Süleyman Demirel Fen Lisesi

Süleyman Demirel Fen Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 477.108
Yüzdelik Dilim -
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Kız/Erkek
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Süleyman Demirel Fen Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Süleyman Demirel Fen Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 477.108.
Süleyman Demirel Fen Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Fen Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Süleyman Demirel Fen Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi 2. Nakil Puanı
2023 477.1080 - 476.8072
2022 456.1095 2.21
2021 428.4758 2.53
2020 448.27 1.88
2019 466.5619 2.35
2018 403.1904 2.21
2017 490.2983 1.94

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Süleyman Demirel Fen Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 11 adet oydan ortalama 4.3 oy aldı!

Süleyman Demirel Fen Lisesi

Süleyman Demirel Fen Lisesi taban puanı kaç? Süleyman Demirel Fen Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Süleyman Demirel Fen Lisesi nerede? Süleyman Demirel Fen Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Süleyman Demirel Fen Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Süleyman Demirel Fen Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0 272 2291774
FAX: 0 272 2291773
Web Sitesi: http://afyonfenlisesi.meb.k12.tr
Adres: Selçuklu Mahallesi, Adnan Kahveci Cad., 06940 Merkez/Afyonkarahisar
Bağlı olduğu İl: Afyonkarahisar
Hangi İlçesinde?: Merkez
Ek Bilgiler:
Süleyman Demirel Fen Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Süleyman Demirel Fen Lisesi Hakkında

Afyon Süleyman Demirel Fen Lisesi, Ege Bölgesi'nin iç kesimindeki Afyon şehrinde, 1993 yılında eğitim - öğretime açılmış olan okuldur. Eğitimine o yıllarda Anadolu Öğretmen Lisesi binasında başlayan okulun, 1997 yılında derslik sıkıntısından dolayı öğrencilerinin bir kısmı Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesinde öğrenim görmüştür. 1999 Yılında 23000 metrekarelik dev bir alana kurulan yeni binasına taşınmıştır.

Okula adını veren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'de binanın eksiklerinin tamamlanması için birtakım çalışmalarda bulunmuştur. Kendisi de Afyon Lisesi mezunu olan Demirel, inşaatın bitirilmesi için destek vermiştir.Okul kısa sürede başarılarıyla adından söz ettirmeyi başarmıştır. ÖSS'de aldığı yüksek başarı oranı ve derecelerle dikkat çeken Süleyman Demirel Fen Lisesi, Tübitak Bilim Olimpiyatları'nda dereceye giren öğrenciler çıkarmıştır. Ayrıca Bilimsel yarışmalarda da önemli başarılar elde edilmiştir.

Okulun bu kadar başarılı olmasında nitelikli öğretmen kadrosu ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencilerin etkisi çok büyüktür.Okulun fiziksel görünümü ise bir üniversite kampüsünü andırmaktadır. Tübitak bilim odası, bilgisayar destekli teknolojik fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, çok amaçlı konferans salonu, kapalı spor salonu, kantin, kafeterya ve yatakhaneler, okulun modern görünümünü yansıtmaktadır.

Türkiye Geneli LYS´de ilk 21´e giren Mahmut MERGEN´i ve ilk 1000´de 20 derece alan öğrencilerimizi tebrik ederiz. Afyon´un ve Türkiye´nin eğitimde yüzakı olan ASDFL´nin başarılarında emeği geçen tüm eğitim kadromuza teşekkür ederiz.

BAŞARI DURUMU:

2015 Yılı Başarı Durumu: Gurur kaynağımız olan öğrencilerimizden beklenen başarı, ÖSYM Yeşleştirme Sonuçlarının açıklanması ile birlikte yine mutluluk ve onur kaynağımız oldu. Hayalini kurduğu mesleğe ulaşma yolunda ilk adımını atan öğrencilerimizin fakültelere yerleştirilme sonuçları şu şekildedir:

  • TIP : 40
  • DİŞ HEKİMLİĞİ : 3
  • ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. : 5
  • ENDÜSTRİ MÜH. : 3
  • BİLGISAYAR MÜH. : 4
  • MAKİNE MÜH. : 1
  • VETERİNERLİK : 1
  • ULUSLARARASI İLİŞKİLER : 2
  • FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ : 1
  • FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON : 2
  • BESLENME ve DİYETETİK : 1
FİZİKİ İMKANLARI
  • Öğretmen :35
  • Rehber Öğretmen :1
  • Öğrenci :492
  • Derslik :17
  • Müzik Sınıfı :1
  • Resim Sınıfı :0
  • BT Sınıfı :1
  • Misafirhane :0
  • Kütüphane :1
  • Fen Laboratuvarı :3
  • Hazırlık Sınıfı :0
  • Konferans Salonu :1
  • Atölye-İşlik :2
  • Spor Salonu :1
  • Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
  • Yemekhane :1
  • Kantin :1
  • Revir:1
  • Bahçe :2
  • Saatler SABAH: 08:40 - 12:50 ÖĞLEN: 13:50 - 15:50
  • Isınma Jeotermal - AFJET
  • Bağlantı ADSL (1 Mbit)
  • Yabancı Dil İngilizce/Almanca
  • Lojman 30 - Okul kampüsü içerisindedir.
  • Ulaşım Uydukent Fen Lisesi Hattı
  • Yerleşim YeriUydukent / Asiye Sultan Mah.
  • İl/İlçe Merkezine Uzaklıkİl Merkezi
  • Okulun TYT/AYT Başarı Durumu İlk binde 9 öğrenci 48 derece

Kaynak: http://afyonfenlisesi.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Süleyman Demirel Fen Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 11 adet oydan ortalama 4.3 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın