Vefa Lisesi

Vefa Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 483.0329
Yüzdelik Dilim -
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Kız
Eğitim Süresi Hazırlık + 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
1 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Vefa Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Vefa Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 483.0329.
Vefa Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Vefa Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi 2. Nakil Puanı
2023 483.0329 - 482.9061
2022 471.1753 0.96
2021 452.4417 1.01
2020 462.33 0.97
2019 477.5838 1.26
2018 410.3984 1.74
2017 488.7811 2.46

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Vefa Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 26 adet oydan ortalama 4.4 oy aldı!

Vefa Lisesi

Vefa Lisesi taban puanı kaç? Vefa Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Vefa Lisesi nerede? Vefa Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Vefa Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Vefa Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0212 527 38 72
FAX: 0212 512 21 48
Web Sitesi: http://vefalisesi.meb.k12.tr
Adres: Dede Efendi Cad. No5 Şehzadebaşı Fatih/İSTANBUL
Bağlı olduğu İl: İstanbul
Hangi İlçesinde?: Fatih
Ek Bilgiler:
Vefa Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Vefa Lisesi Hakkında

Fatih ilçesinin Şehzadebaşı semtinde Kalenderhane Mahallesi, Dedeefendi Caddesi, 5 numarada bulunan Vefa Lisesi, 165 pafta, 950 ada ve 17 parseldeki 4481 metrekarelik hazineye ait bir alanda eğitim-öğretim yapmaktadır. Bu alanın 2000 metrekaresinde okul binaları, 2500 metrekaresinde de bahçe yer almaktadır. Okul binaları, biri pansiyon, ikisi eğitim-öğretim binası olmak üzere üç binadan ibarettir.

Okulun Ana Bina adı verilen yeni binasında: okul müdürlüğü, idari birimler ile 18 derslik, 3 Fen Laboratuarı (Fizik, Kimya, Biyoloji), 2 Bilgisayar Laboratuarı, 1 Ölçme-Değerlendirme Merkezi, Rehberlik Servisi, Resim Atölyesi, Okul Müzesi, Arşiv, Konferans Salonu, 2 Öğretmenler Odası, Okul Aile Birliği Odası, Sosyal Etkinlikler Kurulu Odası ile Okul Kantini ve Çayocağı yer almaktadır. Konferans Salonu 400 kişi kapasitelidir.

Okulun Orta Bina adı verilen Mütercim Rüştü Paşa Konağıında ise 8 derslik, Müzik Dershanesi, Sinevizyon Salonu, Kütüphane, 1 Müdür Yardımcısı Odası, Rehberlik Servisi, Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı ve Kurs Merkezi yer almaktadır. Sinevizyon Salonu 70 kişi, Kütüphane 50 kişi kapasitelidir.

Pansiyon binasında ise bodrum katında 250 kişilik yemekhane, 1. katında ambar ve depolar, 2. ve 3. katında 10 yatakhane, 1 Televizyon Odası ve Belletmen Odaları bulunmaktadır. Pansiyon 112 öğrenci kapasitelidir.

BAŞARILAR

  • Öğretmen :50
  • Rehber Öğretmen :2
  • Öğrenci :828
  • Derslik :28
  • Müzik Sınıfı :2
  • Resim Sınıfı :1
  • BT Sınıfı :1
  • Misafirhane :0
  • Kütüphane :1
  • Fen Labaratuarı :3
  • Hazırlık Sınıfı :6
  • Konferans Salonu :1
  • Atölye-İşlik :1
  • Spor Salonu :1
  • Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM
  • Yemekhane :1
  • Kantin :1
  • Revir:1
  • Bahçe :2
  • Saatler08:20-15:05
  • Isınma DOĞALGAZ
  • Bağlantı ADSL (8 Mbit)
  • Yabancı Dil İngilizce,Fransızca,Almanca,İspanyolca dil öğretimi projesi haırlık safhasında.
  • Pansiyon Bilgileri 115 kapasiteli kız öğrenci pansiyonu mevcut.
  • Ulaşım OTOBÜS, METRO,TRAMVAY.
  • Servis Bilgisi İstanbul Avrupa Yakası tüm semtlere servis hizmeti verilmektedir.Tramvay,metro ve otobüs ile ulaşım imkanı mevcuttur..
  • Yerleşim Yeri Dede Efendi Cad. No5 Şehzadebaşı Fatih/İSTANBUL.
  • İl/İlçe Merkezine Uzaklık FATİH/İSTANBUL
  • Okulun TYT/AYT Başarı Durumu YGS %100
  • YKS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi Tercih yapan öğrenciler düzeyinde %100,mezu nüfusa oranı% 80
  • Sportif Etkinlikler Basketbol,voleybol,tenis,masa tenisi,badminton,fotbol,traking,okçuluk,kayak kampı,satranç,atletizm...

Kaynak: http://vefalisesi.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Vefa Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 26 adet oydan ortalama 4.4 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 1 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
153.Dönem Vefalı

Efsane okul knklar gelin. Bayağı sağlam aktiviteler yapıyorlar. Mekan da sağlam. İngilizceyi bir öğretiyorlar var ya ağzınız açık kalır mesela ben çok şey öğrendim 3 ay içinde. Efsane mekan, efsane bir şey. Burayı hedefleyenler çok çalışın.

18 Kasım 2020 18:15:32

Okul adına göre arama yapın