Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi

Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 440.3233
Yüzdelik Dilim -
Kontenjan Türü Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Erkek
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
0 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 440.3233.
Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi Alan
2023 446.1373 - Fen Ve Sosyal Bilimler Programı
2023 440.3233 - Fen Ve Sosyal Bilimler Programı
2022 407.2677 8.69
2021 383.4895 8.04
2020 408.42 6.46
2019 425.8538 8.02
2018 347.9231 9.34
2017 479.0337 6.05

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 5 adet oydan ortalama 3.6 oy aldı!

Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi

Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı kaç? Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi nerede? Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0212 491 21 99
FAX: 0212 491 17 43
Web Sitesi: http://ufsm.meb.k12.tr
Adres: Ali Kuşçu Mah. Daruşşafaka Cad. Daruşşafaka Ön Sok. No2/ Fatih / İstanbul / Türkiye
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Fatih
Ek Bilgiler:
Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Okul Tanıtım Videosu

Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi Hakkında

2008 yılında Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi adıyla eğitim öğretim faaliyetlerine başlaması için okulun binaları tadilata alınmıştır. Okul ilk olarak 2010-2011 yılında 30 öğrenciyle eğitim öğretim faaliyetlerine Beyoğlu Anadolu İmam-Hatip Lisesi bünyesinde başlamış, 2011-2012 Eğitim Öğretim yılından itibaren de eski Darüşşafaka Lisesi binasında eğitim faaliyetlerine başlamıştır. Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Türkiyenin en çok bilinen ve en güzel şehri olan İstanbulda, İstanbulun da merkezlerinden biri olan Fatihte 26. 000 metrekarelik bir alanda kurulmuştur.

İlk olarak 2010-2011 eğitim öğretim yılında faaliyete başlayan okulumuzda, 2011-2012 eğitim öğretim yılında yabancı uyruklu misafir öğrencilere eğitim verilmeye başlanmıştır. 05.03.2013 tarihinde okulumuz "Uluslararası" adını alarak "Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi" olarak adı değiştirilmiştir. Bu öğretim yılında 60 Türk öğrenci ile birlikte 130 yabancı uyruklu öğrenci okulumuzda eğitim görmüştür.2012 2013 Eğitim Öğretim yılında 30 Türk öğrenci ve 55 yabancı uyruklu öğrenci okulumuza kayıt yaptırmıştır.

Tantım Videosu Hem yabancı hem Türk öğrencilerin bir arada eğitim alması farklı kültürlerle kaynaşma adına da olumlu sonuçlar doğurmuştur. Yabancı ülkelerden gelen öğrencilerimiz; Asya, Afrika, Balkanlar ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere 4 bölgedendir. Okulumuza Asya bölgesinden gelen öğrencilerin ülkeleri şunlardır: Rusya Federasyonu (Balkarya, İnguşetya, Dağıstan), Ürdün, Kazakistan, Kırgızistan, Doğu Türkistan, Gürcistan ve Moğolistan. Balkan ülkeleri ise Karadağ, Kosova, Sırbistan, Yunanistan, Arnavutluk ve Makedonyadır. Okulumuzun yabancı öğrencileri daha çok Afrika bölgesi ağırlıklıdır. Oldukça farklı Afrika ülkelerinden gelen öğrencilerimiz okulumuzda bu sene eğitim görmektedir. Bu ülkeleri; Benin, Burkina Faso, Cezayir, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Fas, Fildişi Sahilleri, Gine Konakri, Gine Bissau, Kamerun, Liberya, Madagaskar, Malavi, Mali, Mozambik, Nijer, Senegal, Somali, Siero Lone, Sudan, Togo, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Uganda olarak sıralayabiliriz.

Ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden de 5 öğrencimiz okulumuzda eğitimine devam etmektedir. Öğrencilerimizin % 30u eğitim seviyesi yüksek ailelerden gelmektedir. Annelerinin % 31.6sı lise dengi sayılabilecek okullardan, % 24.1i üniversiteden mezundur. Babalarının ise % 26sı lise, % 37.5i üniversite eğitimi almıştır. Bu verilerin dışında kalanlar ilköğretim seviyesi okullardan mezundur.

Başarıları

Okulun TYT/AYT Başarı Durumu Tüm öğrencilerimiz üniversiteye yerleşmektedir. 2018 - İlk üçbinde 7 Öğrenci Türkiye 106. sı - Türkiye 217. si okulumuzdan

YKS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi Tüm öğrencilerimiz ilk ellibindedir.

Okulumuzun eğitim dili Türkçedir. Bütün öğrencilerimiz haftada 40 saat ders görmektedirler. Türk öğrencilerimiz SBS puanı ile eğitim hakkı kazanmışlardır ve Anadolu İmam-Hatip Lisesi müfredatıyla eğitim almaktadırlar. Yabancı öğrencilerimiz ise 1. dönem yoğun olarak Türkçe dersi görerek öncelikle dilimizi öğrenmektedirler. Bunun yanında ilk dönemden itibaren Anadolu İmam-Hatip Lisesi programına uygun olarak Arapça ve Kurân-ı Kerim dersleri de almaktadırlar. Okulumuzda ülkesinde hafızlık eğitimini tamamlamış öğrencilerimiz vardır. Özellikle Senegalden gelen öğrencilerimiz hafızdır. Toplam hafız öğrenci sayımız 13tür. Bununla birlikte Türkiyede hafızlığa başlayanlar da mevcuttur. 1. dönem Türkçe dersi ağırlıklı olan müfredata 2. dönem; matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya dersleri de eklenmektedir. İmam Hatip lisesi olması münasebetiyle Kurân-ı Kerim ve Arapçanın yanısıra fıkıh, siyer, hadis, tefsir... gibi dini içerikli dersler de müfredat programında yer almaktadır. Öğrencilerimiz ülkelerine bağlı olarak etnik dillerinin yanında bazı dilleri çok iyi seviyede bilmektedirler. İyi derecede bilinen dilleri yüzdelik olarak şöyle sıralayabiliriz:

% 25 İngilizce, % 27.5 Fransızca, % 27 Arapça, % 14 Rusça. Bunun yanında iyi derecede Portekizce bilen 2 öğrencimiz vardır. Hem misafir hem Türk öğrencilerimiz okulumuzda her iki dönemde de seviyelerine göre Arapça ve İngilizce dersleri almaktadırlar. Bu müfredatın yanı sıra okulumuzu diğer okullardan ayıran bir özelliği daha vardır. Okulumuzda ders saati dışında etütler verilmektedir. Okulumuzda misafir öğrencilerimiz burslu okumaktadır. Bu burs kapsamına her öğrencinin ülkesine gidiş-dönüş uçak biletleri, barınma, yemek, giyinme, sağlık, ders araç gereçleri ve aylık belli miktarda nakit para da dahildir. Öğrencilerimiz, eğitim-öğretim yılı boyunca okulumuzun bu imkânlarından yaralanmaktadırlar. Bunun yanında yazın ülkesine gitmeyip Türkiyede kalarak; Türkçe, Arapça ve Kurân-ı Kerim derslerini takviye etmeyi amaçlayan öğrencilerimiz için ücretsiz yaz kampları düzenlenecektir. Bu kamplar şehir dışında olup ders takviyesi yanında; yüzme, spor, izcilik gibi aktiviteleri içermektedir.

Okulumuzdaki 4 yıllık eğitimin ardından alınacak diploma ile öğrencilerimiz burslu olarak Türkiyedeki üniversitelerde ilahiyat okuma imkânı kazanacaklardır. Amacımız, 4 yılın sonunda her açıdan birikimli bireyler yetiştirmek ve Müslüman kültürlerin kaynaşmasına küçük de olsa bir katkı sağlamaktır. Öğrencilerimiz sınıfın yanında tüm hayatı paylaşarak birlikte barış içinde yaşamayı öğrenmektedirler. İslâm ahlakının bir hal diline dönüştüğü, donanımlı mezunlar vermeyi hedefleyerek çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

  • Öğretmen :40
  • Rehber Öğretmen :1
  • Öğrenci :420
  • Derslik :22
  • Müzik Sınıfı :0
  • Resim Sınıfı :1
  • BT Sınıfı :1
  • Misafirhane :1
  • Kütüphane :1
  • Fen Laboratuvarı :3
  • Hazırlık Sınıfı :0
  • Konferans Salonu :1
  • Atölye-İşlik :1
  • Spor Salonu :1
  • Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
  • Yemekhane :1
  • Kantin :1
  • Revir:1
  • Bahçe :1
  • Saatler 07:00-08:15 Kur-an´ı Kerim 08:30-16:10 Okul Derslerimiz-8 saat- 08:30-12:30-13:20 CUMARTESİ Etüt derslerimiz
  • Isınma Doğalgaz
  • Bağlantı ADSL (4 Mbit)
  • Yabancı Dil ingilizce
  • Pansiyon Bilgileri 192 kişilik 28 odalı pansiyon binamız, ayrıca bu yıl - 2016 Eylül ayında- faaliyete girecek 18 odalı, 72 kişilik yatakhanemiz mevcuttur.
  • Lojman0 - Yok
  • Ulaşım Fatih-Fevzi Paşa Caddesi - Yavuz Selim çıkışı -
  • Servis Bilgisi Servis yok
  • Yerleşim Yeri Ali Kuşcu Mahallesi Darüşşafaka Caddesi
  • İl/İlçe Merkezine Uzaklık İstanbul/Fatih - Merkez-Fatih camine 150 metre-Eski Darüşşafaka Lisesi
  • Okulun TYT/AYT Başarı Durumu Tüm öğrencilerimiz üniversiteye yerleşmektedir. 2018 - İlk üçbinde 7 Öğrenci Türkiye 106. sı - Türkiye 217. si okulumuzdan
  • YKS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi Tüm öğrencilerimiz ilk ellibindedir.
  • Sportif Etkinlikler Futbol, Voleybol, Basketbol Turnuvaları Dart Turnuvaları. Her Hafta Düzenli olarak 20 Öğrenci ile Yüzme Havuzu etkinliği
  • Bilimsel Etkinlikler* Tübitak 4006 Projelerinde ortalama her yıl 30 Projemiz kabul edilmektedir * (Teknobis) Elektrikli Araç Dönüşüm Projesi * Engelsiz Engelli Aracı (Merdivenlerden inebilen engelli aracı * İHA ve Dron Projesi * İnsansı Robot * Sİneksavar
  • Proje Çalışmaları * Fizik Kimya Biyoloji alanında bir çok proje * Sosyal alanda (Ensar muhacir kardeşliği, Yetim bahçesi vb.)
  • Yurtdışı Proje Faaliyetleri * Katar Devleti tarafından iki yılda bir yapılan Arapça Münazara yarışmalarına Okulumuz Öğrencileri Ülkemizi temsilen 2014 ve 2016 yıllarında katılmaışlardı. 2014 Yılında Dünya 1. olmuş 2016 yılında 52 Ülke içerisinde ilk 8 girmiştir. * 10. sınıflarımız her yıl yaz aylarında 6 hafta Ürdünde Arapça Kampı yapmaktadır * Endonezya - Malezya ve Taylandlı kardeş okullarımızla öğrenci değişim programı uygulanmaktadır.
  • Diğer Hususlar Okulumuz 1873 Yılında inşa edilen ve 2018 de Restorasyonu tamamlanan tarihi binada eğitim vermektedir.

Kaynak: http://ufsm.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 5 adet oydan ortalama 3.6 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula henüz bir yorum yapılmadı.
Bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.

Okul adına göre arama yapın