2020 AÖL Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Haberler

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri sınavlar hakkında durumun ne olduğunu merak ediyor konuyla ilgili web üzerinden sınav tarihleriyle ilgili aramalara, haberlere göz atıyorlar doğal olarak. Peki son durum ne? AÖL sınavları ertelendi mi? AÖL ne zaman yapılacak? Konuyla ilgili MEB’ten açıklama geldi.

AÖL Sınavları Ertelendi

Normal şartlarda 21-22 Mart 2020 tarihlerinde yapılacak olan Açık Öğretim Ortaokulu (AÖO), Açık Öğretim Lisesi (AÖL), Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi (AÖİHL) ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2. dönem sınavlarına erteleme gelmiştir. Peki yeni sınav tarihleri ne zaman olacak?

AÖL SINAVLARI NE ZAMAN?

MEB’ten AÖL sınavlarının ertelenmesine yönelik yapmış olduğu duyuru sonucuna göre yeni sınavın net tarihi henüz belli olmamasına rağmen sınavın Eylül ayına ertelendiği açıklanmıştır.

YURTDIŞI AÖL Sınavları Ertelendi mi?

MEB’in yurtdışındaki öğrencilere yönelik yapacak AÖL sınavları da yine aynı tarihler arasında 21-22 Mart 2020’de yapılacaktı. Koronavirüs sebebiyle yurt dışında bulunan ülkelerde AÖL sınavları ertelendi. Azerbaycan’ın Bakü, Katar’ın Doha, Kuveyt’in Kuveyt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Lefkoşa ile Suudi Arabistan’ın Riyad, Cidde ve Medine şehirlerinde yapılacak olan Açık Öğretim Lisesi sınavlarının 2. dönem sınavları da ileri bir tarihe alınmıştır.

Takip Et
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör