insanları yetiştirmek amacıyla öğretime başlamıştır. Sosyal Bilimlere ivme kazandırması beklenen okulumuza, toplum dokusuna olumlu katkıları olacağı düşüncesiyle Türkiye'nin bugüne kadar yetiştirdiği en büyük sosyal bilimcilerden biri olarak bilinen, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi eski öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mümtaz TURHAN'ın ismi verilmiştir. Okulumuzun amacı ilerde akademik araştırma yapacak, yeni bir şeyler söyleyecek insanlar yetiştirmektir.

2007- 2008 eğitim - öğretim yılından itibaren okulumuzda IB (Interanational Baccalaureate - Uluslararası Diploma) Programı uygulanmaktadır. Kendi kültürlerine ve kimliklerine yabancılaşmadan dünyaya açılabilen, geniş ufuklu sosyal bilimciler yetiştirmek üzere çıktığımız yolda programın eleştirel, sorgulayıcı ve kişinin potansiyelini ortaya çıkarmaya dönük yapısı nedeniyle IB Programı tarafımızdan benimsenmiştir. Bu anlamda IB Programı SBL Konseptli Eğitim Modelini desteklemektedir.

Okulumuzun kuruluş tarihi 10 yıl kadar eskiye gitmektedir, ancak okulumuzu var eden ruh ve fikriyat çok köklüdür. Bu kadar kısa zamanda başarılı olabilmesinin sırrı da burada yatmaktadır. Okulumuz tüm insanlığın fikir ve sanat hazinelerine açılan bir kapıdır ve bu zengin birikimden beslenen gençlere daha güzel bir geleceği inşa etme arzusu ve kabiliyeti aşılamaktadır. Çok eski bir tarihi olmasa da Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi ülkemizin tarihini yazmaya aday mezunlar vermeye başlamıştır.

Başarılar Okulumuz Türkiye´nin ilk Sosyal Bilimler Lisesi ve 144 ülkede geçerli IB (Uluslararası Bakalorya) diploması veren ilk ve tek devlet okuludur. Üniversite başarısı %100 olan okulumuzun güzide öğrencileri YGS ve LYS de her yıl ilk sıralarda yer almaktadır. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi Tübitak tarafından düzenlenen sosyal bilim proje yarışmalarında, üniversiteler tarafından organize edilen yarışmalarda sayısız ödüller kazanmıştır.

Okulumuz ilk olmanın önemini idrak ederek başarılarıyla diğer Sosyal Bilimler Liseleri'nin de kurulmasına zemin hazırlamış, sonradan kurulan sosyal bilimler liseleriyle her konuda tecrübelerini paylaşarak öncü rolüyle başarı çıtasını yükseltmiştir. 800 kişilik salonunda periyodik olarak düzenlediği seminer ve konferanslara ülkemizin seçkin sosyal bilimcilerini, yazar ve şairlerini davet ederek öğrencilerin entelektüel bir iklimde yetişmesine daima katkıda bulunmuştur.

Sosyal bilimler alanında geleceğin bilim insanı adayı olan öğrencilerine edebiyat, kültür ve yabancı dil açısından akademik alt yapı ve düşünme tarzı kazandırarak ülkemizin fikir seviyesinin yükselmesine katkı sağlamıştır. Okulumuz geleneksel hale gelmiş Kristal Lale ödülleriyle, çıkardığı bültenler ve dergilerle, öğrencilerin yazdığı seçme makalelerden derlenen kitaplarla oniki yılda kendi geleneğini ve kurum kültürünü oluşturmuş nadir okullardan birisidir. Osmanlı Türkçesi'nin ilk defa ders olarak okutulduğu devlet lisesi olan okulumuzda öğrencilerimiz sosyal bilimlerin vazgeçilmez şartlarından olan tarih şuuruyla yetişmekte, geçmişle anlamlı bağlar kurarak zengin kültür birikimine sırtlarını dönmeden geleceği inşa etme mesuliyeti kazanmaktadırlar.

Üniversite kazanma başarısını çok önemsemekle birlikte zeki gençleri üniversite sınavında doğru seçeneği yakalamaya şartlandıran mekanik bir anlayıştan uzak durmaya çalışıyor, öğrencilerimize her anlamda iyi bir lise eğitimi vererek kendilerini bulmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnsanı insan yapan şeyin değerler olduğu hakikatine binaen öğrencilerimizin başarı fetişizmi ile gitgide yalnızlaşan ve yabancılaşan bireyler değil hayatı anlamlandıran ve paylaşmayı bilen fertler olmaları yolunda rehberlik etmeye gayret ediyoruz.

Okulumuzun kuruluş tarihi 10 yıl kadar eskiye gitmektedir, ancak okulumuzu var eden irade, ruh ve fikriyat çok köklüdür. Bu kadar kısa zamanda başarılı olabilmesinin sırrı da burada yatmaktadır. Çok eski bir tarihi olmasa da ülkemizin tarihini yazmaya aday mezunlar vermeye başlamıştır. Okulumuz bu vizyonu ile ulaştığı başarılardan dolayı Aralık 2014 tarihinde Proje okul olarak seçilmiştir.
  • Öğretmen :44
  • Rehber Öğretmen :2
  • Öğrenci :614
  • Derslik :26
  • Müzik Sınıfı :0
  • Resim Sınıfı :1
  • BT Sınıfı :1
  • Misafirhane :0
  • Kütüphane :2
  • Fen Laboratuvarı :2
  • Hazırlık Sınıfı :0
  • Konferans Salonu :1
  • Atölye-İşlik :1
  • Spor Salonu :1
  • Öğretim Şekli :Tam Gün
  • Yemekhane :1
  • Kantin :0
  • Revir:0
  • Saatler Pazartesi 08:30-16:45 Salı 08:30-16:45 Çarşamba 08:30-16:00 Perşembe 08:30-15:15 Cuma 08:30-15:15
  • Isınma Merkezi Sistem
  • Lojman2 - Okul Müdürü ve Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcısı için görev tahsisli.
  • Ulaşım Yenibosna Metro ve Metrobüs durağına 5 dk. yürüme mesafesinde
  • Yerleşim Yeri Yenibosna-Kuleli Mevkii, E5 üstü
  • İl/İlçe Merkezine Uzaklık İstanbul Büyükşehir Belediye sınırları içinde
  • Okul bahçesinde yer alan pansiyonumuz, erkek öğrencilerimiz ve kız öğrencilerimiz için yanyana iki ayrı binada hizmet vermektedir. Tüm gün sıcak su kullanma imkanı vardır.

Yönetmelikler çerçevesinde Parasız ve Paralı Yatılılık ve Yemek Hizmetleri verilmektedir. Odalar üç ve dörder kişiliktir. Tüm odalarda banyo, WC ve elbise dolapları ile masa, sandalye, komodin gibi mobilya gurupları bulunmaktadır.

Yatılı okullar her zaman okul olmaktan daha fazla özellikler taşırlar. Burada okul ve ev bir araya gelir, paylaşımlar ve dolayısıyla sorumluluklar artar, insan ilişkileri çok önemli hale gelir. Artık sınıf arkadaşlarınıza ek olarak oda arkadaşlarınız vardır. Ortak kullanım alanlarının temizliği ve düzeni, bir arada yaşadığınız, aynı odayı paylaştığınız arkadaşlarınıza olan saygınızı ve sevginizi gösterir. Yurt hayatı derin ve kalıcı dostluklara da imkan sağlar çünkü en güçlü iletişim aynı yaşta insanlar arasında olur. Aile ortamından uzakta birlikte zaman geçirmek, aynı yaşam koşullarını paylaşmak, benzer kitapları okumak, benzer umutları taşımak bu iletişimi en üst noktaya taşır. Bu süreçte üzerine düşen sorumlulukları yerine getiren aktif bireylerin kendine olan güveni ve sosyal becerileri ömür boyu onlara artı değer katar, iş ve aile hayatında daha başarılı olmalarını sağlar. Başkalarına değer vermek kurallara uymak için yeterli bir nedendir.

2016 Yılında bir çok öğrencimiz LYS sıralamasının zirvelerinde yer aldı. LYS sınavına giren 115 öğrencimizin 3´ü ilk 100 de, 22´si ilk binde, 56´sı ilk onbinde yer aldı.

2015 Yılında TS ve TM puan türlerinde 33 öğrencimiz ilk binde, 8 öğrencimiz ise ilk yüzde yer aldı. 46 kişi Hukuk, 24 kişi İktisat-İşletme, 16 kişi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, 6 kişi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, 4 kişi Türk Dili ve Edebiyatı, 4 kişi sinema, iletişim, reklamcılık, 3 kişi Sosyoloji, 3 kişi Tarih, 1 kişi Psikoloji, 1 kişi Arkeoloji bölümüne yerleşti. 2014 Üniversite Başarı Analizi
  • 27 Hukuk
  • 25 Siyaset, Uluslarası İlş, Kamu Yön.
  • 15 Ekonomi Bilimleri
  • 6 Medya ve Görsel San. Televizyon, Sinema
  • 5 Tarih
  • 5 Sosyoloji
  • 4 Psikoloji
  • 3 Türk Dili ve Edebiyatı
  • 2 Sanat Tarihi
  • 1 Halkla İlişkiler
  • 1 Gazetecilik
  • 1 Felsefe
  • 1 İlahiyat
  • 1 Bilgisayar, Bilişim

  • Kaynak: http://isbl.meb.k12.tr

    1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
    2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
    3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
    4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
    5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
    6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

    1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
    2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
    3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

    1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
    2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

    Bu okulu değerlendir!


    Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 23 adet oydan ortalama 4.3 oy aldı!
    Bu okul için yorum yap:
    Bu okula toplam 1 adet yorum yapıldı.
    Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
    Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
    Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
    Bu okul için yapılan yorumlar:
    Burak'ın annesi

    Pansiyonda kalmak için burs şartlarını öğrenebilir miyim

    16 Ocak 2023 17:03:11

    Okul adına göre arama yapın