Şehit Turgut Solak Fen Lisesi

Şehit Turgut Solak Fen Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 471.7366
Yüzdelik Dilim -
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Kız/Erkek
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Şehit Turgut Solak Fen Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Şehit Turgut Solak Fen Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 471.7366.
Şehit Turgut Solak Fen Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Fen Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Şehit Turgut Solak Fen Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi 2. Nakil Puanı
2023 471.7366 - 471.73
2022 445.8125 3.29
2021 433.9706 2.09
2020 453.82 1.47
2019 476.0746 1.40
2018 415.9160 1.42
2017 492.5877 1.24

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Şehit Turgut Solak Fen Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 0 adet oydan ortalama 0 oy aldı!

Şehit Turgut Solak Fen Lisesi

Şehit Turgut Solak Fen Lisesi taban puanı kaç? Şehit Turgut Solak Fen Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Şehit Turgut Solak Fen Lisesi nerede? Şehit Turgut Solak Fen Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Şehit Turgut Solak Fen Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Şehit Turgut Solak Fen Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0 266 246 3816
FAX: 0 266 246 3817
Web Sitesi: http://balkesfen.meb.k12.tr
Adres: İbirler Mh. Tavşantepe Sk. No16/A Karesi Balıkesir
Bağlı olduğu İl: Balıkesir
Hangi İlçesinde?: Karesi
Ek Bilgiler:
Şehit Turgut Solak Fen Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Okul Tanıtım Videosu

Şehit Turgut Solak Fen Lisesi Hakkında

Okulumuzun adı değişmiştir. 15 Temmuz kalkışmasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen hain saldırıda şehit olan hemşehrimiz Turgut SOLAK´ın ismi verilmiştir. Okulun ismi Şehit Turgut Solak Fen Lisesi olarak değişmiştir.

TC Ziraat Bankası Balıkesir Fen Lisesi (ZBFL) veya kısaca Balıkesir Fen Lisesi, Balıkesir-Bursa Karayolunun 6. kilometresinde olup, Yeni Garaj'a 1 km. uzaklıktadır.

Tanıtım Videosu Tarihçe 1991 yılında kurulmasına karar verilen okulun inşaatı 1994 yılına kadar devam etmiştir. Ancak ödenek yetersizliğinden dolayı yapımı yarıda kalmıştır. Sponsor arayışlarına girilmiş Ziraat Bankası'nın isim hakkı karşılığında yaptığı 25.000.00 TL. yardımıyla yapımı tamamlanmıştır Okul, 1996-1997 eğitim-öğretim yılında, dönemin cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından açılmıştır. BAŞARILAR
    2019 Yılı Üniversite Başarı Analizi
    • Tıp Fakültesi 33
    • Mühendislik Fakültesi 22
    • Diş Hekimliği Fakültesi 6
    • Mimarlık Fakültesi 2
    • Hukuk Fakültesi 2
    • Edebiyat Fakültesi 1
    • Fen Fakültesi 1
    • Veteriner Fakültesi 1
    • Hemşirelik Fakültesi 1
    • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1
    • Yönetim Bilimleri Fakültesi 1
    2013 yılında 92 öğrenci mezun olmuş, Türkiye sıralamasında ilk 100 içinde 4 öğrenci, ilk 1000 içinde 17 öğrenci ve ilk 10.000 içinde 68 öğrenci yer almıştır.

    2017 LYS Sonuçlarımız:

    Sınava 108 öğrencimiz girmiştir.
    • İlk 500'de 7 öğrencimiz, 18 derecemiz,
    • İlk 1000'de 16 öğrencimiz, 48 derecemiz,
    • İlk 2000'de 21 öğrencimiz, 78 derecemiz,
    • İlk 5000'de 42 öğrencimiz, 182 derecemiz,
    • İlk 10000'de 59 öğrencimiz, 281 derecemiz,
    • İlk 20000'de 75 öğrencimiz, 366 derecemiz,bulunmaktadır.
    2017 Yılı Üniversite Başarı Analizi
    • Tıp Fakültesi 35
    • Diş Hekimliği Fakültesi 8
    • Mühendislik Fakültesi 35
    • Mimarlık 5
    • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2
    • Hukuk 3
    2016 Yılı Üniversite Yerleştirme Başarı Analizi
    • Tıp Fakültesi 36
    • Diş Hekimliği Fakültesi 8
    • Eczacılık 1
    • Mühendislik Fakültesi 19
    • Mimarlık 1
    • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1
    • Hukuk 4
    • Psikoloji 1
    • İlahiyat 1
    Olanakları Balıkesir Fen Lisesi'nde 17 sınıf halinde eğitim-öğretim devam etmektedir. Okulda birer adet basketbol, voleybol, futbol sahası ve tenis kordu bulunmaktadır. 2005 yılında yapılan çalışmalarla fizik, kimya ve Biyoloji laboratuvarları modern bir konuma ulaşmaya çalışılmıştır. Bunun yanında okulda 125kişilik şirin bir konferans salonu bulunmaktadır. Bir adet açık satranç sahası, 2 adet masa tenisi masası ve Okulun dışarısında bulunan üstü kapalı oturma alanı bulunmaktadır. Okulda turnuvalar düzenlenmektedir Sayın veli, değerli öğrenci; Öncelikle şuan bu yazıyı okumaya başladıysanız bu demektir ki, aileniz / çocuğunuz / kendiniz için bir arayış içerisindesinizdir. Çocuklar en değerli varlıklarımız. Onların için en iyisini düşünmek anne- babaların birincil görevi.

    Ailelerin çocuklarının geleceği endişesiyle kayıt döneminde kararsız ve hassas davranması olağandır. Fakat mümkün mertebe bu süreci hızlı ve doğru değerlendirmeniz gerekmektedir. Şehit Turgut Solak Fen Lisesini tercih etme noktasındaki kararlılığınız sizlerin lehine olacaktır. Çünkü iyi bir lise eğitimi iyi bir üniversiteye, iyi bir üniversite de evlatlarınızı sağlam bir geleceğe hazırlayacaktır.

    Değerli Veliler! Öğrencilerin resmi veya özel okula geçişini belirleyen ?Liseye Geçiş Sınavı? (LGS), Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP), 26 Haziran Salı günü açıklanacak.

    Hepimiz eğitim-öğretim hayatımıza başladığımızdan beri birçok sınava girdik, birden çok değerlendirmeye tabii tutulduk. Ancak bu sınavlardan bazıları bizim için çok daha önemli. Çünkü bu sınavlar gelecek kariyerimiz ve mesleğimiz için seçici hatta yönlendirici sayılabilecek sınavlar. Örneğin geçtiğimiz aylarda yapılan LGS gibi? Bu sınavları en önemli yapan özellik ise tabii ki sınav sonucunda yapılan puanlamaya göre 8. Sınıftan mezun olan bir öğrencinin bu puana göre liseye yerleştirilmesi. Aslında mesele tam olarak da burada başlıyor. ?Puanım ile nereyi tercih etmeliyim??, ? Hangi liseyi seçersem bana daha çok şey kazandırır??, ?Hangi lise türünü seçmeliyim?? gibi birçok soru ve düşünce sizi sarmışsa tam olarak meselenin içerisindesiniz demektir.

    Peki bu süreçte neler yapmalıyız? Neleri yapmamalıyız? Nelere dikkat etmeliyiz? Özel Okul mu, Devlet Okulu mu? Tüm bu süreçte öğrenciler kadar anne ve babalara da büyük görevler düşüyor. Anne babaya düşen en büyük görev ise özel okul ile devlet okulu arasında tercih yapmak. Aslında bu, tüm lise seçimi sürecine yön verecek ve en önce verilmesi gereken kararlardan biri. Tabii ailenin ekonomik gelirini göz önünde bulundurarak vermesi gereken kararlardan. Bu karar verildikten sonra süreç daha hızlı devam edecektir.

    Yeteneklerimin Farkında mıyım? Yetenek; kalıtımla gelen gizil güçlerin eğitim ve çevrenin etkisiyle geliştirilmiş kısmını ifade eder. O halde yetenek bize öğrencinin eğitimle neler kazanacağını, ilerideki yaşantısında neler yapacağını değil, neler yapabileceğini gösterir. Öğrencinin eğitimdeki başarısını önceden kestirmek için, eğitimin gerektirdiği yeteneklere ne ölçüde sahip olduğunu bilmemiz gerekir. Öğrenciye eğitim dalını ve mesleğini seçmesinde yardımcı olmak için, onun genel ve özel yetenekler yönünden durumunu, zayıf ve güçlü olduğu yönlerini bilmemiz gerekmektedir. Buradan da anlaşılacağı gibi yeteneklerin meslek seçimini doğrudan etkilemesi lise seçimini de dolaylı olarak etkilediği anlamına gelir.

    Hangi Okul? Seçeceğiniz okul da okulun türü de tercih yapılırken dikkat edilmesi gereken özelliklerden biridir. Balıkesir / Karesi Şehit Turgut Solak Fen Lisesini seçmek hem sizi daha mutlu edecek hem de daha başarılı olabileceğiniz için kariyer adımlarınızı daha kolay çıkmanıza yardımcı olacaktır. Öğrencinin yetenekleri ile birlikte isteklerini de göz önünde bulundurarak kendisine en uygun tercihi yapması ve buna en uygun okulu seçmesidir.

    Okulun Başarısı Lise tercihini dolaylı yoldan bir üniversite tercihi olarak da sayabiliriz. Bu yüzden tercih yaparken dikkat edeceğimiz unsurlar şu şekilde olabilir: Tercih etmeyi düşündüğünüz lisenin mezunlarının üniversiteye yerleşme oranları nasıl?, Bu oranın diğer okullara kıyasladığımızdaki üniversiteye yerleştirme oranı ne durumda?, En çok hangi dalda ve hangi üniversiteye yerleştirme yapılmış?, Bu yerleştirme oranları ve yerleştirme yapılan üniversiteler benim hedeflerimle benzerlik gösteriyor ya da örtüşüyor mu?. Bu ve benzeri soruları dikkate aldığımızda lise tercihimiz için seçeceğimiz yol daha sağlıklı olacak ve hedefimiz doğrultusunda doğru adımlar atmamızı sağlayacaktır. (2017 Yerleştirme Sonuçları)

    Okul Hizmetleri ve Şartları Ders saatlerinin uygun saatlerde olduğu, hatta servis ve yemekhane hizmetinin bulunduğu bir okul bizi daha mutlu etmekle beraber bizim için okula gitmeyi bir eziyet haline getirmekten çıkaracaktır. Bu durum haftanın 5 günü olacağı için lise tercihi açısından önemli ve dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. (Okuldan Görüntüler)

    Eğitim Kadrosu İnsanlar doğdukları andan itibaren sürekli olarak bir şeyler öğrenir. Çocukların evlerinden sonra eğitim aldıkları yer okuldur. Aynı şekilde çocuğun anne ve babasından sonra eğitim aldığı kişi de öğretmendir. Öğretmenlik bu bakımdan öğrenci ve öğrencinin gelişimi için çok önemli bir role sahiptir. Yenilikçi, teknolojiyi iyi kullanabilen ve takip edebilen, iletişim becerilerine sahip, işini severek yapan, öğrenme ortamını düzenleyebilen, öğrencinin bilgiye ulaşmasını kolaylaştıran, öğrenene rehberlik edebilen öğretmenlerden oluşan bir eğitim kadrosuna sahip bir okulu tercih etmek iyi bir seçim olacaktır.

    Yabancı Dil Günümüzde artık İngilizce dünya dili konumunda ve sadece İngilizce öğretmenlerinden beklenen bir yetenek değil. Ancak dil öğrenmek de o kadar basit değil. Bunun için yabancı dile önem veren, başarılı öğretmen kadrosuna sahip ve teknoloji ile eğitimi entegre olarak kullanabilen bir okulu seçmek bizim bu konuda diğerlerinden bir adım öne geçmemize yardımcı olur.

    Teknoloji Teknolojinin bu kadar hızlı geliştiği bir dönemde eğitimi teknolojisiz düşünmek çok da doğru olmaz, ki zaten eğitim ile teknoloji arasında diyalektik bir ilişki bulunmaktadır. Teknoloji eğitim ile birlikte insanı, hatta tercihlerine de yön vermektedir. Bu nedenle tercihimiz 21. yy yetkinliklerine uygun olarak çağa ayak uyduran tercihler olmalıdır. Bu bizim tercih ettiğimiz yolda daha hızlı ilerlememizi sağlar. Bunun için eğitimle birlikte teknolojiyi de kendine görev edinmiş bir okulu seçmeliyiz. Böylece teknolojinin eğitim üzerindeki olumlu etkilerinden yararlanmış oluruz (Mekatronik Atölyesi)

    Sosyal Olanaklar Sosyalleşmenin öğrencinin düşünme becerilerini geliştirdiği yapılan birçok araştırmada kanıtlanmıştır. Aynı zamanda grupça yapılan etkinlikler çocuğun iletişim becerilerini geliştirmek ile birlikte öğrenciye grupla çalışma becerisi ve özgüven kazandırır. Akademik becerilerin yanında bu gibi beceriler de öğrenci ve öğrencinin gelişimi için oldukça önemlidir. 21. yüzyılın getirdiği yenilikler ile birlikte günümüzde girişimcilik ile ilgili pek çok seminer, etkinlik ve zirveler görüyoruz. Çağın getirdiği yeniliklere uygun olarak girişimci bir birey olmak için erkenden yola çıkmak istiyorsanız seçeceğiniz okulun kulüp etkinliklerine ya da sosyal faaliyetlerine bir göz atmanız iyi bir karar olabilir.

    Çocuklarımızın her biri bizim için çok önemli. Bu yüzden asıl olan kendilerini mutlu hissettikleri yerde istedikleri işleri yapmaları? Burada anne babalara düşen en büyük görev ise çocuklarına iyi bir rehber, bir yol gösterici olmak olacaktır.

    Amacımız; öğrencilerimizin, Bireysel niteliklerini dikkate alarak öğrenmelerini, Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, Gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini, Liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.

    Doğru Tercih İyi Bir Lise, İyi Lise Sağlam Bir Gelecek

    ŞEHİT TURGUT SOLAK FEN LİSESİ ailesi olarak kendimizi anlatmak için MARKAMIZ yeter diye düşünüyoruz.

    Kalitemiz güvencemizdir.

    Mutlu bir lise hayatı, sağlam bir gelecek istiyorsanız ailemizde size de yer olacaktır.
    • Öğretmen : 40
    • Rehber Öğretmen : 1
    • Öğrenci : 511
    • Resim Sınıfı : 1
    • Müzik Sınıfı : 1
    • Derslik : 23
    • BT Sınıfı : 1
    • Misafirhane : 0
    • Kütüphane : 1
    • Fen Laboratuvarı: 3
    • Hazırlık Sınıfı : 0
    • Konferans Salonu : 1
    • Atölye-İşlik : 1
    • Spor Salonu : 1
    • Öğretim Şekli : Tekli Öğretim
    • Kantin: 1
    • Yemekhane : 1
    • Revir : 1
    • Bahçe : 1
    • Saatler : 08.30-15.50
    • Bağlantı : ADSL (16 Mbit ve üzeri)
    • Yabancı Dil : İngilizce
    • Lojman : Sayısı:0
    • Yerleşim Yeri : İbirler Mh. Tavşantepe Sk. No16/A Karesi Balıkesir
    • İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine 17 km.

    Kaynak: http://balkesfen.meb.k12.tr

    1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
    2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
    3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
    4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
    5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
    6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

    1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
    2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
    3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

    1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
    2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

    Bu okulu değerlendir!


    Şehit Turgut Solak Fen Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 0 adet oydan ortalama 0 oy aldı!
    Bu okul için yorum yap:
    Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
    Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
    Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
    Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

    Okul adına göre arama yapın