3600 Ek Gösterge Taslağı Hazırlandı mı?

Memurların yakından takip ettiği 3600 ek gösterge hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Çıkan haberlerde taslağın hazırlandığı ve Mart ayı sonunda öğretmenlerle ilgili bu düzenlemenin çıkarılacağı duyuruldu.

Haberler ne kadar doğru?

Daha önce de öğretmen, hemşire, polis memuru vb. kollarda çalışan personel için hazırlanan maaş haberleri gerçeklerden uzaktı maalesef.

Dileriz ki bu durum doğrudur ve bir an önce gerçekleşir. Haberin ayrıntıları aşağıdaki gibidir…

3600 ek gösterge taslağı ne zaman hazırlanacak? 3600 ek gösterge ne zaman verilecek? Öğretmenlere, memurlara 3600 ek gösterge ne zaman geliyor?

Emeklilere ve memurlara yeni zam için çalışmalar devam ediyor. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve idarecilerle bu görevlerden emekli olmuş kişiler, ek gösterge düzenlemesiyle önemli gelir artışı yakalayacak.

MART AYI SONUNA KADAR GERÇEKLEŞECEK

Ek göstergelerin 3600’e çıkarılması emeklilik ikramiyesi ve emekli maaşına önemli katkı yapacak. İlk düzenleme öğretmenler için olacak. İkinci 100 günlük eylem planına göre, öğretmenlerle ilgili düzenleme mart ayı sonuna kadar gerçekleştirilecek.

TASLAK HAZIRLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili çalışmayı tamamladı. İlgili bakanlıklar tarafından ele alınıp son şekli verildikten sonra hayata geçirilecek.

Buna göre, birinci dereceden ve 30 yıl çalışarak emekli olan polisin fiili hizmet zammı da dikkate alınarak hesaplanacak emekli aylıkları 637 lira, emekli ikramiyeleri 27 bin 13 lira artacak.

Birinci dereceden ve 30 yıl çalışarak emekli olan öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin ise emekli aylıkları 569, emekli ikramiyeleri 20 bin 516 lira artacak.

Söz konusu hesap 25 yıla göre yapılacak olursa da birinci dereceden ve 25 yıl çalışarak emekli olan polisin fiili hizmet zammı da dikkate alınarak hesaplanacak emekli aylıkları 592, emekli ikramiyeleri 22 bin 739 lira yükselecek.

ÖĞRETMEN, HEMŞİRE, DİN GÖREVLİLERİ VE İDARECİLER

Birinci dereceden, 25 yıl çalışarak emekli olan öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin ise emekli aylıkları 533, ikramiyeleri 17 bin 97 lira artacak.

Takip Et
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör