Şehit Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Şehit Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yerleşim Şekli Sınavla Yerleştirme
Taban Puanı 0
Yüzdelik Dilim -
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Pansiyon Erkek
Eğitim Süresi 4 yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet Okulu Evet
Proje Okulu Evet
LGS Puan Hesaplama
1 Yorumu Görüntüle
Okula Yorum Yap
Tercih Listene Ekle
Şehit Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lise tercih döneminde MEB kılavuzuna göre Sınavla öğrenci alacak.
Şehit Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi güncel MEB kılavuzunda belirtildiği üzere taban puanı 0.
Okula ait istatistiki bilgiler
Okulun son yıllara ait taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisi:
Şehit Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi Alan
2020 260.7 56.76
2020 276.7 48
2019 297.7358 46.08

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.

Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.

Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla 1. Kayıt alanı, 2. Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü kriterlerine göre yapılır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.

Bu okulu değerlendir!


Şehit Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 6 adet oydan ortalama 4.7 oy aldı!

Şehit Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Şehit Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı kaç? Şehit Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yüzdelik dilimi 2024. Şehit Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nerede? Şehit Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nasıl gidebilirim? Şehit Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi telefonu ve okul hakkında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir. MEB LGS 2024 kılavuzuna uygun olarak hazırlanmıştır. Kontenjan bilgileri, kontenjan türü, yaban dili ve okulla ilgili diğer bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı 2024 LGS kılavuzuna göre güncellenmiştir. LGS 2024 için hazırlanıyorsunuz, denemelere giriyorsunuz aldığınız puanlar doğrultusunda kafanızda bir şeyler oturmaya başladı mı?. Şehit Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okuluna gitmek istiyorsanız kolayca tercih listesine ekleyebilir istediğiniz zaman listenizden kaldırabilirsiniz. » LGS tercih listenizi rahatlıkla güncelleyebilir, işlemler yapabilirsiniz. Tercih Listem göz atabilirsiniz.

Lise tercihleri sınav sonrasında yoğun işlemler geçirmekte bu süre zarfında okullar karışabilmekte karışıklık olabilmektedir. HangiSoru.com tarafından hazırlanan LGS Tercih Robotu ile birlikte tercihlerinizi kolayca yapabilir, düzgün bir görünümle birlikte kolayca çıktısını alabilirsiniz. Tercihler zamanında kafanıza takılan her sorunda HangiSoru.com yanınızda!.

Okul İletişim Bilgileri

Telefon: 0382 213 13 19
FAX: 0382 213 21 38
Web Sitesi: http://atem68.meb.k12.tr/
Adres: Ereğli Kapı Mah. Bediüzzaman Cad. No42 Merkez/AKSARAY
Bağlı olduğu İl: Aksaray
Hangi İlçesinde?: Merkez
Ek Bilgiler:
Şehit Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, MEB tarafından uygulanmakta olan sınav sistemine göre bir Proje Okuludur ve sınavla öğrenci almaktadır.

Şehit Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hakkında

Okul 1966 – 1967 öğretim yılında Aksaray Sanat Enstitüsü adı ile Tesviye, Metal işleri ve Ağaç işleri meslek dallarında 8 öğretmen ve 91 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlamıştır. İlk mezunlarını 1968 – 1969 öğretim yılı sonunda vermiştir. Okulun adı 1973 yılında Aksaray Endüstri Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir. Mevcut bölümlere ilave olarak aşağıdaki bölümleri açarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine hız kazandırmıştır.

Açıldığı Tarih  Bölümler

1977–1978      Motor Bölümü

1985–1986      Motor Teknik Bölümü

1989–1990      Elektrik Bölümü

1990–1991      Makine Teknik Lisesi ve Sıhhi Tesisat Bölümü

1993–1994      Elektronik Bölümü

1997–1998      Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar Bölümü

1997–1998      Elektrik Teknik Lisesi Yapı Ressamlığı Bölümü

2004–2005      CNC Bölümü

2005-2006      Sanayi Boyacılığı Bölümü

Liselerin 4 yıla çıkarılmasıyla yürürlüğe konan MEGEP projesi kapsamında okulumuzda 8 tane alan oluşturulmuştur. Ayrıca bu alanlara ilave olarak 2008–2009 öğretim yılında eğitime başlayacak Metal Teknolojisi Alanı Teknik Lisesi açılmıştır.

1          Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alanı

2          Bilişim Teknolojileri Alanı

3          Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı

4          Makine Teknolojisi Alanı

5          Metal Teknolojisi Alanı

6          Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı

7          İnşaat Teknolojisi Alanı

8          Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı

OKULUN FİZİKİ YAPISI

Okulumuzdaki bina sayısı 5’ dir. A Blok(ana bina) da müdür, müdür başyardımcısı, 2 müdür yardımcısı odaları ve idari odaları kapsayan bölüm ile ahşap, bilişim, makine ve metal teknolojileri alanlarının atölyeleri bulunmaktadır. B Blok’ un zemin katında Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı ve atölyeleri ile teknik resim dershaneleri bulunmaktadır. 1. katta İnşaat teknolojileri alanı atölyeleri ve derslikleri bulunmaktadır. 2. katta Elektrik-Elektronik teknolojileri alanı atölyeleri bulunmaktadır. C Blok zemin katta öğretmenler odası, spor odası, rehberlik servisi, fotokopi odası, kütüphane ve masa tenisi odası olarak kullanılmakta olup diğer 3 katta da derslikler ve birer idareci odası olmak üzere hizmet vermektedir. Okul öğrenci girişinde bulunan binamızda Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanına ait atölyeler bulunmaktadır. 250 kişilik okul pansiyonu okulumuza 700 m mesafede bulunmaktadır.

Okulumuzun arsa miktarı      24328 m²

Binaların toplam kapalı alanları        17300 m²

Dersliklerin toplam alanı       600 m²

Atölyelerin toplam alanı        6500 m²

2 adet laboratuvarın toplam alanı    100 m²

Resim hanelerin toplam alanı           150 m²

Konferans salonunun toplam alanı   600 m²

GENEL PERSONEL DURUMU
 

Kadro Ünvanı                                                 Mevcut Durum

Okul Müdürü                                                  1

Okul/ Kurum Müdür Baş Yardımcısı         1

Okul/ Kurum Müdür Yardımcısı                 6

Öğretmen                                                       162

Genel İdare Hizmetleri Memur                  3

Tekniker                                                          2

Kaloriferci                                                       1

Yardımcı Hizmetler Personeli                     4

Sayman                                                           1

Bekçi                                                                1

KÜTÜPHANE
Okulumuzda C blok zemin katta okul kütüphanesi mevcuttur. Geçici olarak 1 memurun görevlendirildiği kütüphanede 1552 kayıtlı kitap bulunmaktadır. Bu kitaplar 385 adet ansiklopedi, 1142 adet roman, 25 sözlük, dergiler ve süreli yayınlardan oluşmaktadır. 25 öğrencinin yerleşebileceği kütüphanemizde kütüphanecilik kulübünden 2 öğretmen de öğrencilerimize rehberlik etmektedir. Kütüphanemizde eğitim öğretim süresi içerinde aralıksız hizmet verilmektedir. Bazı sözel dersler kütüphanemizde yapılarak, kütüphaneden yararlanma şekilleri de gösterilmektedir. Kütüphanemizde Dewey On’lu sistemine geçilmiştir.

VİZYON :    

Vatanını ve milletini seven, araştıran, sorgulayan, çözümleyen, öğrenmeyi öğrenen, bilgisini yenileyen öğretmenler ve yenilikçi, değişimci, ekip çalışması yapabilen, katılımcı anlayışa sahip yöneticilerle, kendine güvenen, çevresiyle olumlu iletişim kurabilen, çağın gerektirdiği teknolojiye ayak uydurabilen, milli ve manevi değerlere sahip, hoşgörülü, kendini sorgulayan, düşüncelerini ifade edebilen, etkili ve nitelikli, ülke sanayisine yön verebilecek bilgi ve beceriyi kazanmış, Atatürk ve ilkelerini benimsemiş, çağdaş, demokratik ve laik, kalifiye insan gücünün ülke ekonomisinin gelişmesindeki önemini kavramış, bireyler yetiştirmektir.
MİSYON :    

Öğrencilerimizin; İlgi, istek ve yeteneklerini dikkate alarak eğitilmelerini ve öğrenmelerini, çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceri ve özellikleri kazanmalarını sağlamak. Teknolojik gelişmeleri izleyip kullanabilmelerini, mesleki ve teknik eğitimin önemini kavramalarını, toplumsal hayatın gerektirdiği bilgi ve görgüye sahip olmalarını, çevresiyle olumlu iletişim kurabilecek davranışlar kazanmalarını; çok yönlü, eleştirilere açık, yaratıcı, yapıcı, milli ve manevi değerlere saygılı, mantıklı düşünebilme becerisini kazanmış bireyler olmalarını sağlamaktır.
BAŞARILAR :    

1- Proje tabanlı beceri yarışmasında Enerji Otomasyonu projesi İl Birinciliği. 2- Proje tabanlı beceri yarışmasında Enerji Otomasyonu projesi Bölge İkinciliği. 3- Proje tabanlı beceri yarışmasında İnternet Üzerinden Ders Anlatma projesi İl Üçüncülüğü. 4- Bakanlığımız WEB sayfası yarışmasında Türkiye Üçüncülüğü. 5- Bakanlığımız Robot yarışmasında Çizgi Takibi dalında Türkiye İkinciliği. 6- Proje tabanlı beceri yarışmasında Sac rulo düzeltme ve kesme projesi İl Birinciliği. 6- Okulda Avrupa konulu kompozisyon yarışmasında 14-16 yaş grubunda İl İkinciliği, 17-19 yaş grubunda İl İkinciliği. 7- Nevruz konulu kompozisyon yarışmasında İl Üçüncülüğü. 8- Trafik konulu slogan yarışmasında İl Birinciliği. 9- 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sunuculuk dalında İl Birinciliği. 10- Hentbol dalında İl Birinciliği.(2012-2013) 11- Futbol dalında İl İkinciliği.(2012-2013) 12- Voleybol İl Üçüncülüğü.(2012-2013)

 Öğretmen :141
 Öğrenci :2744
 Derslik :56
 Mesleki Uygulama Labaratuvarı :3
 Kimya Laboratuvarı :1
 Fizik Laboratuvarı :1
 BT Sınıfı :8
 Kütüphane :1
 Yemekhane :1


Kaynak: http://atem68.meb.k12.tr/

  1. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
  2. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
  3. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
  4. Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır.
  5. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
  6. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

  1. Güncel eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8’inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olmak,
  2. Sınavla öğrenci alan okullar için Merkezî Sınav Puanına sahip olmak,
  3. Başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak.

  1. Merkezî Yerleştirme, merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları ile meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda Merkezî Sınav Puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.
  2. Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, okulların bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara yerleştirme işlemi, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenen kontenjanlara göre yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri, okulun bağlı bulunduğu Genel Müdürlük ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sorumluluğunda Bakanlıkça yürütülecektir.

Bu okulu değerlendir!


Şehit Yavuz Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 5 yıldız üzerinden verilen 6 adet oydan ortalama 4.7 oy aldı!
Bu okul için yorum yap:
Bu okula toplam 1 adet yorum yapıldı.
Sizde bu okulu seçmeyi düşünenlere bir yol göstermek amacıyla bu okul hakkında yorum yapabilirsiniz.
Rumuzunuz en az 3 karakter, en fazla 20 karakterden oluşabilir.
Yorumunuz en az 20 karakter, en fazla 1000 karakterden oluşabilir.
Bu okul için yapılan yorumlar:
bab taçsız kral

Muq bir okul hayran kaldım Mercedes Fabrikası en çok bu okuldan almış işçileri...

15 Eylül 2022 22:52:13

Okul adına göre arama yapın