2016 Şubat Ataması Hangi Bölgelere Yapılacak?

2016’nın ilk ataması şubatta yapılacak. Şubat atamasında yapılacak 30 binlik atamanın %70’inin doğuya yapılacağı öğrenildi. Bu da rakamsal olarak 21 bin gibi bir sayıya tekabül ediyor.

Şubat atamasıyla birlikte stajyer öğretmen uygulaması başlıyor.

Stajyer öğretmen nedir? Danışman öğretmen nedir?

Şubat atamasıyla birlikte başlayacak olan bu uygulama öncesinde de stajyer öğretmen kavramı bulunmaktaydı fakat bu atamayla birlikte artık daha farklı bir boyuta taşınıyor. Stajyer öğretmen, tecrübeli danışman öğretmenin derslerine girerek, onun anlatışını izleyecek, öğrencilerle diyaloglarını görecek vb. tecrübeleri bu yolla edinecek.

Danışman öğretmenler nasıl seçilecek?

Herhangi bir öğretmenin danışman öğretmen seçilebilmesi için belli kriterler bulunmakta. Bunlardan bazıları, mesleğini en az 10 yıldır sürdürüyor olmak, alanına hakim, iletişimi güçlü, yerli ya da uluslararası projelerde görev almış vb. kriterlerdir.

Danışman öğretmenleri MEB müdürlükleri seçecek ve 8 Ocak 2016’ya kadar bildirecek.

Doğuda görev yapanlara teşvik nasıl olacak?

Doğuda görev yapan öğretmenlerin zorunlu hizmet süreleri dolduktan sonra da görev yerlerinde kalmalarını sağlamak, sürekli öğretmen değişikliğinin önüne geçmek için bu öğretmenlere teşvik verilecek. Bu teşvik gerek ek ödemelerle, gerekse derece yükseltmelerle, hizmet puanı artışı ile kendini gösterecek.

Takip Et
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör