2020 İOKBS Bursluluk Sınavı Ne Zaman?

Haberler

İOKBS bursluluk sınavı MEB tarafından normal şartlarda 25 Nisan 2020’de yapılacaktır. Korona virüs sebebiyle sınav tarihlerinde değişiklik yapılmaya başlanmış ve yakın tarihlerdeki sınavlar bir sonraki aylara ertelenmişti. Peki iokbs sınavı ertelendi mi? Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? işte cevabı…

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) Nisan ayında gerçekleşecek tüm sınavları ertelemişti. Bu sınavlar arasında İOKBS bursluluk sınavı da bulunmakta. İOKBS sınavı ertelenerek 6 Nizan 2020 tarihine alınmıştır.

İOKBS Bursluluk Sınavına kaç gün kaldı? Sayaç için TIKLAYIN..

Yeni sınav takvimini açıklayan Bakan Selçuk, “25 Nisan’da yurt içi ve yurt dışında uygulanacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nı (İOKBS) 6 Haziran 2020’ye erteledik. Öğretmen adaylarımızın gireceği ve 25 Nisan’da yapacağımız Adaylık Kaldırma Sınavını da 5 Temmuz 2020’ye erteledik.” şeklinde açıklama yaparak sınava hazırlanan öğrenci ve velileri bilgilendirmiştir.

Bursluluk Sınavında Hangi Konulardan Sorular Gelecek?

İOKBS bursluluk sınavına girecek olan 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. sınıf öğrencileri için açıklamalar yapan MEB sınav konularının 1. dönem konularından geleceğini de belirtmiştir. 

İOKBS Puan Hesaplama

TEKRAR TESTLERİ

Ortaöğretime yönelik 9, 10, 11 ve 12. sınıf düzeylerinde 1. dönem konularını kapsayan tekrar testleri yayımlandı. Bu testlerin YKS ve İOKBS hazırlık sürecinde çözümlesinde fayda var.

9. Sınıf Tekrar Testleri

10. Sınıf Tekrar Testleri

11. Sınıf Tekrar Testleri

12. Sınıf Tekrar Testleri

Takip Et
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör