Vehbi Dinçerler Fen Lisesi

Vehbi Dinçerler Fen Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 483.0329
Yüzdelik Dilim -
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Boş Kontenjan 0
Pansiyon Kız/Erkek
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
2 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Vehbi Dinçerler Fen Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Vehbi Dinçerler Fen Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 483.0329.
Vehbi Dinçerler Fen Lisesi'nin kurum türü MEB tarafından Fen Lisesi olarak belirlenmiştir.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Vehbi Dinçerler Fen Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi 2. Nakil Puanı
2023 483.0329 - 483.0329
2022 470.5035 1
2021 458.1564 0.77
2020 460.89 1.04
2019 478.2803 1.19
2018 413.8543 1.53
2017 491.7784 1.49

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Vehbi Dinçerler Fen Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 29 adet oydan ortalama 3.8 oy aldı!

Vehbi Dinçerler Fen Lisesi

Vehbi Dinçerler Fen Lisesi taban puanı kaç? Vehbi Dinçerler Fen Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Vehbi Dinçerler Fen Lisesi nerede? Vehbi Dinçerler Fen Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Vehbi Dinçerler Fen Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Vehbi Dinçerler Fen Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 3423364900-05
FAX: 3423364903
Web Sitesi: http://gvdfl.meb.k12.tr
Adres: Osmangazi Mah. 63. Sk. No20 Gaziantep Çocuk Hastanesi, 75.Yıl Doğum Hastanesi, Polis Evi, Çevik Kuvvet Civarı Şehitkamil / GAZİANTEP
Bağlı olduğu İl: Gaziantep
Hangi İlçesinde?: Şehitkamil
Ek Bilgiler:
Vehbi Dinçerler Fen Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Vehbi Dinçerler Fen Lisesi Hakkında

Vehbi Dinçerler Fen Lisesi 1985 yılında Gaziantep Fen Lisesi adı ile kurulmuştur. Gaziantep Eğitim Enstitüsünün Karşıyaka´daki kampüsüne yerleştirilmiştir.1990 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile adı Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi olarak değiştirilmiştir.

23 yıl boyunca Karşıyaka´da eğitim öğretime devam etmiştir ancak Şubat 2008´de Gaziante İl Özel İdaresinin, Osmangazi Mahallesinde yaptırdığı yeni kampüsüne taşınmıştır.Yeni kampüsümüz Şehitkamil İlçesi (Merkez ilçe) Osmangazi Mahallesinde, Gaziantep Çocuk Hastanesi, Çevik Kuvvet, Polis Evi civarında, tümüne yürüyüş mesafesi ile yaklaşık 3 dakika uzaklıktadır. 

Kampüs içerisinde derslik binası, spor salonu, pansiyon, lojman ve güvenlik kulübeleri yer almaktadır. Okul bahçesinde öğrencilerimizin futbol, voleybol, basketbol, badminton oynayabileceği alanlar ve dinlenmeleri, sınıf kahvaltıları, ikindi çayları ve kebap partileri için ise belediyemizin düzenlediği geniş bir ağaçlık alan yer almaktadır. Ağaçlık alan aynı zamanda biyoloji alanında ki bilimsel çalışmalar için de kullanılmaktadır.

VİZYON Milli Eğitimin temel ve özel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda, bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini; bilgili, becerikli, ahlaklı ve özgüvenli olmalarını, Problemlerin çözümünde bilimsel yöntemin kullanılma gerekliliğini kavramalarını, Bilgi toplumunun gereksinimi olan araştırmacılar olarak yetişmelerini, Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, Vatanına, milletine, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.

MİSYON Bilimsel ve teknolojik esaslara, yeniliklere açık, Çevresindeki olarlara duyarlı, Sistemli çalışan, sürekli olarak kendini geliştiren ve yenileyen, İilgi ve yetenekleri doğrultusunda yüksek öğrenime hazırlanan, Bilgiye ulaşmayı ve bilgiyi paylaşmayı bilen, Ülkesine, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, Münasebetlerini saygı, sevgi, hoşgörü ve dürüstlük temeline dayandıran, Bilimsel bilgiyi davranış haline getirebilen ve günlük yaşama aktarabilen, Atatürk ilkelerini benimsemiş, demokratik, idealist bireyler olarak yetiştirmektir.

BAŞARI DURUMU

2015 LYS başarımız...   2015 LYS´de ilk 100´de olan 2 öğrencimiz Salih ERKAN ve Delil Serhat YİĞİT ve ilk 1000´de yer alan diğer öğrencilerimiz Ahmed Hakan ÇOKKESER, Ferhat GÜLMEZ,Mutlu SOY,H.Baran YILMAZ başarılarıyla okulumuzu gururlandırmışlardır. Kendilerini,emeği geçen öğretmenlerimizi ve ailelerini kutlarız.

2015 YGS İlk 1000´de 7 öğrenci

  2015 YGS´de ilk 1000´de olan 7 öğrencimiz toplam 32 derece ile okulumuzu gururlandırmıştır. Öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi kutlarız.
  • Öğretmen :32
  • Rehber Öğretmen :2
  • Öğrenci :475
  • Derslik :16
  • Müzik Sınıfı :1
  • Resim Sınıfı :0
  • BT Sınıfı :1
  • Misafirhane :1
  • Kütüphane :1
  • Fen Labaratuarı :3
  • Konferans Salonu :1
  • Atölye-İşlik :2
  • Spor Salonu :1
  • Öğretim Şekli :Tam gün
  • Yemekhane :1
  • Kantin :1
  • Bahçe :2
  • Saatler 8:00 - 15:20
  • Isınma Doğalgaz
  • Bağlantı Fatih Projesi Fiber İnternet
  • Yabancı Dil
  • Lojman- Görev tahsisli, okul kampüsü içerisinde, lüks lojman sınıfında, merkezi doğal gaz ısıtmalı, tamamı dolu 4 adet lojman dairesi.
  • Ulaşım Şehirlerarası otogara toplu ulaşım araçları ile yaklaşık 45 dakika uzaklıkta.Toplu taşıma araçları (Çocuk Hastanesi - Ünaldı Sigorta dolmuşları) ile ulaşılabilir. Gaziantep Çocuk Hastanesi, Gaziantep Polis Okulu yakınında.
  • Yerleşim Yeri 15 Temmuz Mahallesi, 56063 Sokak, No:20 Şehitkamil - Gaziantep
  • İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezinde yer almaktadır. Gaziantep Çocuk Hastanesi, Gaziantep Polis Okulu karşısı, Gaziantep Üniversitesi yakınında.

Kaynak: http://gvdfl.meb.k12.tr

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Vehbi Dinçerler Fen Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 29 adet oydan ortalama 3.8 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 2 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
Rehber Öğretmen

Taban puan 2020 LGS'de ortaya çıkan taban puandır. Yani 2020 LGS'de Vehbi Dinçer Fen Lisesi'ne yerleşmiş en düşük taban puana sahip öğrenci 460.89 puana sahiptir, diğer bir deyişler 460.89 ve üstü alan ve isteyen bu okula yerleşmiştir. 2021 LGS için de aynı puan olur diyemem fakat bu puan aralığını üstüne çıkacak şekilde yakalamanız gitmeniz için oldukça avantaj sağlayacaktır.
2019 2020 taban puanlarına göz atarak LGS'den sonra okul puanlarındaki değişikliğini görebilirsin.

21 Ocak 2021 20:59:47
Lgs

Istedigi okul bu inşallah 2022 yılında bende bu okula gidebilirim. Ama bir sorum olacak taban puan 460 demişsiniz yani 460 puandan yüksek yapan bir öğrenci vehbi dinçer fen lisesine gidebileceği?
Yorumuma cevap verebilirmisiniz??

21 Ocak 2021 11:07:53

Okul adına göre arama yapın